inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

divendres, 29 de juny de 2018

Amanida Cèsar


Una amanida Cèsar és una amanida d'enciam romana i croûtons (trossos de pa torrat) amb suc de llimona, oli d'oliva, ou, salsa Worcestershire, anxoves, all, mostassa de Dijon, formatge parmesà i pebre negre. L'amanida Cèsar original no conté pollastre, encara que se li sol afegir habitualment.
L'inventor d'aquesta amanida va ser el xef del restaurant Cardini, Remigio Murgia, encara que el platet es va nomenar amanida Cèsar en honor a l'amo i també cuiner Cèsar Cardini. Aquesta amanida és molt popular i ha arribat a internacionalitzar-se, sent possible trobar-la en molts restaurants de tot el món. En la seva forma original, aquesta amanida era preparada al moment davant del comensal i servida a un costat de la taula.
Es una amanida que podeu preparar, per exemple, per aprofitar pollastre sobrant d'altres preparacions (com el pollastre a l'ast). 
Les quantitat d'aquesta recepta corresponen a quatre persones.


INGREDIENTS
1 enciam fresc (varietat romana)
2 anxoves
4 cullerades d'oli de girasol
50 g de formatge parmesà
1 pit de pollastre cuit (a la planxa, al forn o a l'ast)
oli d'oliva verge extra
sal

Per fer la salsa Cèsar:
2 anxoves
1 rovell d'ou
el suc de mitja llimona
1 cullerada de salsa Worcestershire
1 cullerada de mostassa de Dijon
2 cullerades de formatge parmesà
1 raig de llet
1 raig d'oli de girasol
1 gra d'all
pebre negre
sal

VARIANTS:
- La salsa es pot fer amb la clara d'ou també
- La podeu fer sense pollastre

TEMPS D'ELABORACIÓ: 30 minuts

ELABORACIÓ
Prepareu tots els ingredients, que no us falti res.
Es una recepta molt fàcil de fer, però incorpora molts ingredients.

Per aquesta recepta faré servir formatge de Parma en dues textures: una per triturar amb la salsa i l'altra per decorar el plat. Més endavant ho veureu.
Renteu bé l'enciam. Aquesta amanida es pot fer amb qualsevol tipus d'enciam, però la recepta original diu que ha de ser de tipus romana. Ho respectarem.
Respecte al pollastre, jo he aprofitat un pit de pollastre a l'ast que ens ha sobrat de un dinar anterior. El sabor que té la carn amb aquesta cocció és més adient per fer l'amanida Cesar. Però ho podeu fer amb qualsevol tipus de pollastre o, fins i tot, altres carns.
Escolliu les millors fulles i trinxeu-les a trossos grans.
Ara renteu bé l'enciam tallat sota l'aigua.
Jo utilitzo una centrifugadora de plàstic per eixugar-lo bé. Reserveu-lo.
Ara prepareu la salsa. En un pot poseu-hi el suc de llimona.
L'all pelat.
El formatge en pols.
Les anxoves.
La cullerada de salsa Worcestershire
La cullerada de mostassa
I el rovell.
Cap a dins.
Una mica de sal i pebre i...
Ho tritureu.
Afegiu-hi ara l'oli de girasol procurant que no es talli.
I finalment, i de forma opcional, hi podeu posar un raig de llet per liquar-la més.
Us ha de quedar una salsa lligada però més líquida que un allioli.
Aquesta és la bona textura.
La reserveu a la nevera.
I ara només us quedarà muntar el plat quan toqui. Talleu el pollastre a trossos.
I ara amb el formatge feu tires amb un pela-patates
Molt bé!
Col·loqueu una primera capa d'enciam al plat i una mica de sal, però no massa ja que el formatge i el pollastre ja van salats, com la salsa.
Poseu daus de sec per sobre. Els daus de pa també els podeu fregir amb una mica de farigola.
Uns trossets de pollastre...
Una mica de formatge...
I tot ben regat de salsa.
Ara repetiu l'operació amb una segona capa i un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre.
I ja ho podeu servir a taula.
Bon profit!

I PER BEURE...


Nom: Heravi Rose
Varietat/s: Garnatxa, Syrah
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Montsant
Fabricant: Vinyes d'en Gabriel

L'Heravi Rose és un vi rosat cupatge de Garnatxa i Syrah. És un vi molt aromàtic en nas mentre que en boca és suau, fresc i persistent. Ideal per a qualsevol ocasió i paladar. 
Font: www.totvi.com




ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

2 comentaris :

  1. Moltíssimes gràcies per la recepta! Quina amanida més rebona!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  2. Molt bona, un clàssic de les amanides. No sé per que, però està de tornada aquesta amanida... es torna a veure a les cartes.

    Jo li poso a més a més afegit a aquesta gran versió original de la César... unes llàmines d'advocat o bé col llombarda i uns tomàquets cherrys oberts per la meitat. Blat de moro?
    Bé cada escú que provi..., la original ja es collonuda de per si...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !