inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Sopa de pescadors Figues amb moscatell Rebosteria pastissera: Tallat de gerds Vedella amb carreretes Flam d'ou amb nata Ceba al cop de puny

dilluns, 14 d’agost de 2017

Llenguado fregit


Recepta tradicional número 623 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Un plat senzillot, sense massa elaboració certament, però quan el producte és bo no cal més filigranes, oi?.
Que vagi de gust!

INGREDIENTS
4 llenguados
farina
oli
sal

VARIANTS:
- També es poden fer filets del llenguado i fregir-los o arrebossar-los
- Es pot tirar una salsa d'ametlles per sobre del llenguado

ELABORACIÓ
 Renteu els llenguados, un per persona.
 Quan els compreu demaneu a la peixateria que us els netegin i li treguin la pell.
 Un cop rentats, assequeu-los bé, per les dues bandes.
 D'aquesta manera no se us enganxaran si els feu a la planxa i, en el cas d'avui, la farina agafarà millor.
 Poseu-hi sal.
 Jo utilitzo farina especial per fregir, la trobareu a tots els supermercats. Però ho podeu fer amb qualsevol tipus de farina.
 Arrebosseu bé el peix per totes bandes i retireu l'excés de farina.
 Poseu abundant oli a escalfar i quan sigui ben calent poseu-hi el peix.
 L'haureu de tenir un minut per cada banda, no li cal més. Que quedi torradet per fora i sucós per dins.
 Poseu-lo sobre un paper absorbent per retirar l'excés d'oli i seguiment al plat.
Un raig d'oli d'oliva per sobre i a menjar.
Bon profit!


I PER BEURE...

Nom: Pardas Sumoll Rosat
Varietat/s: Sumoll
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Penedès
Fabricant: Celler Pardas

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !