inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Garrons de porc al forn Pop de platja a la planxa amb all i julivert Tartaletes de músic Calamarsets amb salsa Tortell de cabell d'àngel Llenguado a la nyoca

divendres, 11 de maig de 2018

Agredolç de pernil


Recepta tradicional número 2 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
L'agredolç de pernil consisteix en barrejar el gust salat del pernil amb la dolçor de la mel i l'agre del vinagre. El resultat és una combinació força encertada.
Alternativament, es pot cuinar la mateixa recepta amb magres de pernil o altres carns blanques.
Com veureu a les imatges, jo he utilitzat vinagre de Mòdena pel seu particular aroma i color, però podeu emprar qualsevol tipus de vinagre que us agradi.
Som-hi!


INGREDIENTS
4 talls de pernil
3 cullerades de mel
1 raig de vinagre
1 raig d'oli

VARIANTS:
- Es pot escaldar el pernil abans de fregir-lo
- Es pot fer amb fetge de porc (Fetge a l'agredolç), magre de porc, xai o pit de pollastre, prèviament enrossits.

ELABORACIÓ
He emprat cuixa de pernil de cebo. Podeu fer servir pernil serrà també.
Tireu un bon raig d'oli d'oliva en una paella i escalfeu-lo una mica.
Fregiu les llesques de pernil.
En 30 segons ho tindreu fet d'una banda. Doneu-li la volta i feu el mateix.
Reserveu el pernil sobre un paper absorbent. La salsa ja conté prou oli.
Notareu que el pernil queda cruixent.
A la mateixa paella amb el mateix oli (i greix) que ha quedat, tireu-hi un raig de vinagre generós.
COMPTE: Perill de cremades! Abans de tirar el vinagre retireu la paella del foc i espereu uns segons per baixar la temperatura de l'oli. La reacció amb el vinagre és forta, fins i tot al respirar.
Amb tot, fareu fumera a la cuina, tingueu-ho en compte.
Doneu unes voltes amb la cullera.
I afegiu-hi la mel també,
Ara remeneu uns instants fins que el vinagre perdi la fortor.
Ho podeu escalfar una mica més.
Passeu el pernil al plat.
I tireu-hi per sobre unes cullerades de la salsa agredolça. No cal posar-la tota. Millor no excedir-se i afegir-ne més si cal.
Serviu-lo a taula ben calent.
Quina pinta, eh?
Un tros de pa cuit amb llenya sucat a la salsa i un tros de pernil... no té preu!
Bon profit!



I PER BEURE...



Nom: Cava Bohigas Brut Nature
Varietat/s: Macabeu, Chardonnay, Xarel·lo i Parellada
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Fermí Bohigas
Font: www.elcelleronline.com
Color groc pàl·lid, bombolla fina de rosari constant i escuma de gran persistència.
Aroma molt fresc, destacant fruita blanca (poma àcida i pera) sobre notes de pell de cítric i flor blanca. De fons notes especiades provinents de la criança (canyella) i galeta.
En boca és un cava estructurat, ben recollit sobre l’acidesa que tensa el conjunt d’inici a fi. La bombolla desprèn sensacions de cremositat, donant volum i suavitat a l’estructura que li confereix l’acidesa i ampliant els aromes de fruita blanca i espècies que es repeteixen en boca.
Final sec, que neteja bé, deixant una gran sensació de frescor.
Maridatge: Aperitius, “pica pica”, entrants i carns.

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !