inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Llom de bacallà al forn sobre salsa de ceps amb cloïsses i trompetes de la mort Arròs de conill Bisbalenc Llagostins amb gavardina Postres de músic Entremesos

divendres, 12 de maig de 2017

Braç de gitano de torró xixona


Si us va agradar el Semifred de Xixona que vam veure fa temps en aquest blog, avui us presento el braç de gitano de torró de Xixona, una altra recomanació.
Evidentment, podeu fer aquesta recepta per aprofitar aquella barra que us va sobrar del Nadal. Però si us trobeu molt allunyats de les festes de Nadal, us diré que hi ha possibilitats de comprar torró de Xixona on-line i us el fan arribar arribar a casa sense problemes. Però jo ara us donaré un consell: per Nadal compreu unes quantes barres i les reserveu, ja que aquest producte té una caducitat molt llarga. D'aquesta manera, durant l'any, podreu fer elaboracions com aquesta d'avui.
Si agrada aquest torró, gaudireu del braç, ja que el sabor a Xixona hi és molt present. No cal dir que si no sou amants d'aquest torró, segurament preferireu un iogurt de postre.
El braç el podeu fer amb nata sense cacau i cremat amb gemma pastissera per fora.
O senzillament, amb una mica de sucre llustre per sobre.
Com veureu, jo he tintat la nata amb una mica de cacau en pols, només per enfosquir-la una mica i he banyat el braç amb un glacejat de xocolata. Tot plegat només farà enriquir aquestes postres, tant al paladar com a la vista.
Abans de fer aquesta recepta haureu de mirar com es fan les Planxes de pa de pessic.
Us animeu a fer-lo?


INGREDIENTS
1 planxa de pa de pessic
500 ml nata per muntar
60-80 g sucre
5-10 g de cacau en pols

Per fer el glacejat
160 ml de nata líquida per muntar
150 g de cobertura de xocolata al 70% de cacau
45 g de mantega
un raig d'aigua (2 o 3 culleradetes)

VARIANTS:
- El cacau en pols és opcional
- Podeu napar el braç amb altres productes o senzillament posar-hi sucre llustre

ELABORACIÓ
Recordeu, abans de res haureu de fer la planxa. La podeu fer el dia abans i conservar-la dins la nevera tapada amb un drap net.
Retalleu les cantonades
Feu un rectangle
Col·loqueu la part més fosca a sota, ja que ho pintarem amb glacejat i quedarà millor estèticament. A les pastisseries també es fa així. Quan s'han de cremar amb gemma es posa la part més clara a sota.
D'altra banda, trinxeu una barra de torró de Xixona.
De seguida s'esmicolarà. Reserveu-lo.
A banda, reserveu una mica de torró per decorar el braç, ja que gairebé tota la barra la fareu servir per al farciment.
Ara toca muntar la nata. Jo he posat una mica de cacau en pols, però podeu desfer una mica de cobertura també. O senzillament no posar-ne.
Una culleradeta de cafè, uns 5-10g.
Al damunt del cacau ja hi podeu posar la nata per muntar. Quins colors ,eh?
Quan la nata comenci a agafar cos tireu-hi el sucre.
Un cop muntada, barregeu-la amb el torró.
Que quedi ben integrat el torró.
Ara, fent ús d'una paletina, poseu una bona quantitat de nata amb torró sobre la planxa.
Normalment es posa el farciment sobre la part més superior de la planxa i s'escampa tot fent una mena de piràmide.
Ara, i fent ús del mateix paper de coure la planxa (que haurem desenganxat prèviament), comenceu a enrotllar el braç sobre si mateix.
Procureu que quedi ben enrotllat.
Feu servir les falanges dels dits per aplicar pressió al tortell.
La pressió es transfereix entre amb el paper. Per tant, heu d'aguantar la part interior del paper amb el palmell i amb els dits pressionar.
Un cop enrotllat, corregiu els laterals, que quedin bé.
Enrotlleu de nou el tortell amb el mateix paper i poseu el braç al congelador. Que hi sigui almenys una hora. Tot i que el podeu deixar de forma permanent fins que toqui banyar-lo.
Ara, prepareu el glacejat. Poseu la nata a bullir. Quan ho faci, apagueu el foc i tireu-hi la cobertura.
Remeneu fins que la cobertura es desfaci totalment.
Que no quedin grumolls.
Ara poseu-hi la mantega i, un cop desfeta, l'aigua.
No us passeu amb l'aigua. Només volem fer córrer una mica més el glacejat.
Quan el glacejat no sigui massa calent, ja podeu banyar el braç.
Oh! quin gust veure i fer aquestes coses, oi?
He decidit banyar també els extrems, tot i que no cal.
Perfecte.
Ara, amb una mica de cura i fent ús novament de la paletina, retireu el sobrant.
Traspasseu el braç a un plat o cartró i blonda.
I poseu-hi el torró que havíem reservat al principi.
I ja el teniu fet.
Es pot servir així, immediatament o congelar-lo.

Jo l'he congelat. D'aquesta manera el podeu consumir quan us vingui de gust. Aguantarà força temps.
I de fet, la nata congelada és com més m'agrada a mi.
Ah!, que el voleu veure per dins, oi? tafaners?
Doncs així queda
Aquest tall per a vosaltres!
El tasteu? jeje.
Bon profit!



I PER BEURE...

Nom: Millésimes de Freixenet Malvasia Dolç Reserva
Varietat/s: Monovarietal de Malvasia de Sitges. L’únic cava elaborat amb aquesta varietat.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Freixenet
El cava Millésimes de Freixenet Malvasia és una cava dolç per postres. Els seus raïms provenen de sòls pobres i rocosos a la falda de la muntanya on la producció és limitada i s'aconsegueix una millor maduració i equilibri. La verema es realitza al setembre quan el raïm ha arribat al punt de maduració òptim. La fermentació alcohòlica es porta a terme a temperatura controlada, entre 13 º i 18 º. La criança o envelliment en rimes, es realitza durant aproximadament 70 mesos. Un cop realitzat el degollament, al cava Freixenet Malvasia 2009 Reserva Dolç, se li afegeix el licor d'expedició, que ha estat elaborat amb most de malvasia de diferents anyades i vi ranci que ha envellit en barrils de fusta de castanyer durant 20 anys. Tota aquesta complexitat queda reflectida en aquest cava dolç aportant una elegància i singularitat que sorprendrà a més d'un.Font: www.enterwine.es

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !