inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Coques de Sant Joan: Coca de fruita Coques de Sant Joan: Coca de llardons Coques de Sant Joan: Coca de crema Pèsols negres amb rosta i col confitada Bonítol salat amb tomàquet Tortell de nata

divendres, 26 de maig de 2017

Pastís de salmó amb crema d'espinacs


Una recepta fàcil de fer i molt adient per èpoques de calor. Jo recomano servir el pastís fred i la crema tèbia. Aquest pastís es pot fer amb pa de motlle però com veureu, jo us proposaré fer-lo amb planxes de pa de pessic. Les planxes li donaran un puntet dolç que lliga molt bé amb el salmó fumat. No cal dir que com bona sigui la qualitat del salmó, més bo estarà aquest plat.
Respecte al formatge per untar, ja sabeu que n'hi ha de molts tipus i, per tant, podeu escollir el que més us agradi, tot i que el brie que utilitzo és molt encertat. Finalment, la crema d'espinacs (frescos o congelats) farà que aquest plat sigui un entrant formidable.
Visiteu la recepta Planxes de pa de pessic abans de continuar.
Som-hi!


INGREDIENTS
salmó fumat
1 planxa de pa de pessic
formatge per untar
anet en pols o julivert en pols
oli d'oliva

Per a la crema d'espinacs:
300 g espinacs
200 g llet evaporada
1 ceba mitjana trinxada
sal


VARIANTS:
- podeu fer servir pa de motlle en comptes de planxes de pa de pessic

ELABORACIÓ
Us recomano fer prèviament la planxa de pa de pessic, fins i tot, la podeu fer el dia anterior i conservar-la a la nevera tapada amb un drap.
Un cop preparada la planxa, el primer que fareu és la crema d'espinacs. Poseu a bullir els espinacs i reserveu-los.
Trinxeu una ceba vermella (mitjana-petita).
Poseu-la a enrossir en un cassó amb una mica d'oli d'oliva.
Quan la ceba tingui color, afegiu-hi els espinacs ben escorreguts.
Un puntet de sal.
I deixeu que tot plegat es faci uns pocs minutets, remenant de tant en tant per evitar que es cremi.
Afegiu-hi la llet evaporada. També ho podeu fer amb nata per cuinar.
Remeneu-ho una mica i deixeu que arrenqui el bull i redueixi uns instants.
Passeu-ho tot a un pot per triturar.
I tritureu-ho amb una batedora elèctrica.
Torneu-ho a passar al cassó i deixeu que arrenqui de nou el bull. Corregiu de sal, apagueu el foc i reserveu-ho.
Ara, que ja tenim la crema feta, anem a fer pastís. Retalleu els laterals de la planxa.
Feu dues capes de la mateixa mida.
Jo faig servir crema per untar de formatge Brie, però escolliu vosaltres el formatge.
Poseu una fina capa de formatge sobre les dues capes de planxa.
Ara, poseu-hi el salmó fumat per sobre del formatge.
Procureu que els trossos encaixin amb la forma de la planxa. Retalleu-los si cal.
Un cop fet la capa inferior ja podeu posar la capa superior a sobre. Es poden posar uns punts de formatge entre capes per enganxar-les.
Un cop posat tot el salmó, amb compte, talleu les porcions del pastís. També es pot servir en una sola peça a taula. Com us vingui millor.
Prepareu un pinzell amb una mica d'oli d'oliva verge extra.
Pinteu el salmó.
Podeu decorar el salmó amb una mica de julivert o anet.
Ja ho tenim.
Escalfeu lleugerament la crema d'espinacs.
Feu una base amb la crema.
A sobre, col·loqueu-hi el pastís de salmó.
I ja el podeu servir.  Que vagi de gust!

Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Titiana

Fabricant: Parxet 
Tipus : Cava Brut, Rosat 
Varietat/s : Pinot Noir

  • Capacitat : 75Cl.
  • Zona : D.O. Cava
  • Verema manual, premsat de raïm sencer, fermentació a baixa temperatura i possibilitat de fermentació malolàctica són les característiques principals del procés d'elaboració del vi base. Els raïms un cop es cullen són directament premsats per tal d'obtenir una lleugera maceració que aporta el color característic i evitar el gust tànnic que proporcionaria una maceració més longeva. Criança a les nostres caves fins al moment òptim per al seu consum. És de color rosa amb esclats de robí clar i un punt de granadina en el fons, net i molt elegant. El nas és gerds i destaquen les aromes o fruits madurs del bosc com mores i nabius. En boca és corpulent, saborós i molt llarg.
    Font: www.petitceller.cat

    0 comentarios :

    Publica un comentari a l'entrada

    Gràcies pels teus comentaris !