inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Aquest Nadal, fes un regal diferent i col·labora amb la difusió del receptari tradicional Especial receptes de Nadal Sopa de pescadors Torró de crema cremada Patates estofades amb costella de porc Canelons de mel i mató Menjar blanc

dimecres, 15 de novembre de 2017

Rovellons al forn


Recepta tradicional número 930 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Enguany, en particular, està sent un any molt dolent pels qui ens agraden els bolets, degut a la falta de pluges del passat estiu.  Això, però, no ha impedit que en trobi uns quants al mercat municipal, cosa que m'ha alegrat el dia i la temporada.
M'encanten els rovellons!
En aquest blog ja hem vist moltes formes de cuinar aquest excel·lent producte que ens proporciona la natura periòdicament i que caracteritza el nostre país. Avui, veurem com fer-los al forn, una de les formes que més m'agrada.
Només els haureu de netejar bé, salar, tirar per sobre una picadeta d'all i julivert i amanir-ho tot amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Poseu el forn a 180 graus centígrads i 15-20 minutets després els tindreu a punt per gaudir.


INGREDIENTS
1 kg de rovellons
oli d'oliva
sal
all
julivert


ELABORACIÓ
He trobat uns exemplar macos, sans i gustosos.
Com sempre, ja sabeu que cal evitar netejar-los amb aigua i un drap humit i molta paciència és la recomanació més correcte.
Poseu un bon raig d'oli d'oliva en una safata de forn.
Escampeu l'oli per tota la safata.
Un cop nets els bolets, reviseu que no estiguin corcats. Aquest està perfecte. Trieu-los bé.
Aquest té habitants, a les escombreries! Tot i que a molts restaurants això no es mira tant, oi?
En general, han sortit molt bé. Emprenya molt gastar-se els diners i haver de llençar més de la meitat.
Col·loqueu-los cap per avall a la safata i saleu-los.
Tireu-hi all i julivert trinxat per sobre. Si no us agrada, ho podeu ometre.
De nou, un raig d'oli per sobre dels bolets.
I ara si, quan el forn tingui temperatura...
els poseu a coure. El temps dependrà de la mida del rovelló o del tros. En aquest cas, amb 16-17 minuts queden gairebé torradets, com m'agraden a mi. També es poden coure a foc més viu durant menys temps.
Perfectes! Quina flaire!
Serviu-los ben calents.
I a gaudir que son dos dies!
Bon profit!



I PER BEURE...


Nom: Dido Negre
Varietat/s: Garnatxa Negre- Syrah
Capacitat: 75cl
Zona: DO Montsant
Fabricant: Venus La Universal
Font: www.guiadevinsdecatalunya.com



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

2 comentaris :

Gràcies pels teus comentaris !