inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

divendres, 2 de març de 2018

Cupcakes de xocolata


Si, si, al final n'he hagut de fer.
Ja sabeu que soc molt crític amb la mal anomenada "Pastisseria Creativa" així com amb la desbordada passió d'alguns pel fondant emprat en certes elaboracions de cupcakes, muffins, cheesecakes, macarons i popcakes, etc...
En el llibre "Les receptes del Calendari Pastisser" us en parlo més profundament del tema. 
En realitat, parlem d’un fenomen molt concret, d’una munió de persones amb un creixent interès puntual per la decoració amb sucre fondant especialment. I es que tot plegat s'ha convertit en un negoci que mou molts diners.
A la invasió dels nostres aparadors, hi hem d’afegir la invasió d’utensilis, materials, colorants, essències, cartonatge, tallants, plantilles, cursos, tallers, llibres, enciclopèdies, blogs, botigues on-line, exposicions i trobades, i molt més.
Un mon que ens proposa saturar fins el límit el nostre rebost amb productes, andròmines i artefactes per, al cap i a la fi, acabar decorant unes magdalenes de tota la vida però fent-les els més empallegoses i incomestibles possible.
En general, tot aquest fetitxisme pel fondant, i a la pràctica del carrer, sovint es tradueix en creacions ridícules, horteres i immenjables, que no li fan cap bé una societat ja saturada de greixos i sucres.
I aquí és on rau el problema.
Cal situar cada moda on correspon i, com passa amb totes, aquesta també quedarà reduïda a la seva mínima expressió on, de forma residual, hi trobarem els més fanàtics que, probablement també seran els millors en la seva matèria. 
I es que de totes les experiències, bones i dolentes, n'hem de procurar extreure la part positiva.
Casualitats de la vida, ara m'he trobat amb l'obligació d'haver de fer cupcakes, mira tu per on.
Però he procurat fer-los menjables, això si, sense rastre de fondant.
De fet, aquests cupcakes que veureu els han fet els meus fills de 6 i 8 anys, ja que els havien de presentar a un concurs que han fet a l'escola.
Jo només els he ajudat amb la decoració de les peces de xocolata i els he donat alguns consells interessants, però la resta ho han fet ells tot solets. No oblideu mai que els nens sempre estan desitjant que els convideu a fer coses a la cuina!.
En aquesta ocasió, s'ho han passat molt bé i ens hem divertit tots plegats.
Al cap i a la fi, això és el que compte quan la gent fa cupcakes, no?.
Us recomano la lectura prèvia de les següents receptes: les magdalenes de pastisseria, la trufa cuita i l'almívar, que ho podeu deixar fet el dia abans sense problemes.
Som-hi!


INGREDIENTS
12 magdalenes de pastisseria
trufa cuita
almívar
cobertura de xocolata negra
altres peces decoratives


ELABORACIÓ

Primer heu de preparar les magdalenes de pastisseria.

Al Nil, se li dona molt bé remenar les masses.

Han preparat els motlles
Molt bé
Ara toca escudellar la massa dins els motlles

Molt bé Vinyet!
Ja ho tenim a punt.
Cap al forn!
Ara, deixeu que es refredin tranquil·lament. Si les feu el dia abans, un cop ben fredes, conserveu-les dins la nevera, tapades amb un drap.
Seguidament us mostraré com fer unes divertides decoracions amb xocolata. Infleu uns globus petits.
Renteu-los.
Assequeu-los.
Tireu-hi un raig d'oli.
I l'escampeu bé, que quedi ben repartit. L'oli ajudarà a que el globus no s'enganxi tant amb la cobertura un cop sigui freda i dura.

Poseu cobertura de xocolata negra a escalfar al bany maria.
Remeneu-la bé, i deixeu que es refredi una mica. La cobertura ha de ser freda (no calenta) però desfeta.
Ara, col·loqueu els globus sobre un got de tallat i tireu per sobre cobertura.
Deixeu que la gravetat faci la seva feina.
Deixeu-ho refredar a la nevera.
Amb la cobertura sobrant esteneu una capa sobre un paper i ho poseu a la nevera.
Quan comenci a endurir-se talleu-la a tires, doblegueu el full i enganxeu-lo amb celo.
També podeu fer cercles amb la cullera i obtindreu aquest altre dibuix.

Si també o enrotlleu, encara quedarà més xulo.

Retireu el paper amb compte de no trencar-ho.
Un cop freda la cobertura dels globus, si es prou gruixuda, podeu rebentar el globus. Si es prima procureu desinflar el globus fent un petit tall a la part del nus.
Retireu el globus amb compte.
I ja tindreu una mena de nius de xocolata per decorar els cupcakes.
Ara, punxeu les magdalenes una mica.

El meu fill m'ha ajudat també.
I pinteu-les amb l'almívar. D'aquesta manera no quedaran eixutes de dins.
Hi podeu posar un raig de conyac a l'almívar, per donar aroma. Tranquils que aquesta mínima quantitat d'alcohol no afectarà als nens. Però si no voleu, no hi poseu.
Atempereu la cobertura al foc fins que tingui textura pomada i ompliu una mànega.
I ja podeu començar a decorar els cupcakes.

Si no ho heu fet mai us aconsello que ho proveu abans de decorar les magdalenes, com han fet els meus fills. Una mica de pràctica no va malament.

Al Nil se li dona molt bé!
Podeu fer decoracions diferents amb cornets diferents.
En aquest cas hi posarem el niu de cobertura que hem fet.

A la botiga de xuxes hem trobat unes pedres molt maques de sucre.
Aquesta bola daurada coronarà el cupcake.

Xulo, no?

La Vinyet també m'ajuda a aplicar diferents decoracions amb les peces que hem fet de xocolata.
Això és el més divertit, oi?
Aquest també queda maco.
I l'altre amb una combinació similar. Tots tres amb els mateixos ingredients però d'aspecte diferent.
I ja els tenim acabats!
Recordeu conservar-los a la nevera.

I es clar, no en podia faltar un decorat amb cors per la Vinyet.... que li encanten!
I ara tocar tastar-los!
Bon profit!



I PER BEURE...


Nom: Cava Ferré i Catasus Celler Ballbé 2014
Varietat/s: Macabeu, Xarel·lo i Parelada
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Catalunya
Fabricant: Ferré i Catasus
Font: www.cavapack.com
A la vista: Color groc palla amb reflexos verdosos, molt ben integrat el carbònic.
En nas: El nas està dominada per aromes cítrics frescos.
En boca: En boca és ampli i agradable, amb bona acidesa i un final persistent.

ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

1 comentari :

Gràcies pels teus comentaris !