inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Arròs de crancs de roca Brioixeria: Magdalenes de pastisseria Pop de platja a la planxa amb all i julivert Xató Amanida de mar Calamars amb vi i ceba

divendres, 1 de juny de 2018

Arròs de pollastre


Recepta tradicional del llibre "800 receptes d'avui i de sempre" d'en Josep Lladonosa i Giró, mestre i referent de la cuina catalana.
Es tracta d'un arrosset fet a la cassola, de les especialitats d'aquesta pàgina com haureu comprovat. 
Un plat suculent, pràctic i molt econòmic també. Dels que generalment agrada molt a la canalla, ja que no troben ossos, ni espines, ni pells, ni res "estrany" com diuen alguns que jo conec: arròs, quatre pèsols (si voleu) i pollastre.
Més bàsic impossible.
Però no per ser bàsic un plat ha de ser pitjor, sabeu de que parlo oi que si?.
Com sempre, si utilitzeu productes ecològics i de temporada el plat encara lluirà més.
Som-hi!



INGREDIENTS
4 tasses d'arròs (1 per persona)
1 pebrot verd
1 ceba trinxada
3 tomàquets madurs
1 gra d'all
1 cuixa de pollastre a daus i sense pell
brou de verdura o pollastre
un grapat de pèsols
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu obviar la picada d'all cru si no us agrada
- Si no teniu brou podeu posar-hi aigua

TEMPS D'ELABORACIÓ: 60 minuts

ELABORACIÓ
Prepareu tots els ingredients
Com sempre recomano, si disposeu de verdura ecològica i/o de temporada, molt millor.
Avui utilitzaré un arròs bomba de pals que em garantirà una cocció perfecte del gra.
Comenceu per salar el pollastre.
En una cassola amb oli calent, daureu-lo per totes dues bandes.
Mentrestant, trinxeu el pebrot verd a daus petits.
La ceba també.
Ratlleu els tomàquets.
Vigileu la carn i doneu-la la volta de tant en tant.
Quan tingueu el pollastre ben daurat, reserveu-lo en un plat.
En el mateix oli,podeu fer el sofregit. Retireu-ne l'excés si cal.
Primer hi poseu la ceba trinxada.
Deixeu-la daurar uns minuts.
A continuació, afegiu-hi el pebrot verd.
I deixeu coure de nou.
Ara, tireu el tomàquet ratllat.
Ho remeneu una mica, hi tireu un polsim de sal i ho deixeu reduir a foc lent, almenys 10 minuts.
Vigileu no es cremi un cop evaporat tot el líquid.
Ho podeu tapar.
Prepareu l'arròs. Una tassa per persona serà suficient. Si voleu, tireu-hi una de regal per si algú vol repetir.

 Poseu a escalfar el brou.
Comproveu que ja no queda líquid al sofregit, que comenci a caramel·litzar fins i tot.
A continuació, afegiu-hi el pollastre.
Ho remeneu bé, que la carn s'impregni de sofregit.
I ja podeu tirar-hi l'arròs.
Ben repartit.
I remeneu una estona, que l'arròs s'enganxi una mica i tot.

Si sou en temporada de pèsols no dubteu en posar-ne uns quants de frescos. Altrament, podeu posar-ne de congelats.
Un grapadet. Genial!
I ara si, tireu-hi el brou ben calent per sobre. Com sempre, un mínim de dues parts de brou per una d'arròs. Amb el temps ho acabareu fent a ull.
Saleu-ho correctament.
Deixeu coure l'arròs, al principi a fort foc i després a foc mig. Almenys durant uns 15 minuts.

Quant faltin 5 minuts per acabar la cocció de l'arròs, i opcionalment, podeu afegir-hi una picada d'all.
Trinxeu un gra d'all en un morter fins que us quedi una pasta.
Ara deixateu l'all amb una mica del mateix brou.

I l'afegiu. Si no sou massa amants de l'all en cru no us recomano posar-ne ja que us pot condicionar molt el plat, tot i aquesta opció és la indicada en la recepta original. Li dona un punt de personalitat molt interessant però, s'ha de reconèixer, que és un risc a valorar, sobretot si teniu convidats.
Si li poseu la picada d'all, repartiu-la bé amb una cullera.
Un cop arribats als 15 minuts de cocció (i més si es tracta d'una cassola de fang) ja podeu apagar el foc.
Serà el moment de posar-ho al forn en mode grill i daurar-ho una mica durant 5 minuts més.
Deixeu-lo reposar 10 minuts de rellotge i ja el podeu servir a taula.
Quina flaire que fa!
Abans de posar l'arròs al plat remeneu la part inferior una mica, per si teniu socarrat.
I ara si, a dinar!
Bon profit!

I PER BEURE...


Nom: Dulban negre
Varietat/s: Ull de llebre, Carinyena/Samsó, Garnatxa negra
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Penedès
Fabricant: Cava Pedregosa Castelovins
Font: www.vidirecte.cat
A la vista: Color cirera picota amb tonalitats liles.
Al nas: Aromes intensos a fruita vermella. Posteriorment apareixen els torrats i la vainilla.
En boca: Entrada suau i saborosa.
Postgust: més intens. Untuós, rodó i ben estructurat.



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !