inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Pastís de Sant Jordi Pollastre amb escamarlans Arròs al forn Canelons de salmó, brie, codonyat i cibulet amb oli de vainilla Pa de Sant Jordi

diumenge, 24 de desembre de 2017

Bon Nadal 2017




Bon Nadal amics i amigues!
Aquesta vegada no us vull parlar de les bondats i èxits que aquest blog ha obtingut enguany, que son molts, com la publicació del primer llibre per exemple.
No em vull fer pesat parlant de l'increment exponencial de visites, les noves col·laboracions o el reso mediàtic que té, etc...
Els que seguiu el blog ja ho sabeu perfectament.
Ho resumiré tot dient que el blog www.lacuinadesempre.cat va més bé que mai! 
I és, principalment, gràcies a vosaltres és clar!.
Dit això, a continuació us deixo amb la felicitació de Nadal que us he preparat, com sempre personal i propera, i aquest any amb una col·laboració molt peculiar que em costarà alguna esbroncada que altra.
Per cert! No us perdeu el vídeo sorpresa que trobareu al final de l'article!


LA PETICIÓ:

Fa un dies li vaig demanar a la meva dona, la Kero:
"M'agradaria que fessis tu la felicitació de Nadal del blog d'aquest any. Pots parlar del que vulguis.
T'atreveixes?"
I és clar que s'ha atrevit.
No en tenia cap dubte.
Sense deixar de fer-se el "ronso" una mica, també s'ha de dir.
Us he de confessar que ella, en general, és mica mica esquerpa, com els gats siamesos.
Però a mi m'agrada, mira, diga'm tonto.
O potser es que ja m'he acostumat a que sigui així.
Que podria ser millor?... segurament. Té coses bones i coses no tan bones, com tots.
Vaja, que a mi ja m'està bé, estic content, m'ha sortit bona.
Uix... això de "bona" ha sonat com el que es compra una paella que li dura molts anys, oi?.
Em penso que m'estic fotent en un jardí del que no sabré sortir...
Mate-m'ho!.
Total, que us adjunto la seva felicitació.... però us he dir que no m'he pogut estar de comentar cada cosa que ha dit, je je, jo es que sóc així de carallot!

LA RESPOSTA A LA PETICIÓ:

KERO: He d'admetre que dirigir-me a vosaltres, els seus seguidors, així a pèl, com que em fa una mica de por. 
ALBERT:  Ja. No t'ho creus ni tu!
KERO: Probablement el que pugui dir-vos avui no resulti tant entretingut com acostuma a fer el meu marit.
ALBERT:  D'això no en tinguis cap dubte!
KERO: Però tu, tsch!, si m'ho publica ja podré dir que he publicat un post meu!. "Tomaya"! 
ALBERT: Si així ets feliç... vols una piruleta també?
KERO: Ara be, si no el publica tampoc em faré mala sang."Paqué!". 
ALBERT: Veieu com era esquerpa? Ho veieu?
KERO: Doncs l'altre dia, l'Albert, ve i em diu: per què no escrius tu l’article del Nadal del blog aquest any?.. i em van entrat els cinc minuts.
ALBERT: Però 5 minuts, eh? no us penseu que van ser 10 o 15, no no. 
KERO: Coi! Si ho ha fet tot sol fins ara! i ho ha fet la mar de bé! ...ah, no! a donar-me feina a mi.. 
ALBERT: Quina habilitat que té per fer-me sentir culpable sempre... com s'ho fotrà?
KERO: Però no veus que jo no estaré a l’alçada? No veus que no sé què escriure ni per on tirar?.. això es cosa teva! 
ALBERT: Ah amiga! 
KERO: Bé, cosa seva cosa seva, si m'ho paro a pensar sóc jo qui s'acaba fotent tot el que fa.
ALBERT: Per fi una concessió!
KERO: Sóc jo qui gaudeix dels plats que veieu al blog, qui li critica o li diu que bo li ha quedat allò que ha cuinat.
ALBERT: I quan critica critica de veritat, eh? Es de morro fi la noia.
KERO: Sóc jo qui s’aprofita de la seva afició per la cuina.
ALBERT: Jo també m'aprofito de tu.... tontaaaa! Vine cap aquí! 
KERO: I sóc jo qui espera cada 24 de Desembre la meva Sarsuela de marisc!.
ALBERT: Que siiiiii, què pesada!
KERO: És el Nil, el nostre fill, qui espera i demana durant tot l’any que el seu pare li faci l'ànec rostit amb prunes i pinyons: "ja el faré Nil, ja el faré per Nadal!". El pobre nen està fart d'esperar. 
ALBERT: El poberito niño de la Bosnia!... a veure, no hi ha per tant. Li faré, li faré. 
KERO: En canvi amb la Vinyet, la nostra filla de vuit anys, ho té una mica més fàcil. Sabeu quin és el seu plat favorit? ...l’arròs de malalt!. Com ho sentiu! Li encanta mira. 
ALBERT: M'ho posa fàcil la meva "cutxipurri", si, és d'agrair. Ains! A veure si aprens d'ella...
KERO: Però compte!.. que li has de fer l'arròs ben fet eh?... Si alguna vegada li he volgut fer jo, és clar, com que no l'he fet com el fa el paaaaapaaaaaa… doncs que no està tant bo.
ALBERT: Ai reina! Hi ha coses que no les podràs canviar mai! Fa ràbia, eh?
KERO: Tampoc li trauré la raó.
ALBERT: No pots.
KERO: És curiós com una mateixa recepta, sense canviar absolutament res, queda diferent segons qui la cuina. A que si?.
ALBERT: Si, segons l'habilitat de cadascú. Tu tens altres habilitats. Ja n'he dit una abans, oi?
KERO: Doncs ja és Nadal, amics i amigues, i ja hem decorat la nostre llar!.
ALBERT: Per fi la felicitació!
KERO: Hem posat el tió i l'hem alimentat amb galetes, fuet, xocolata... i això no m’ha costat gaire de fer, jeje. 
ALBERT: Dono fe. Per cert, sembla el recapte d'aliments aquest tió!
KERO: Ara que penso, potser que li posem una mandarina per fer baixar tot això, no?... 
ALBERT: Si per que... al final aquest tió cagarà merda de veritat! 
KERO: En fi, que ja és aquí Nadal i tenim moltes ganes de compartir cosetes amb els cosinets, els tiets, amics i germans, i ara també amb els seguidors d'aquest blog!
ALBERT: Aquí coincidim plenament! 
KERO: Us desitjo a tots molt Bon Nadal 2017 i Feliç 2018!
ALBERT: Igualment! i deixeu de fumar i apunteu-vos al gimnàs! Com us ho tenen que dir!
KERO: Tsch!...si hem de compartir l’Albert, que sigui per aquesta via, val?
ALBERT: Bé, la vida dona moltes voltes, Kero, ja ho saps. Ara no voldria obrir cap debat absurd, però mai es pot dir que d'aquesta aigua no beuré, ja m'entens, aquestes coses que de vegades passen sense voler... un descuido, una negligensia.... i no estic dient res amb tot això, eh?...però...
Ermmm... me l'estic guanyant, oi?... val, val.
Si de cas, vaig a llençar les escombreries i ara vinc...

Ah! per cert, Kero, moltes gràcies, jo també t'estimooooo!.


Salut!
I força a la mà per poder-se-la pelar!
Y no olviden supervitaminarse y mineralizarse!


EL VÍDEO

I per acabar, un agraïment especial al meu germà Manel i a la seva empresa d'infografia AnimationBox per la deferència que han tingut amb la realització d'aquest vídeo nadalenc.
Espero que us agradi!

Si no podeu veure el vídeo correctament feu clic aquí.



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

11 comentaris :

  1. Bon Nadal Familia !!!
    Seguirem gaudint com sempre d'aquesta cuina tant Genial.

    Una abraçadaaa

    ResponElimina
  2. Fa un parell que segueixo el teu blog i només tinc paraules d'elogi. Potser ja he fet una quarantena de les teves receptes. Per fi he trobat un blog de cuina tradicional catalana, que és la que m'agrada cuinar i menjar, amb les receptes ben explicades i il·lustrades, pas a pas, amb multitud de plats per a totes les situacions i èpoques de l'any, i que s'actualitza amb nous plats cada dos per tres. En definitiva, enhorabona, moltes felicitats i per molts anys podem gaudir de "La cuina de sempre".

    Bon Nadal i bon any 2018!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Jordi pel teu suport! Es molt maco escoltar aquestes coses. Bones festes!

      Elimina
  3. Hola, a casa fa anys que et seguim i ens encanta el teu blog. Quan hem de fer algun dinar especial sempre busquem al "blog de l'Albert" o sigui LCDS.
    És genial com disfrutes la cuina i com ho transmets. Seguin't les teves receptes cuinar és converteix en un plaer!!
    Gràcies i enhorabona!!!
    Bones festes i feliç 2018

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja sóc famós! je,je! Gràcies a tu i que passeu unes bones festes de Nadal!

      Elimina
  4. Hola, des que vaig descobrir aquest blog al menys un cop al dia faig una ullada, va molt bé per a mi que aprenc plats catalans fets com a catalans.
    gràcies Albert
    Mitra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mitra, gràcies pel feedback i espero gaudeixis tant com jo de la cuina catalana! Una forta abraçada i feliç any nou!

      Elimina
  5. Moltes gràcies per les receptes tan ben explicades i fotografiades que ens presentes, que tingueu un molt bon Any 2018.

    ResponElimina
  6. Encara que hagi arribat tard, molt Bon Nadal i que tinguis un 2018 amb molta il·lusió i felicitat Albert.
    Abraçada.

    ResponElimina
  7. Fa poc que he descobert aquest blog però ja el tinc a preferits! I el 24 a la nit vaig seguir al peu de la lletra la teva recepta de la sarsuela de peix i marisc (primer cop que en feia) i va quedar espectacular! I avui la beixamel, que jo usava unes mides diferents...i ha quedat boníssima! Gràcies i Feliç 2018! I enhorabona pels èxits!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !