inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Sopa de pescadors Figues amb moscatell Rebosteria pastissera: Tallat de gerds Vedella amb carreretes Flam d'ou amb nata Ceba al cop de puny

divendres, 8 de setembre de 2017

Canelons de mel i mató


Avui veurem com fer uns canelons de mel i mató, una forma original de presentar aquest deliciós postre tan nostrat.
Pot semblar complicat a primera vista, però us puc garantir que és molt fàcil de fer i sempre queda bé.
Només heu de ser curosos amb les mesures. La gelatina de mel feta amb agar, ha de tenir el punt correcte i això passa per pesar l'agar correctament. Per això, us aconsello fer ús d'una balança de precisió. Si no la teniu, us recomano comprar-la ja que, sobretot en pastisseria, us anirà molt bé. I no son pas cares.
Podeu preparar la gelatina amb temps i muntar el plat en 10 minuts de rellotge.
La decoració la podeu fer al vostre gust. Jo us mostraré algunes possibilitats.
Aquest recepta s'ha extret del blog La cuina de casa.


INGREDIENTS
200 ml d'aigua
200 ml de mel
3 g d'agar-agar
250 g de mató

Per decorar:
nous
mel
fruita liofilitzada o deshidratada
menta

VARIANTS:
- Podeu donar-li la forma que més us convingui
- Es pot fer servir qualsevol tipus de mel

ELABORACIÓ
Jo he fet servir mel de mil flors, que és la que més m'agrada. L'agar, el podeu trobar en qualsevol botiga mínimament especialitzada. Jo el compro a la web de www.dayelet.com.
Peseu l'aigua i poseu-la en un cassó.
Peseu la mel i barregeu-la amb l'aigua.
Ara peseu la pols d'agar. Es pot trobar també en escates, però en qualsevol cas és important que el pes sigui exacte, per això us recomano una balança de precisió.
Us puc dir que son dues cullerades de cafè aproximadament, però insisteixo, que s'ha de pesar. Si no es fa la gelatina pot quedar massa sòlida o massa líquida, fent que el caneló es trenqui.
Aboqueu-ho amb l'aigua i la mel.
És important dissoldre completament l'agar dins el líquid.
Ara, porteu-ho a ebullició. Un cop arrenqui el bull, un minut i apagueu el foc.
Mentrestant, podeu preparar el recipient on abocareu la gelatina. Un plat amb el fons pla serà suficient.
O fins i tot una safata, senzillament que tingui el fons pla.
Ja vull, podeu apagar el foc.
Amb compte, aboqueu-ho sobre el plat. Vigileu el gruix, ni massa gruixut ni massa prim.
 Molt bé.
I ara, deixeu que la gelatina es refredi a temperatura ambient. Jo us diria que una hora com a mínim. Per això us he comentat que podeu preparar la gelatina amb temps, de bon matí, i a migdia ja la podeu fer servir sense problemes. Fins i tot el dia abans, però no la guardeu a la nevera massa temps.
Com podeu veure, ja és manipulable.
I es pot enrotllar sense que es trenqui.
Anem a pel mató.
Treballeu-lo una mica, per deixar-lo cremós.
Ompliu una mànega.
I deixeu un forat de la mida d'una moneda de cèntim, més o menys.
Poseu una tira de mató sobre la gelatina.
Deixeu un petit espai a una banda.
I ara, enrotlleu-ho sobre sí mateix.
Un cop fet el caneló, talleu per l'altra banda i retalleu les puntes.

Netegeu el ganivet a cada tall.
Aneu col·locant els canelons en un plat.
Finalment, tireu-hi una mica de mel per sobre.
Una possible decoració seria utilitzant fruita deshidratada.
Li donarà color i lligarà força el sabor.
I ja es poden servir.
Fàcil, no?.
Una altra forma de servir-los és amb nous, la que a mi m'agrada més particularment.
A banda de ser molt saludable, la nou encaixa més que bé amb la mel i el mató, ja ho sabeu.
I la menta li donarà un aroma fresc al plat.
Finalment, podeu servir-ho en forma de lasanya també.
Poseu varies tires de mató sobre una capa de gelatina.
Cobriu-ho amb una nova capa de gelatina de mel.
Poseu-hi més mató i una capa final de gelatina. Un bon raig de mel sobre.
I ja ho podeu servir.
També podeu retallar les cantonades, fer-ho més estètic i més petit.
Val a dir que és un postre calòric i omple, per tant, millor no abusar en quantitat.
Bon profit!


I PER BEURE...


Nom: Juvé y Camps Sweet Reserva 
Varietat/s: Macabeu, xarel·lo i parellada
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Celler Juvé y Camps
Un cava pensat per acompanyar pastissos i tot tipus de dolços. Al nas ja percebreu que és llaminer pels aromes de fruites en confitura, hi trobareu: llimona, pera i poma com correspon a la trilogia de varietats que conformen el cava a Catalunya.A la boca el trobareu potent i alhora fresc, amb un final ple de mel que quedarà a les papil·les gustatives.
Font: Guia de vins de Catalunya
 

4 comentaris :

Gràcies pels teus comentaris !