inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Garrons de porc al forn Pop de platja a la planxa amb all i julivert Tartaletes de músic Calamarsets amb salsa Tortell de cabell d'àngel Llenguado a la nyoca

divendres, 18 de maig de 2018

Sípia a la planxa amb carxofes i romesco



Una bona sípia a la planxa acompanyada de romesco i amb el cruixent de la saborosa carxofa fregida fa que aquest sigui un plat que sempre ve de gust. A més, ja sabeu que quan treballem amb productes frescos i de qualitat com menys elaboració millor, i d'elaboració avui ben poca.
Més senzill impossible, sa i bo.
No es pot demanar més, quan fa comença a fer calor i procurem no dedicar massa temps a cuinar.
Us recomano que prepareu prèviament la salsa romesco el dia anterior si voleu. O a les males, la podeu comprar feta és clar.


INGREDIENTS
1 sípia fresca tallada a trossos grans per persona
carxofa fregida de guarnició
salsa romesco
oli d'oliva verge extra
sal

VARIANTS:
- Podeu fer el mateixa plat amb calamar o peix de carn blanca
- També es pot acompanyar amb albergínia o carbassó fregit
- S'hi poden tirar escates de sal per sobre de la sípia

ELABORACIÓ
Prepareu primer l'acompanyament d'aquest plat. Podeu consultar al recepta Carxofa fregida.
Renteu la sípia.
Poseu a escalfar una planxa per peix i quan sigui ben roenta, tireu-hi la sípia amb un raig d'oli.
Deixeu-la un parell o tres de minuts i doneu-li la volta. Coure-la al gust i salar.
Serviu-la ben calenta amb un bon raid d'oli d'oliva verge extra i la salsa romesco.
Decoreu amb la carxofa fregida.
I a dinar! Gran combinació! Ja ho veureu!
Bon profit!





I PER BEURE...


Nom: Octubre Blanc'10

Varietat/s: 50% Garnatxa Blanca, 50% Macabeu
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Montsant
Fabricant: Celler Singles Blaus
Font: www.elcelleronline.com
Nota de tast: Vi de color groc i brillant, molt aromàtic i floral. El seu aroma intens ens recorda a fruites tropicals com la pinya i el plàtan, també el préssec i flors blanques.
El vi té un bon pas de boca, equilibrat i rodó amb una acidesa que el fa molt fresc. És un vi molt llaminer i alhora persistent.
Vinificació: Es verema el raïm en un punt òptim de maduració. Es desrapa, es trepitja suaument i es premsa per obtenir el most flor. La fermentació es fa a baixa temperatura per obtenir un vi molt afruitat. El vi s'embotella durant la primavera després de madurar durant l'hivern amb les seves mares.

ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

1 comentari :

  1. Bones fa uns dies he descobert aquest meravellos blog!!! aprofitare moltissim les receptes Graciess!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !