inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Fideuada Ensalada Russa Rebosteria: Pasta de poma Picantons a les fines herbes Entremesos

divendres, 22 de juny de 2018

Tomàquets farcits de carn


Recepta tradicional número 1035 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Avui es presento la versió dels Pebrots farcits (que ja hem vist aquí) però feta amb tomàquets.
Com ja sabeu, existeix una gran i excel·lent varietat de tomàquets a Catalunya i podeu cuinar aquest plat amb moltes d'elles. Hi ha varietats que, per la seva constitució, son més adients per farcir com el tomàquet Montserrat, el Pare Benet o el Rosa. Però qualsevol tomàquet que us agradi estic segur que el podreu farcir. La consistència del farciment dependrà que si poseu més o menys molla de pa. Tot i així, penseu que és un plat contundent, per tant, us recomano no presentar tomàquets massa grossos. Sempre és millor menjar-se dos relativament petits que no haver acabar-se un de gros.
Bon profit!


INGREDIENTS
4 tomàquets madurs (millor de temporada i ecològics)
200 g de carn picada (80g de porc i 120 g de vedella)
2 grans d'all
1 ou sencer
pa remullat amb llet
pa ratllat
canyella en pols
julivert fresc
pebre negre
sal
oli d'oliva

VARIANTS:
- Podeu variar el percentatge de carn de porc i de vedella
- Es pot gratinar amb formatge
- Es pot fer amb carn rostida o saltada
- Es pot regar els tomàquets amb suc de rostit

TEMPS D'ELABORACIÓ: 60 minuts

ELABORACIÓ
Prepareu els ingredients. Jo he fet servir tomàquets de la varietat rosa ben xulos.
El primer que heu de fer és el farciment. En un bol poseu la carn de vedella i la carn de porc.
Els percentatges de cadascuna sempre van al gust, per tant, feu la combinació que més us agradi.
Poseu-hi la molla d'una llesca de pa de pagès gran o dues petites. Remulleu-lo amb una mica de llet.
Saleu i empebreu la carn.
Tireu-hi un ou sencer
Un polsim de canyella en pols
I ara amb guants o amb les mans ben netes, barregeu-ho tot plegat.
Heu d'aconseguir una mescla homogènia. Ho reserveu a la nevera.
Renteu els tomàquets. Talleu la part superior.
Aquesta part superior reserveu-la que l'aprofitareu per tapar-ho un cop cuit.
Ara buideu el tomàquet amb l'ajuda d'un ganivet i una cullera, procurant no malmetre la part exterior.
La cullera us anirà bé per retirar els trossos de polpa i algunes llavors.
Perfecte! heu de fer el mateix amb la resta de tomàquets.
Col·loqueu-los en una safata de forn amb paper tipus "cuisson". Sense tapar.
I ara, amb una cullera, farciu els tomàquets.
El farciment no ha de superar l'alçada del tomàquet.
Tireu un raig d'oli d'oliva per sobre.
També a sobre de les parts superiors que hem retallat i que es couran així. Un polsim de sal també.
Finalment, cobriu el tomàquet amb una capa de pa ratllat.
Molt bé!
Ara només queda enfornar-ho uns 35-40 minuts a 180-190 graus i ventilació.
Passat aquest temps la carn estarà cuita i el tomàquet tindrà una aspecte daurat agradable.
Això s'ha de servir calent.
Recolliu les parts superiors i...
cobriu els tomàquets.
No necessita res més.
L'obrim, no?
Doncs aquí veiem les capes de carn, pa i tomàquet. Un bon menjar, ben tradicional.
Bon profit!



I PER BEURE...
Nom: Saó Expressiu
Varietat/s: Garnatxa negra, Ull de llebre i Cabernet Sauvignon.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Costers del Segre
Fabricant: Mas Blanch i Jové
Des dels Costers del Segre ens arriba aquest vi Saó Expressiu que et farà gaudir d' allò més acompanyant els teus plats preferits.
Color vermell intens, molt viu i amb rivets blaus.
Aroma complex, elegant, destaca la fruita vermella, cirera, maduixa, pruna i violeta, amb tons balsàmics, regalèssia i cacau.
En boca és suau i potent, elegant, i molt llaminer amb fruites del bosc i espècies dolces.
Font: www.esperitdevi.cat



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !