inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Garrons de porc al forn Pop de platja a la planxa amb all i julivert Tartaletes de músic Calamarsets amb salsa Tortell de cabell d'àngel Llenguado a la nyoca

dijous, 19 d’abril de 2018

Amanida d'endívies, poma i formatge amb salsa de mel i mostassa


Ja ha arribat la calor i sembla que serà per quedar-s'hi, oi?.
Us presento, doncs, una recepta fresca, deliciosa i senzilla de fer.
Ja sabeu que les endívies, també anomenades xicoires, resulten una mica amargants. Per internet trobareu alguns trucs com netejar les fulles amb paper de cuina o un drap humit, escollir les més blanques (com més verda més amarga) o posar-hi unes gotes de llimona si les heu de coure.
Però més enllà d'aquesta lleugera amargor (més que suportable al meu parer) voldria destacar l'efecte refrescant en boca que tenen les fulles, ideal per a preparacions com la que veureu a continuació. A més, les propietats d'aquesta hortalissa son molt destacables: conté provitamina A, vitamina B9, C, E, potassi i calci. Poden prevenir el càncer, afavoreixen la salut cardiovascular, ajuden a digerir millor, son riques en fibra, el seu consum és interessant contra el restrenyiment, ajuda a regular els nivells de sucre en sang (ideal en dietes per a diabètics) i rebaixa els nivells de colesterol en sang augmentant el colesterol bo.
Vaja, que n'hauríem de menjar més, oi? doncs la combinació que us presento us encantarà!
Les quantitats d'aquesta recepta corresponen a quatre persones.


INGREDIENTS
4 endívies
1 poma
200 g formatge parmesà en plaques o a trossos
100 g de nous pelades
oli d'oliva verge extra
una fulla de menta fresca per decorar
sal

Per a la salsa:
6 cullerades de mel
4 cullerades de mostassa

VARIANTS:
- Podeu fer servir altres tipus de formatge
- També es pot acompanyar la mateixa amanida amb salsa pesto
- Enlloc d'aquesta salsa podeu fer la clàssica vinagreta de mel i mostassa afegint vinagre, oli i sal

TEMPS D'ELABORACIÓ: 30 minuts

ELABORACIÓ
Prepareu els ingredients.
Comenceu fent la salsa. Jo he utilitzat una mostassa de la casa Leo Boeck, amb un punt de picant molt interessant.
Poseu la mel en un bol.
I a sobre la mostassa.
Barregeu-ho bé fins que els dos ingredients quedin totalment integrats. Ho reserveu a la nevera.
Talleu les endívies.
Separeu les fulles i reserveu el cor.
Amb un drap o un paper humit netegeu-les d'una en una, amb paciència.
Peleu una poma i amb el mateix pelador, feu-ne tires.
Les aneu reservant.
El cor, o part central que abans hem reservat, també l'aprofitarem.
Un cop net, el trinxeu.
I el col·loqueu al mig del plat.
Aquesta base us farà de suport per a les fulles.
Seguidament, tireu-hi un raig d'oli d'oliva per sobre.
Podeu salar lleugerament les fulles, però la sal del formatge serà suficient per aquesta amanida.
Col·loqueu la poma per sobre de les fulles.
I ara el formatge. Qualsevol que us agradi li anirà bé.
També repartit per sobre de la poma, de forma desigual.
A continuació, poseu-hi trosso de nou, amb una mica de gràcia millor.
Finalment, una fulla de menta rematarà estèticament l'amanida, alhora que aportarà un fresc aroma.
Per acabar, amaniu el plat amb la salsa de mel i mostassa.
I ja la podeu servir.
Bon profit!

I PER BEURE...



Nom: Emendis Mater 2006
Varietat/s: Merlot
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Penedès
Fabricant: Finca Emendis
Font: www.petitceller.com
Visualment, presenta una persistent capa de color picota amb constant llàgrima vermella i tonalitats semblants al vermell robí. En nas, una primera entrada amb records a fruits vermells, mores i groselles característiques del millor Merlot de la Finca. Discretament apareixen les aromes més dolces com vainilla, canyella i cacau, amb una lleugera memòria d'aromes més torrats i fumats. En boca, té una entrada fresca i equilibrada amb bon volum al paladar i un final persistent i agradable. Els tanins es fan notar amb bona harmonia i bon equilibri l'acidesa i la resta de components.



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !