inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Fideuada Ensalada Russa Rebosteria: Pasta de poma Picantons a les fines herbes Entremesos

divendres, 27 d’abril de 2018

Vaset de crema xantillí amb coulis de maduixa


Gran sabor i millor presència. Aprofiteu la temporada de maduixes per gaudir d'aquestes postres de categoria fetes amb ingredients molt bàsics i econòmics.
El coulis és una salsa que es fa barrejant almívar, suc de llimona i fruita, tot ben triturat.
La crema xantillí no deixa de ser un nata semi-muntada lleugerament ensucrada i perfumada amb aroma de vainilla.
Es bo comentar que son unes postres molt dolces que poden resultar una mica pesades, tot i que delicioses. Per tant, és aconsellable pecar de racions petites que no pas de grans. Tingueu-ho en compte, sobretot si les serviu després de un gran àpat.
Com sempre, si no s'indica res en les receptes significarà que corresponen a quatre persones. En aquest cas ho podeu estirar fins a sis, depenent de la mida del got que utilitzeu.
Tot i que s'explica prou bé en aquesta entrada, tot i que us aconsello llegir la recepta del Coulis de maduixa prèviament.


INGREDIENTS
4-6 maduixes per decorar (les més maques)
500 g de nata per muntar
100 g de sucre
aroma de vainilla
peces decoratives de xocolata (neules, carquinyolis, galetes, etc)

Per fer el coulis:
300 g de maduixes
el suc de mitja llimona
un tap d'essència de vainilla
100 g de sucre
70 g d'aigua

VARIANTS:
- Podeu fer la mateixa recepta amb altres tipus de fruita (pinya, plàtan, taronja, etc...) o combinant diferents fruites

TEMPS D'ELABORACIÓ: 1 hora

ELABORACIÓ
Renteu bé les maduixes sota l'aixeta i talleu la part superior (part blanca i fulles).
Reserveu les més maques per decorar els vasets al final
Amb la resta de maduixes feu el coulis. Poseu-les dins un bol per triturar tallades per la meitat.

Afegiu-hi el suc de mitja llimona i un tap d'essència de vainilla. Ho reserveu.

Poseu 70 ml d'aigua i 100 g de sucre a bullir per fer l'almívar.
Un cop arrenqui el bull manteniu-ho un minut i apagueu el foc. Espereu 5 minuts que perdi escalfor.

Seguidament, ja podeu abocar l'almívar dins el bol.

Perfecte.

Ara ho tritureu tot, ben fi.

I ja tindreu el coulis fet. Deixeu-lo refredar i un cop fred poseu-lo a la nevera.
Ara prepareu la crema xantillí. Poseu la nata per muntar fins un bol, que estigui ben freda.
Tireu un tap d'essència de vainilla a la nata. Jo utilitzo una de la marca Emulift que es pot comprar online a través de la pàgina www.dayelet.com. Però també trobareu essència de vainilla al supermercat.
Cap a dins!
Amb una barnilla, comenceu a muntar la nata.
Quan comenci a tenir una mica de textura pareu.
Afegiu-hi el sucre i doneu-li un parell de voltes més.
Ja teniu la crema xantillí a punt.
Poseu una petita base de coulis al fons dels vasets.
No massa.
Ara poseu la crema dins una mànega.
Ompliu el vaset deixant fins a dalt un forat al mig.
Ompliu aquest forat amb més coulis.
Finalment, coroneu el vaset amb una maduixa.
Jo he utilitzat unes neules de xocolata per decorar i una full de menta.
I ja les podeu reservar a la nevera fins el moment de servir-ho a taula.
Quines ganes d'agafar la neula sucada i fer-li una mossegada, oi?
Els colors son fantàstics!. Serviu-ho ben fred!
Bon profit!


I PER BEURE...



Nom: Vi dolç Encanteri
Varietat/s: 100% Malvasia de l'Empordà
Capacitat: 50cl
Zona: D.O. Empordà
Fabricant: Celler Can Sais
Font: www.elcelleronline.com
Notes de tast: Color groc ocre amb reflexes coure i daurats d'elevada viscositat i densitat. En nas és enormement complex i intens, destaquen les panses, la pell de taronja confitada, les figues seques, l'albercoc i el préssec confitat, amb notes d'ametlla, canyella, caramel i cítrics.
En boca és molt llaminer i amb una elevadíssima densitat. L'entrada és molt fresca i atractiva degut a la seva acidesa, que permet gaudir de l'elevada concentració i dolçor, donant una combinació fina i elegant de característiques inimitables. Deixa un agradable postgust i llarga persistència.
Recomanacions: Servir-lo fresc, entre 6ºC-8ºC. Pot donar pòsits a l'ampolla.
Ideal per finals d'àpat, rebosteria i fruits secs.
Embotellades a l'abril del 2009.



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

3 comentaris :

  1. Hola, quina és la diferència entre la crema Chantilly i la nata muntada? Moltes gràcies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta
      És pràcticament el mateix. La crema té una mica d'aroma a vainilla i es munta una mica menys.
      Una abraçada!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !