inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Peus de porc al forn Rostit de Nadal: Pollastre rostit amb prunes i pinyons Calçots al forn Pinyonat Wok de potes de calamar amb tirabecs Tartaletes de crema amb fruita i xocolata

divendres, 20 d’octubre de 2017

Sopa de lluç


Recepta tradicional número 981 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Sempre entra bé una sopa de peix, oi?
A més, ja sabeu que el lluç té un contingut calòric molt baix, el que fa d'aquest un plat molt saludable, a més de bo.
Com veureu a les variants, hi ha que serveix aquesta sopa amb allioli negat.
O com he fet jo, la podeu acompanyar d'uns daus de pa de torrat, en castellà picatostes.
L'elaboració del plat és senzilla i ràpida, més encara si ja teniu el brou de peix preparat o congelat.
Aquest brou el podeu fer amb la mateixa espina del lluç i res més. Però a mi m'agrada enriquir una mica els brous i hi he afegit unes verdures i unes galeres. Hi podeu posar algun cranc i més espines d'altres peixos.
Que vagi de gust!


INGREDIENTS
1 lluç fresc (separats els filets de les espines i el cap)
200 g de fideus del número 2
2 fulles de llorer
aigua
sal

VARIANTS:
- Es pot servir amb allioli negat aromatitzat amb all i julivert picats
- Es pot servir amb julivert trinxat per sobre
- Podeu enriquir el brou amb unes verdures (pastanaga, tomàquet, api, porro, ceba, julivert)
- Podeu afegir al brou galeres, crancs i tota mena d'espines de peix blanc

ELABORACIÓ
Demaneu a la peixateria que us treguin els lloms del lluç i us guardin el cap i l'espina.
Renteu bé el peix i reserveu-lo.

Prepareu la verdura. És opcional, ja que per fer la recepta original no cal verdura.
Jo he posat una pastanaga, un tros de porro, un tros d'api, un tomàquet, julivert i una ceba petita.
Netegeu-la i trinxeu-la, a trossos grans.
Ara, en una cassola, poseu a enrossir la verdura.
Hi poseu també el llorer i ho remeneu de tant en tant.
Passats uns 10 minuts, quan la ceba comenci a estovar-se, ja hi podeu afegir el peix.
I ho deixeu enrossir uns minuts més.
Seguidament, cobriu-ho tot amb aigua.
Una mica de sal
I ho deixeu bullir entre 20-25 minuts.
Passat aquest temps, apagueu el foc.
Amb l'ajuda d'un colador...
coleu el brou.
I ara és qüestió de fer la sopa.
Enceneu el foc i poseu una tassa de fideus del número 2 per persona. Deixeu-ho coure uns 12-15 minuts fins que la pasta estigui feta.
A banda, talleu els lloms de lluç a trossos.
Incorporeu el peix quan faltin 5 minuts per acabar la cocció de la pasta.
I de seguida tindreu la sopeta acabada.
Serviu-la ben calenta.
Què bona!
Si us ve de gust podeu acompanyar-la a taula amb uns daus de pa torrat.
Ben bona quedarà també.
Bon profit!



I PER BEURE...


Nom: Pardas Sumoll Rosat
Varietat/s: Sumoll
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Penedès
Fabricant: Celler Pardas
Font: www.decantalo.com
Aquest vi és un monovarietal de Sumoll (100%) procedent d'una vinya orientat sud-est i a 401 mts. d'altitud. En totes les vinyes cultivades per elaborar el Rosat de Sumoll no s'utilitzen herbicides, insecticides ni productes de síntesi.
Pel que fa a l'elaboració, es realitza un desrapat i encubat en dipòsit centenari de ciment. També, el vi passa per una maceració de 27.5 hores per extreure color i posterior desfangat. Posteriorment, es realitza una fermentació controlada a 18 º C durant 28 dies.  

4 comentaris :

  1. Ostres! però si és la Dolors! quan de temps, jeje!
    Aviat arriba la temporada de sopes, oi?
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Jejejjeee! Et segueixo sempre Albert,

    Per raons personals no he estat activa però ara ja estic en orbita!!

    Merci

    ResponElimina
  3. Aquesta sopa la farè aquest cap de setmana Albert !!
    Quina pinta mes bona i que fàcil de fer !

    Abraçada !

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !