inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Aquest Nadal, fes un regal diferent i col·labora amb la difusió del receptari tradicional Especial receptes de Nadal Sopa de pescadors Torró de crema cremada Patates estofades amb costella de porc Canelons de mel i mató Menjar blanc

divendres, 17 de novembre de 2017

Porc al forn a l'estil cubà


Doncs em fa especial il·lusió publicar aquesta recepta.
He estat a Cuba i, afortunadament, tinc amics cubans que viuen a Catalunya i, de tant en tant, ens conviden a gaudir de la curta però saborosa gastronomia cubana oferint-nos arròs congrí, vedella a l'estil Ropa vieja i, com no, el tradicional Cerdo o puerco asado. I es que de ballar reggaeton, beure rom i menjar porc els cubans en saben una estona.
Salvant les diferències en quant a matèria primera i altres ingredients propis de la zona (com la taronja agre), aquesta recepta acosta exitosament un plat cubà molt peculiar i saborós que de ben segur us agradarà. He seguit la recepta de la meva amiga cubana, la Mailén, molt simpàtica per cert, i el més important d'aquest plat és la paciència. La cocció de la carn magre de porc requereix de força temps al forn. Jo l'he tinguda quatre hores i mitja i, tot i així, he de reconèixer que aquest tipus de carn sempre queda una mica eixuta. Però ja és així, vull dir que els cubans se la mengen així, fins i tot més eixuta encara.
També és interessant preparar l'adob el dia anterior i tenir la carn en adob a la nevera durant unes quantes hores, tot i que també es pot fer directament.
El comí, que us ajudarà amb la digestió, farà que aquesta carn sigui extremadament saborosa, forta de gust però, alhora, no pots deixar de menjar-la. Acompanyeu-la amb Tostones fritos, Congrí, arròs blanc o, com he fet jo, d'una bona patata al forn.
A gaudir, i... viva la revolusión!
Aquestes quantitats corresponen a 4 o 6 persones.
Us recomano un vi amb la carn, tot i que jo l'acostumo a maridar amb un bon ronsito con cola, com ho fan els cubans, ja que a Cuba el vi no es troba fàcilment.


INGREDIENTS
1 peça de carn magra de porc (del coll) de aproximadament 1,5kg
2 cerveses
oli d'oliva
6 grans d'all
orenga
comí
llorer
sal


VARIANTS:
- S'hi pot afegir suc de taronja agria, llima o llimona
- Es pot posar ceba

ELABORACIÓ
Primer haureu de preparar l'adob. Poseu un got d'oli d'oliva en un bol.
Tireu un parell de cullerades d'orenga.
Un parell de cullerades de comí
Tres o quatre fulles de llorer esmicolades
Un bon grapat de sal, segons la peça de carn.
I ho remeneu bé.
Anem a per la carn. És important aconseguir un tros maco de carn magra de porc
Aquesta peça fa uns 1400g de pes.

Col·loqueu la carn en una safata de forn amb oli d'oliva.
Ara és important que perforeu la carn. Feu alguns talls per totes bandes.
Peleu els alls
Col·loqueu els alls dins dels talls que heu fet.
Molt bé.
A continuació ja podeu aplicar l'adob a la carn.
Us recomano fer servir les mans, ben netes.
Que quedi ben mullat amb l'adob
I pel darrere també.
Ara podeu deixar aquesta peça la nevera tapada amb paper film fins l'endemà.
Llavors, enforneu el porc a uns 225 graus durant uns 25 minuts, per daurar la peça.
Passat aquest temps, afegiu-li una cervesa.
Per sobre, sense por. Si la cervesa és bona, més bo quedarà.
Cobriu la safata amb paper d'alumini.
Amb compte de no cremar-vos, segelleu la safata.
Poseu a coure la carn a 170 graus durant unes quatre hores, però compte, que s'ha de vigilar cada 30 minuts. Que mai hi falti liquid. Doneu-li la volta de tant en tant i ruixeu la carn amb la salsa sovint.

A les dues hores de cocció afegiu-hi la segona cervesa. Si en algun moment falta líquid podeu posar un got d'aigua.
La carn, a poc a poc, anirà agafant textura i color.
I sobretot, ruixeu-la sovint amb la salsa.
Podeu tastar una punteta per comprovar la textura.
Quan faltin uns 40 minuts per acabar la cocció, hi podeu afegir un parell de patates.
Quan considereu que la carn té la textura correcte ja podeu apagar el forn.
En aquest moment us aconsello trossejar la carn i barrejar-la amb la salsa.
Així quedarà més melosa.
També és interessant deixar reposar la carn un temps, fins i tot unes hores. D'aquesta manera reabsorbirà tots els sucs i estarà encara més bona.
I ja la podeu servir, ben calentona.
La carn ha de quedar esfilagarsada. Se'm fa la boca aigua, mira!
Bon profit!


I PER BEURE...
Nom: Trempat
Varietat/s: Trepat
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Conca de Barberà
Fabricant: Celler Vins de Pedra (Marta Pedra)
Font: www.doconcadebarbera.com



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !