inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Peus de porc al forn Rostit de Nadal: Pollastre rostit amb prunes i pinyons Calçots al forn Pinyonat Wok de potes de calamar amb tirabecs Tartaletes de crema amb fruita i xocolata

divendres, 25 d’agost de 2017

Préssecs cuits amb vi dolç


Recepta tradicional número 890 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Aquesta és una variant dels clàssics Préssecs amb vi i sucre, que també trobareu en aquest blog.
A mi, particularment, m'agraden més sense coure, deixant-los macerar en vi negre i negre, però aquesta versió és més que interessant, sobretot si els acompanyeu amb una mica de nata. La textura cuita del préssec té més similitud amb la poma que fem per al pastís Tatín, m'enteneu oi?.
En qualsevol cas, la millorar manera d'esbrinar quina variant us agrada més es tastant-les totes dues, je je.
Per cert, el préssec de vinya, com sabeu, és de temporada. Aprofiteu-los quan són ben bons (a ple estiu). Jo els compro a l'Ordal i, quan trobo, també de l'Aragó, que més grossos però també de vinya, igual de saborosos. La olor d'aquests préssecs és captivadora, oi?.
Per coure'ls, he utilitzat moscatell de Gandesa, que és més suau al paladar i ben bó.
Vigileu amb el clau. Poseu-ne només un o mig, que condiciona molt el gust, així com la canyella: no us passeu.
Respecte el macís, jo no en poso per què no en trobo. El macís és la closca de la llavor de la nou moscada. En el seu lloc, hi poso un polsim de nou moscada, però poc, que també és una espècia forta.
Si teniu molts préssecs a casa, aquesta és una bona manera de consumir-los també.
A gaudir doncs!


INGREDIENTS
4 préssecs de vinya
50 g de sucre
1 l de vi dolç
1 pell de llimona
1 clau d'espècia
1/2 branca de canyella
macís

VARIANTS:
- Es poden afegir nous crues a la cocció
- També es pot fer amb vi negre, vi blanc o cava en compotes de vi dolç
- Es poden deixar macerar els préssecs en el vi, sense coure'ls.

ELABORACIÓ
Prepareu els ingredients
Es important disposar d'uns bons préssecs de vinya.
Els préssecs de vinya tenen la carn de color groc i ferma. Són els que s'utilitzen, per exemple, per a fer conserves. Es cultiven, entre altres llocs, a Lleida i a Aragó.
Prepareu també les espècies aromàtiques.
Ara, peleu els préssecs.
I talleu-los a trossos macos.
Poseu el sucre en un caçó.
Poseu-hi també la pela d'una llimona.
Un tros de branca de canyella.
I el clau.
Molt bé.
Ara, poseu-hi el macís o un polsím de nou moscada.
A continuació, el litre de vi dolç.
Poseu-ho a escalfar a foc mig-baix.
Afegiu-hi el préssec.
Deixeu-ho bullir durant uns 25-30 minuts. Notareu que tota la casa fa una flaire molt especial.
Comproveu que el préssec és cuit (tou) clavant una barnilla.
També notareu que s'enfosqueix una mica tot plegat.

 El suc també caramel·litzarà.
Apagueu el foc i deixeu-ho refredar.
Un cop fred ja es pot consumir, tot i que jo us recomano guardar-ho a la nevera fins l'endemà. Conserveu-lo en el seu propi suc.
Serviu-lo fred.
 I com no, que no hi falti una mica del xarop de la cocció.

Es pot acompanyar amb una mica de nata si voleu. Boníssim!
Bon profit!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !