inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Garrons de porc al forn Pop de platja a la planxa amb all i julivert Tartaletes de músic Calamarsets amb salsa Tortell de cabell d'àngel Llenguado a la nyoca

divendres, 4 de maig de 2018

Pasta amb tomàquet sec i pollastre


En ocasions, quan veus un plat de pasta atractiu a la vista de seguida et fa venir salivera i sents una mena de desig irracional de menjar pasta, com el que necessita la seva dosi de nicotina.
A mi em passa sovint.
La pasta enganxa.
Per això, avui us presento un plat que entra primer pels ulls però compte, que en boca us resultarà meravellós, suau i intens a la vegada. És el poder de la senzillesa. Aquest és d'aquells plats que fan enveja quan se'l demana el que tens a la taula del costat, i penses:
- "Merda!, m'havia d'haver demanat allò!".
Som així, oi?.
I es que sovint maltractem la pasta bullint-la i barrejant-la amb una pràctica salsa de pot i una mica de formatge per sobre. Res a dir quan no tenim temps per cuinar, jo sóc el primer que ho fa. Però permeteu-me destacar que aquest continua sent un plat de pasta senzill d'executar però que refusa la mediocritat de la pasta quotidiana.
Som-hi!



INGREDIENTS
500 g de pasta (Penne Rigate)
50 g de tomàquet sec (o en oli)
200 ml de nata per cuinar o llet evaporada
200 g de pit de pollastre tallat a daus petits
200 ml brou de verdura o pollastre
un grapat de pinyons
fulles d'alfàbrega fresca
oli d'oliva verge extra
1 all
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu afegir-hi bolets de temporada
- Es pot fer amb conill o gall dindi

TEMPS D'ELABORACIÓ: 1 hora aprox.

ELABORACIÓ
Prepareu tots els ingredients
El tomàquet sec el podeu comprar en conserva (en oli) o senzillament sec. En aquest últim cas l'haurem de bullir uns 10 minuts prèviament, escórrer i conservar en oli.
L'alfàbrega fresca li aportarà un gust i un aroma especial al plat. Es important no obviar-la.

Reserveu les flors més maques per decorar el plat.
El pollastre, tallat a daus petits.
L'all i els pinyons que saltarem més endavant.
I la pasta.
Jo he fet servir penne rigate però no cal dir que qualsevol pasta similar que us agradi encaixarà perfectament.
Comenceu per daurar l'all tallat a làmines amb una mica d'oli d'oliva.
Seguidament, feu el pollastre.
Mentrestant, aprofiteu per trinxar el tomàquet sec i escorregut d'oli.
Vigileu el pollastre i aneu donant-li la volta.

Un cop fet el reserveu.
En la mateixa paella salteu els pinyons.
Remeneu-los i vigileu que es cremen molt ràpid i fan mal gust. A mi m'ha anat justet!
Reserveu els pinyons amb el pollastre.
Amb un nou raig d'oli, i fent servir la mateixa paella, salteu ara els tomàquets trinxats.
Seguidament, afegiu-hi el brou calent i deixeu-ho reduir a foc lent uns 10 minuts.
Seguidament, tireu dins la paella el pollastre amb els pinyons.

Trinxeu una mica d'alfàbrega i...
la incorporeu dins també.
Llavors, ja hi podreu tirar la nata líquida o la llet evaporada.
I remeneu-ho tot plegat. Quins colors eh?
Ho saleu al gust i ho deixeu bullir uns pocs minuts, fins que tingui bona textura la salsa.
Llavors apagueu el foc i reserveu la salsa. En aquest punt es quan podeu sortir a fer el vermut, comprar el diari o treure el gos a fer pipi. Només us caldrà el temps que triga la pasta en fer-se per servir el plat a taula.
Feu bullir la pasta en una olla amb sal i abundant aigua el temps que indiqui el fabricant.
Un cop cuita, escorreu la pasta.
Passeu la salsa que teniu feta dins l'olla de coure la pasta.
Deixeu que s'escalfi uns instants.
Incorporeu-hi la pasta.
Una mica més d'alfàbrega trinxada.
I ho remeneu.
Finalment, ratlleu una mica de formatge sec, tipus parma o grana padano.
I ho remeneu de nou.
I ja ho podeu servir a taula ben calentó.
Molt bo!
Bon profit!



I PER BEURE...



Nom: Ca'Vernet negre
Varietat/s: Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Terra Alta
Fabricant: Bernaví
Font: www.elcelleronline.com
Cabernets criats i vinificats a la finca Mas Vernet. Una adaptació perfecta entre Mediterrani i Continental. Per amants con nosaltres de les diferents expresions del Cabernet. Criat durant 9 mesos en foudre de roure francès de 3000 litres. Color violeta intens amb rivet fosc. Al nas les notes varietals de pebrot, mora i espècies (pebre blanc) es confonen i harmonitzen amb el roure. Entrada en boca potent i agradable alhora. El cos i la persistència accentuen les sensacions olfactives, duradores i que evoluciones. Tanins dolços, nets i sedosos. Un vi resultat de l'expressió varietal i de la interpretació del terrer de producció.



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !