inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Pastís de Sant Jordi Pollastre amb escamarlans Arròs al forn Canelons de salmó, brie, codonyat i cibulet amb oli de vainilla Pa de Sant Jordi

dimarts, 3 d’abril de 2018

Cuixetes de pollastre al forn amb vermut


Nova recepta de pollastre al forn, aquest cop, amb una salseta particular que incorpora vermut negre. El vermut li donarà un aroma molt interessant al pollastre i ajudarà, també, a que quedi tendra la carn. Heu de calcular entre dues i tres cuixetes de pollastre i mitja patata per persona.
Per la resta, és bufar i fer ampolles. D'aquelles receptes que podeu fer amb els vostres fills, que ja convé que s'impliquin a la cuina de tant en tant.
Que vagi de gust!


INGREDIENTS
12 cuixetes de pollastre (4 persones)
2 tomàquets madurs
3 patates tallades a rodanxes
2 cebes
1 got de vermut negre
1 cabeça d'alls
oli d'oliva
pebre vermell
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Hi podeu afegir tot tipus d'herbes aromàtiques (farigola, romaní, sajolida, timó, etc)

ELABORACIÓ
Poseu una bona quantitat d'oli d'oliva en un plat o bol.
Tireu sal.
També pebre negre.
I una cullerada de pebre vermell. Si us agraden picant, poseu-ne mitat del dolç i meitat picant.
Si voleu, en aquest punt podeu afegir-hi herbes aromàtiques.
Remeneu-ho bé fins que s'integrin tots els elements.
Ara, submergiu les cuixetes de pollastre en aquest oli i reserveu-les.
Que quedin ben impregnades. Deixeu que reposin almenys una hora en aquest adob.
Mentrestant, peleu les patates.
Talleu-les a rodanxes.
Escampeu una mica d'aquest oli que heu preparat sobre una safata de forn.
Repartiu les rodanxes de patata per la safata, fent un llit per al pollastre.
Poseu-hi una mica més d'oli per sobre de les patates.
Talleu la ceba a tires.
Desgraneu la cabeça d'alls, però no cal pelar els grans. Si voleu, feu un tall al mig a cada gra.
Escampeu la ceba per sobre de les patates.
Repartiu els grans d'all.
Renteu i talleu un parell de tomàquets madurs.
Poseu-les a les cantonades.
Saleu i empebreu el tomàquet també.
A continuació, ja hi podeu col·locar les cuixetes de pollastre per sobre.
L'adob que us quedi el podeu repartir per tota la safata.

Finalment, tireu per sobre una copa de vermut negre.
Jo he fet servir el vermut Miró, ben bo per cert, però qualsevol vermut negre hi anirà bé, fins i tot vi ranci si no en teniu.
I ara si, ja podeu posar les cuixetes a coure a uns 200 graus centígrads amb ventilació durant uns 15 minuts.
Llavors, donar-li la volta al pollastre i deixeu que es faci uns 15-20 minuts. Assegureu-vos que la patata queda ben cuita també. Us ha de quedar tot lleugerament torrat.
I ja ho podeu servir, ben calentó.
Una mica de tot al plat i...
a dinar! i a sucar pa!
Bon profit!


I PER BEURE...


Nom: Parxet Brut Rosé
Varietat/s: Pinot Noir
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Parxet
Font: www.cellerdelcava.com
Presenta un color rosat amb reflexos violacis, net intens i viu. Notes franques i directes d'aromes de fruites silvestres (maduixa, gerd) i molt elegant. En boca és vigorós, fresc, saborós i amb matisos de fruits vermells i florals.



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

3 comentaris :

  1. MMMm....quin plat més bo! M'encanta el vermut a la cuina!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Ostres, la meva sogra fa una recepta molt semblant, però enlloc de vermut hi posa cervesa. Deliciós!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !