inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Peus de porc al forn Rostit de Nadal: Pollastre rostit amb prunes i pinyons Calçots al forn Pinyonat Wok de potes de calamar amb tirabecs Tartaletes de crema amb fruita i xocolata

divendres, 3 de novembre de 2017

Guatlles al forn


Us agraden les guatlles?
Segons la vikipèdia, podeu dir-ne guatlla, guatla o guàtlera, però mai "codorniu". En realitat, aquest és un nom col·lectiu per a gèneres de la família dels fasiànids. Les guatlles són ocells d'aspecte arrodonit i d'alimentació principalment granívora per bé que també complementen la seva dieta amb insectes. Fan el niu a terra, de vegades dins dels camps de cereals.
Són objecte també de l'avicultura i se n'aprofita sobretot la carn i els ous.
Val a dir que es tracta d'una carn peculiar, una mica dura potser, de tipus caça i amb un sabor intens.
A mi m'agraden és amb escabetx, però he de reconèixer que a la brasa o al forn, com veurem avui, també estan força bones.
Com sempre, quan no dic res, les quantitats corresponen a 4 persones. A les fotos apareixen només 6 guatlles, però a la recepta us recomano fer-no 8 (dues per persona).
Que vagi de gust!


INGREDIENTS
8 guatlles
4 patates a rodanxes
4 tomàquets tallats per la meitat
oli d'oliva
1 ceba trinxada
1 got d'aigua
1 got de vi ranci
1 llimona
orenga
farigola
pebre
sal
julivert
all


VARIANTS:
- Hi podeu posar altres herbes (romaní, sajolida, etc..)
- Si no teniu vi ranci, podeu fer servir vi blanc

ELABORACIÓ
Prepareu les verdures
I les guatlles.
Poseu el forn a escalfar, a uns 200 graus centígrads. Saleu les guatlles.
I empebreu-les.
Ara, en una safata de forn, tireu-hi un bon raig d'oli d'oliva. Col·loqueu-hi la ceba tallada.
Peleu i talleu les patates a rodanxes.
I poseu-les sobre la ceba.
Afegiu-hi els tomàquets tallats per la meitat. Jo he fet servir tomàquets de penjar.
També la llimona, tallada a trossos.
Unes branques de farigola.
I l'all i julivert, no cal que el talleu massa petit, és per donar gust.
De nou, un bon raig d'oli d'oliva. Saleu i empebreu una mica els tomàquets i la patata.
Ara, al capdamunt, poseu-hi les guatlles. Cap per avall, inicialment.

I li tireu una mica d'orenga per sobre.
Una més d'oli per sobre les guatlles.
Molt bé.
Ara el vi. Si no teniu ranci podeu posar-hi vi blanc.
Aproximadament una copa de vi.
I la mateixa quantitat d'aigua.
Ara si, ho enforneu a uns 200 graus on hi estaran al menys uns 45 minuts.
Cada 15 minuts procureu ruixar la carn amb el suquet.
Als 20 minuts de cocció li podeu donar la volta a les guatlles.
Passats els 45 minuts, tasteu si la carn està ben cuita i les patates fetes.
Si considereu que necessita un cop de torrat, poseu-les amb el grill superior uns 10 minuts més.
Fins que tinguin aquest magnífic aspecte.
I ja les podeu servir.
Bon profit!

I PER BEURE...


Nom: Lignum Negre 2014
Varietat/s: Garnatxa negra, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Ull de llebre
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Penedès
Fabricant: Albet i Noya
Font: www.albetinoya.com
El raïm d'aquest vi procedeix de les terres altes de la regió i de la tria de vinyes velles per a les varietats de Cabernet Sauvignon, Garnatxa negra i Merlot sempre per sobre de 320 m d'altitud en sòls pinyoners i de secà que s'han conreat ecològicament . Aquest vi es pot degustar de seguida, encara que segurament evolucionarà positivament els propers anys conservat entre 10 º i 15 º. Temperatura de consum: 17ºC.



ATENCIÓ: Aquest contingut està protegit sota la llicència Creative Commons Reconocimiento Internacional 4.0. Queda prohibit l'ús indegut d'imatges d'aquest blog. Més informació a AVÍS LEGAL .

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !