inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese

divendres, 19 de gener de 2018

Ous estrellats amb pernil i xistorra


Us presento una recepta molt senzilla i bona.
Quina novetat, eh?.
Cada cop m'ho curro més...
Ous estrellats és una denominació per als ous ferrats amb patates, molt comú en la gastronomia espanyolaAmb aquest plat a Casa Lucio de Madrid s'han fet d'or.
Jo sempre he pensat que el secret de l'èxit rau en l'especialització, ni qui sigui en alguna cosa senzilla.
Però ja veieu que no té gaire secret i, al cap i a la fi, vindrien a ser uns tradicionals ous ferrats amb patates de tota la vida...però amb els ous ja trencats abans de servir el plat a taula. Si domineu la paella, podeu coure lleugerament els ous ferrats per totes dues bandes, això si, és imprescindible que el rovell de l'ou quedi líquid.
A les patates li donarem una doble "fregida" també, per a garantir una bona cocció i un cruixent exterior.
Aquest plat, de vegades també es pren com esmorzar.  
En aquesta ocasió, ho acompanyarem amb una mica de pernil salat i xistorra.  
Un luxe!.
La qualitat i frescor dels ous així com de les patates fan que el sabor del plat sigui substancialment diferent. Com tot a la cuina, com més bona sigui la matèria primera més bo serà el resultat final del plat.
Algunes versions més modernes del plat fan servir patates xip.
Pot ser podríem associar aquest plat a la recepta nº 720 del CPCC, ous ferrats amb patates.
Recomano aquesta recepta per a dues persones.
Espero que us agradi.



INGREDIENTS
2 ous frescos ( a poder ser ecològics)
2 patates per fregir
1 xistorra
200 g pernil serrà
oli per fregir
sal

VARIANTS:
- Podeu afegir-hi panxeta o altres carns

ELABORACIÓ
Prepareu els ingredients
Primer de tot, peleu les patates. Ho podeu fer amb patata congelada, si, però jo us recomano patata fresca, de la que venen per fregir. Són molt més bones i no es tanta feina pelar i tallar, sincerament.
Talleu les patates com més us agradi. Jo les he fet a tires gruixudes.
Un cop pelades ja les podeu fregir.
Jo utilitzo fregidora, per controlar millor la temperatura, però ho podeu fer amb la paella de tota la vida. La qüestió es primer fregir les patates a una temperatura no massa alta, per coure-les de dins.
Després, i just al moment de servir-les, es quan les heu de fregir a temperatura alta per deixar-les cruixents, i poca estona.
Deixeu que es vagin fent les patates.
Ara preparem la xistorra i el pernil.
Talleu el pernil i la xistorra a trossets. Al gust.
En una paella, torreu la xistorra.
Quan estigui la xistorra afegiu-hi el pernil, que només necessita uns instants per fer-se.

Procureu fer coincidir el moment de la segona cocció de les patates amb la finalització de la cocció de la xistorra i el pernil.
Serviu les patates en una cassoleta maca i saleu-les degudament, al gust. No recomano posar massa sal, ja que el pernil es salat.
Barregeu la carn amb les patates amb una cullera, per tal de no malmetre en excés les patates calentes.
A continuació, en una paella neta, antiadherent i amb un mica d'oli fregiu els ous.
Col·loqueu-los al damunt de tot.
I cap a taula ràpidament que es refreda!
Quina pinta eh? Ah! que voleu que trenqui els rovells, no? Us esteu desitjant, oi?.
Vinga vaaaaaaaaa!
I ara ben barrejat tot
Bon profit!


I PER BEURE...


Nom: Les Sorts Jove
Varietat/s: Samsó, Garnatxa negra, Syrah
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Montsant
Fabricant: Celler el Masroig
Font: www.elcelleronline.com
Informació addicional
Nota de tast: Vi molt afruitat, característic de la maceració carbònica. Es pot destacar la maduixa i els gerds sobre un fons làctic. En boca és rodó, fresc, molt suau i agradable. 

5 comentaris :

Gràcies pels teus comentaris !