inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
1er Diumenge de Maig: Dia de la mare Olla barrejada Peus de porc amb ceps Picantons al forn a les fines herbes Maires fregides

dimarts, 18 d’abril de 2017

Mona de Pasqua (Trufa amb dos farciments i glacejat de xocolata)



Avui veurem com fer una mona de trufa amb dos farciments i glacejat de xocolata.
Com sempre, haureu de ser previsors i preparar el dia abans el pa de pessic, la trufa i l'almívar. Per tant, llegiu-vos aquestes receptes prèviament.
En la decoració final no hi poden faltar les figuretes de xocolata, les plomes o els ninos pels fillols.
De fet, l'anomenarem mona per aquesta decoració però podeu fer aquest mateix pastís per a qualsevol altre celebració (aniversari, dia del pare o la mare, etc...).
I recordeu, la pastisseria és una ciència exacte: no foteu invents amb les quantitats. Feu-los en la decoració si voleu, aquí si.
Som-hi!


INGREDIENTS
pa de pessic amb cacau (tortada)
sucre bany (almívar 70-80% i conyac 20-30%)
trufa cuita (recepta per a 500ml de nata)
1 pot de melmelada de gerds (350g aprox.)

Per fer el glacejat
160 ml de nata líquida per muntar
150 g de cobertura de xocolata al 70% de cacau
45 g de mantega
un raig d'aigua (2 o 3 cullerades)


VARIANTS:
- Podeu fer el farciment que més us agradi (altres melmelades, nata, trufa clara, etc...)
- Podeu acabar el pastís amb granet de xocolata o crocant al voltant
- S'hi poden posar uns punts de gema pastissera sobre les roses de trufa
- Si no teniu emulsionant podeu fer el clàssic pa de pessic de forma tradicional

ELABORACIÓ
Com us comentava, el dia abans prepareu el pa de pessic amb cacau.
Un cop cuit, deixeu-lo refredar, el traieu del motlle i el guardeu a la nevera tapat amb un drap net. no cremar-nos, el podem desemmotllar i deixar refredar tapat amb un drap de cuina.
L'endemà ja el podreu tallar. Traieu-li les cantonades, la part superior (per anivellar-lo) i el talleu horitzontalment per la meitat. Poseu-lo sobre una safata plana que us permeti transportar-lo a la nevera, després ho entendreu.

 Prepareu el sucre bany, barrejant una mica de brandi (el 20%) amb l'almívar de sucre.

 Remeneu-lo bé.

Ara, escalfeu la trufa cuita que vau preparar fins que quedi com una mena de "Nocilla".
Vigileu de no tenir-la massa estona al foc o es desfarà massa, vaja, que no és trivial.
Més detalls a la recepta de la trufa cuita.
Ara, pinteu la part inferior amb abundant sucre bany. En aquest cas, he fet meitat melmelada de gerds i meitat trufa cuita. Cobriu el pastís amb la capa superior del pa de pessic i torneu a banyar-ho amb el sucre bany, sense por.
A continuació, ja podeu cobrir tot el pastís amb capa més aviat fin de trufa cuita. Però no la gasteu tota, reserveu una mica de trufa per decorar el pastís.
Poseu-lo a la nevera. Ara, quan l'has de transportar, es quan és important haver posar una safata plana a sota del pastís.
Mentre la trufa qualla, poseu la nata del glacejat a escalfar.
Peseu la mantega
...i la cobertura de xocolata.
Un cop la nata arrenqui el bull ja podreu apagar el foc. Compte que pot vesar!
Aboqueu-hi la cobertura a trossos...
...i remeneu-ho fins a dissoldre-ho tot.
Per últim, incorporeu-hi la mantega i remeneu fins que quedi completament fosa. I ara si, una mica d'aigua i ja ho tindreu a punt.
Es interessant deixar refredar una estona aquest ganache. No completament, però es preferible evitar un contrast de temperatures massa agressiu entre la trufa i el glacejat.
A continuació, ja podreu cobrir al pastís amb el glacejat.
Ajudeu-vos d'una paletina per escampar-ho una mica, però sense grans manipulacions. No convé remenar massa el glacejat.
Assegureu-vos que arriba a tot arreu.
Un cop banyat, torneu a posar el pastis a la nevera per quallar el glacejat. Podeu posar una mica de paper a sota per no embrutar massa la nevera.
Un cop fred, us serà més fàcil traslladar el pastís a un cartró i blonda més maco.
Aprofiteu la trufa que us ha quedat per decorar el pastís amb una mànega i cornet estrellat.
Aquí podeu deixar anar tota la vostra creativitat, tot i que jo soc partidari de no carregar en excés un pastís i menys una mona.
Si voleu, podeu acabar de rematar la base del pastís amb trufa, però també podeu cobrir els laterals amb crocant o fideus de xocolata. En aquest blog trobareu diferents formes de decorar els pastissos.

I ja ho tenim això!
Reserveu-lo a la nevera fins que arribin les figuretes de la mona.
I finalment, ompliu-lo de tot allò que més agradi als vostres fills i/o fillols.
Aquest any ha tocat porquet, jeje.
Que no faltin les plomes, eh? és el que més il·lusió fa als nens!
Tothom a taula!
I com que us conec, que sou tafaners de mena, us mostro com ha quedat per dins també.
És pràcticament un Sacher si ho analitzeu i estava realment bo aquest pastís.
Ah!, que voleu veure com me'l menjo?
Cap problema, aquí teniu! jeje.
Bon profit!


I PER BEURE...


Nom: Anna Blanc de Blancs
Varietat/s: Chardonnay 70%, Parellada 15%, Xarel·lo i Macabeo 15%
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Codorniu
Cava molt gastronòmic, és un bon aliat per acompanyar d'inici a fi un menú: entrants, saltats de verdures, peixos, mariscs, carns a la brasa, postres, .... i moltes preparacions més.
En vista s'aprecia un color groc brillant amb reflexos verdosos. De bombolla fina i persistent que forma un continu rosari. En nas s'aprecien notes cítriques i de fruita tropical juntament amb altres complexos aromes de criança (torrats, brioix) que enriqueixen la paleta aromàtica. En boca és cremós, ampli i persistent. Aquestes característiques li ajuden a ser molt versàtil acompanyant una àmplia gamma gastronòmica.

Font: www.amigosdelasbodegas.com

3 comentaris :

  1. Estas fet un artista Albert!!!!!!! Com es nota l'ofici!!!!!!

    Una abraçada,

    Lourdes Gil

    ResponElimina
  2. Quina pintassa!!!!! El proper finde la farem, segur! Però a vegades som pocs i no ens l'acabem... Aguanta bé a la nevera? Quants dies dura bona? Just ens acaba de passar ara amb una mona de mantega, que està sense obrir (sencera) i ja té uns dies. L'hem tingut a la nevera. No sabem si estarà bona o què... Tu ens ho podries dir? Quants dies aguanta bona una mona de mantega de pastisseria??? Gràcies!!!!!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !