inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Aquest Nadal, fes un regal diferent i col·labora amb la difusió del receptari tradicional Especial receptes de Nadal Sopa de pescadors Torró de crema cremada Patates estofades amb costella de porc Canelons de mel i mató Menjar blanc

divendres, 24 de novembre de 2017

Ous al niu amb mini mandonguilles de pollastre, ceba i camagrocs


Ho heu de provar! Us encantarà!
Avui us porto una entretinguda i divertida manera de menjar ous. Una recepta que poden fer els vostres fills i que, de ben segur, els encantarà.
No cal dir que el farciment interior el podeu adaptar al vostre gust. Jo us proposo unes mini mandonguilles de pollastre amb ceba i camagrocs, i a sobre una mica de pernil passat per la planxa. Al capdamunt, hi tocarà posar l'ou ferrat, que si és ecològic molt millor, el gust és molt més bo, ja ho sabeu.
Però és clar, el problema de coure l'ou al forn es que costa força trobar el punt en que la clara estigui cuita i el rovell líquid. I normalment passa el que passa, que o la clara queda crua o el rovell massa cuit. Per aquest motiu, jo us proposo coure la clara prèviament a la paella i focalitzar els esforços en donar-li al rovell el punt exacte: lleugerament cuit per fora però líquid de dins.
Això, juntament amb el pa cruixent recent sortit del forn, farà que aquest entrepà sigui dels millors que heu tastat mai.
Ja m'ho direu!


INGREDIENTS
1 ou per persona (ecològic si pot ser)
1 panet rodó per persona
1 tall de pernil serrà per persona

Per al farciment:
1 ceba tallada a la juliana
2 cullerades de concentrat de tomàquet
100 g de camagroc
1 raig de salsa Viandox
oli d'oliva
pebre
sal

VARIANTS:
- Hi podeu substituir la carn per salsitxa de porc a trossos o carn picada
- Podeu ometre els bolets

ELABORACIÓ
Us recomano fer servir panets rodons, tipus viena.
Es important que siguin panets de pa, de forn, ja m'enteneu.
He trobat uns pocs camagrocs i no estan massa bé. Els hauré de triar.
Talleu la ceba a la juliana
I poseu-la a daurar en una paella amb un bon raig d'oli d'oliva
Quan comenci a agafar color, podeu afegir-hi una mica de de salsa Viandox. Aquesta salsa és força peculiar de gust i li va molt bé a la ceba també.
Aproximadament una cullerada.
També poseu-hi mig got d'aigua.
D'aquesta manera la ceba no es cremarà i es farà a poc a poc. Deixeu-ho fins que es consumeixi tot el líquid i es comenci a enganxar de nou.
En paral·lel, passeu els camagrocs nets per la planxa, amb unes gotes d'oli i sal.
Incoporeu-los a la ceba i ho reserveu.
Feu també a la planxa uns talls de pernil serrà.
Que canviïn de color bàsicament.
I els reserveu.
Ara les mandonguilles de pollastre. Jo les compro al mercat i ja venen arrebossades amb pa ratllat. Per aquesta recepta podeu emprar qualsevol tipus de carn que us agradi.
I les fregiu.
Per totes dues bandes.
Finalment, afegiu-hi el tomàquet concentrat a la ceba i...
les mandonguilles.
Tot ben remenat, i aquest serà el farciment d'aquest niu.
Ara obriu els panets per la part superior.
Retireu la molla.
Poseu els panets sobre una safata de forn amb un raig d'oli.
Ara, farciu els panets amb el preparat.
Seguidament poseu-hi el pernil.
Ja només us quedarà l'ou. Però com sabeu, i com expliqui dins la introducció, es aconsellable coure clares i rovells per separat.
Feu les clares en una paella amb un punt de sal.
Podeu fer servir un tallant si us de gust i retallar la clara de forma rodona, però no es del tot necessari.
Col·loqueu la clara sobre el pernil.
Per últim, poseu el rovell cru sobre la clara.
Un punt de sal.
Una mica d'orenga.
I un raig d'oli per sobre de tot, també del pa.
Poseu al forn en mode grill durant uns 4-5 minuts. En qualsevol cas, la cocció dependrà molt del forn, de l'alçada de la safata,etc. Heu de trobar el punt on l'ou sigui cru de dins per torrat per fora.
Un cop surti del forn, amb al pa ben cruixent, ja el podeu servir a taula.
Molt bo!
Anem a trencar el rovell, no?... que sé que ho esteu desitjant!
Excel·lent!
Bon profit!


I PER BEURE...
Nom: Moritz
Zona: D.O. Catalunya 
Alcohol: 5,4% 
Temperatura: 5-8ºC  
Fabricant: Moritz
Quan parlem de Moritz, parlem d'una cervesa tipus pilsner amb un color daurat clar, amb escuma blanca, esponjosa i abundant. Què, ja et comença a venir de gust oi? A nosaltres també.
El seu gust suau i agradable amb notes dolces de malta i cereals i un cos lleuger ens fa salivar mentre escrivim aquestes línies. Però, com aconseguim que la Moritz sigui com és? Doncs com la resta de cerveses Moritz, està feta amb aigua de la deu de Font d'Or del Montseny i en la seva elaboració utilitzem llúpol de Saaz, reconegut per la seva qualitat i tancs de baixa alçada en el procés de fermentació que permeten tenir un producte excel·lent . Sí, ho sabem, tota aquesta teoria no està malament però el millor és que la descobreixis tu mateix.




ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

2 comentaris :

Gràcies pels teus comentaris !