inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Aquest Nadal, fes un regal diferent i col·labora amb la difusió del receptari tradicional Especial receptes de Nadal Sopa de pescadors Torró de crema cremada Patates estofades amb costella de porc Canelons de mel i mató Menjar blanc

divendres, 13 d’octubre de 2017

Llenguado a la nyoca


Recepta tradicional número 622 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Fa ben poc us vaig mostrar com fer el Llenguado fregit. Doncs aquesta és una variant d'aquell plat. Un cop tenia el peix fregit, i aprofitant una mica de l'oli de fregir-lo, heu de saltar els fruits secs i tirar-los per sobre del llenguado. La combinació de gustos és excel·lent, molt millor del que podeu pensar a primer cop d'ull.
No cal dir que podeu utilitzar qualsevol altre peix blanc per servir-lo de la mateixa manera, a la nyoca.
Son receptes bàsiques, però molt tradicionals que mereixen, com altres plats més elaborats, un lloc en tot receptari català.


INGREDIENTS
4 llenguados
un grapat de pinyons, panses i ametlles
farina
oli
sal


ELABORACIÓ
Prepareu el peix.
I els fruits secs.
Els podeu posar sencers, però a mi m'agrada esmicolats, al menys l'ametlla.
Un cop net el peix sota l'aixeta...
es interessant assecar-lo.
Per totes dues bandes. Això farà més difícil que se us pugui enganxar a la planxa, que haurà d'estar ben calenta també.
Saleu el peix.
I ara enfarineu-lo bé.
Per les dues bandes. Podeu fer servir farina especial per fregir.
Quan l'oli sigui ben roent, fregiu el peix.
No l'heu de tenir massa estona. Jo us diria que un minut per cada banda.
Tot just agafi bon coloret...
Ja el podeu reservar sobre un paper absorbent.
Ara, aprofiteu una mica de l'oli de fregir el peix per saltar els fruits secs.
Tot de cop en una altra paella.
Remeneu una mica, durant uns segons, que agafi color i que les panses s'inflin.
I ara si, serviu el peix al plat.
I tireu per sobre els fruits secs.
I ja ho teniu!
Fàcil i molt més bo del que aparentment us imagineu, feu-me cas!
Bon profit!



I PER BEURE...

Nom: Pardas Sumoll Rosat
Varietat/s: Sumoll
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Penedès
Fabricant: Celler Pardas
Font: www.cellerpardas.com
Al nas és fresc i intens.
Reguitzell de fruita vermella ubicada dins de l'àmbit mediterrani, sempre en la seva vessant més fresca: pell de poma vermella, cireres madures, granades, figues ...
Canviem radicalment de paisatge. Collage de fruites silvestres, vermelles, gerds, arboços, que ens traslladen a prats de pastura, llocs ombrívols i humits.
Si es traspassa la fruita, es troba l'argila humida de les vinyes d'on prové.
Fons d'anís, sempre present i característica distintiva d'aquest raïm.
Pas de boca de fruita vermella, fresca i opulenta, però matisada i suportada per l'acidesa omnipresent de la varietat sumoll.
Final fresc, llarg i amarg, totalment sec, lluny de falsos volums, que neteja absolutament la boca.

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !