inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Garrons de porc al forn Pop de platja a la planxa amb all i julivert Tartaletes de músic Calamarsets amb salsa Tortell de cabell d'àngel Llenguado a la nyoca

divendres, 25 de maig de 2018

Albergínies al forn




Recepta tradicional número 5 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Aquest és un plat molt típic a casa nostra.
Però us he de reconèixer que, si ens guiem pel seu nom, aquesta recepta semblaria tenir una presentació o elaboració diferent a la que veureu.
Almenys, a mi passat.
I es que, certament, es pot coure l'albergínia al forn de mil maneres, a que si?.
I sempre queda bona!.
Respecte de la recepta tradicional, només he afegit unes cebetes mini per donar-li al conjunt un punt de volum i textura addicional, però les podeu obviar si no les voleu.
Un platillo fàcil i ràpid de fer, per a aquelles ocasions en les que no tenim massa gana o no tenim masses ganes de cuinar.
Som-hi!


INGREDIENTS
4 albergínies
4 tomàquets madurs
200 g de formatge ratllat
oli d'oliva
1 gra d'all
julivert
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu afegir-hi unes cebes mini

TEMPS D'ELABORACIÓ: 60 minuts

ELABORACIÓ
Prepareu els ingredients.
El tomàquet, com sempre, si es ben madur, ecològic i de temporada, molt millor.
Comenceu (si us ve de gust) per escaldar les cebetes i així poder-les pelar millor.
Poseu aigua a bullir.
Quan bulli aboqueu-hi les cebes.
Deixeu-les durant un parell de minuts.
I les retireu.
Deixeu que es refredin un mica.
Seguidament les podreu pelar. Talleu la punta.
I la pell sortirà sola.
Molt bé.
Ara, en una paella amb un punt d'oli salteu-les, que agafin una mica de color i les  reserveu.
No patiu si queden una mica mica crues ja que aniran al forn.
Trinxeu all i julivert.
Ara, piqueu els tomàquets a daus.
No importa massa la mida ni que us quedin diferents.
Barregeu els tomàquets amb l'all i julivert.
Tireu una mica de sal.
Una mica de pebre negre.
I com no, un bon raig d'oli d'oliva
Remeneu-ho bé.
Deixeu reposar aquesta barreja una estona.
Ara toca treballar l'albergínia. Renteu-la i assequeu-la. Talleu rodanxes d'un centímetre de gruix aproximadament.
Col·loqueu-les en una safata de forn amb paper cuisson o amb una mica d'oli a la part inferior.

Agafeu una cullera de la barreja de tomàquet.
I poseu-ho sobre l'albergínia.
Així amb totes les rodanxes.
Al capdamunt poseu-hi una cebeta.
I cap al forn, a uns 190 graus + ventilació durant 30 minuts.
Passat aquest temps la verdura ja estarà cuita.
Poseu ara formatge per sobre.
I deixeu-ho gratinar 5 minuts més.
I ja les tindreu a punt per servir.
Dues o tres rodanxes per sona és una bona ració.
Que siguin ben calentes això si.
Bon Profit!

I PER BEURE...


Nom: Martina Brut Nature Ecològic
Varietat/s: Macabeu, Xarel·lo i Parellada
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Catalunya
Fabricant: Eduald Massana Noya
Font: www.vidirecte.cat
De color groc pàl·lid. El despreniment de bombolles a la copa és suau i constant en el temps.
Al nas és potent, hi podem trobar notes de pastisseria sobre fons de cítrics. Conjunció perfecte entre maduració i frescor.
A la boca és sec, cremós i suau, amb tons de fruita madura,amb un final de boca llarg.



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

1 comentari :

  1. Espectacular reportatge de la preparació! Que bones deuen ser!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !