inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Banda de crema amb fruita Pop de platja a la planxa amb all i julivert Xató Semiesferes de moscatell gelificat Guisat de pebrots verds farcits de carn Wok de potes de calamar amb tirabecs

dimarts, 18 d’abril de 2017

Mona de Pasqua (Trufa amb dos farciments i glacejat de xocolata)



Avui veurem com fer una mona de trufa amb dos farciments i glacejat de xocolata.
Com sempre, haureu de ser previsors i preparar el dia abans el pa de pessic, la trufa i l'almívar. Per tant, llegiu-vos aquestes receptes prèviament.
En la decoració final no hi poden faltar les figuretes de xocolata, les plomes o els ninos pels fillols.
De fet, l'anomenarem mona per aquesta decoració però podeu fer aquest mateix pastís per a qualsevol altre celebració (aniversari, dia del pare o la mare, etc...).
I recordeu, la pastisseria és una ciència exacte: no foteu invents amb les quantitats. Feu-los en la decoració si voleu, aquí si.
Som-hi!


INGREDIENTS
pa de pessic amb cacau (tortada)
sucre bany (almívar 70-80% i conyac 20-30%)
trufa cuita (recepta per a 500ml de nata)
1 pot de melmelada de gerds (350g aprox.)

Per fer el glacejat
160 ml de nata líquida per muntar
150 g de cobertura de xocolata al 70% de cacau
45 g de mantega
un raig d'aigua (2 o 3 cullerades)


VARIANTS:
- Podeu fer el farciment que més us agradi (altres melmelades, nata, trufa clara, etc...)
- Podeu acabar el pastís amb granet de xocolata o crocant al voltant
- S'hi poden posar uns punts de gema pastissera sobre les roses de trufa
- Si no teniu emulsionant podeu fer el clàssic pa de pessic de forma tradicional

ELABORACIÓ
Com us comentava, el dia abans prepareu el pa de pessic amb cacau.
Un cop cuit, deixeu-lo refredar, el traieu del motlle i el guardeu a la nevera tapat amb un drap net. no cremar-nos, el podem desemmotllar i deixar refredar tapat amb un drap de cuina.
L'endemà ja el podreu tallar. Traieu-li les cantonades, la part superior (per anivellar-lo) i el talleu horitzontalment per la meitat. Poseu-lo sobre una safata plana que us permeti transportar-lo a la nevera, després ho entendreu.

 Prepareu el sucre bany, barrejant una mica de brandi (el 20%) amb l'almívar de sucre.

 Remeneu-lo bé.

Ara, escalfeu la trufa cuita que vau preparar fins que quedi com una mena de "Nocilla".
Vigileu de no tenir-la massa estona al foc o es desfarà massa, vaja, que no és trivial.
Més detalls a la recepta de la trufa cuita.
Ara, pinteu la part inferior amb abundant sucre bany. En aquest cas, he fet meitat melmelada de gerds i meitat trufa cuita. Cobriu el pastís amb la capa superior del pa de pessic i torneu a banyar-ho amb el sucre bany, sense por.
A continuació, ja podeu cobrir tot el pastís amb capa més aviat fin de trufa cuita. Però no la gasteu tota, reserveu una mica de trufa per decorar el pastís.
Poseu-lo a la nevera. Ara, quan l'has de transportar, es quan és important haver posar una safata plana a sota del pastís.
Mentre la trufa qualla, poseu la nata del glacejat a escalfar.
Peseu la mantega
...i la cobertura de xocolata.
Un cop la nata arrenqui el bull ja podreu apagar el foc. Compte que pot vesar!
Aboqueu-hi la cobertura a trossos...
...i remeneu-ho fins a dissoldre-ho tot.
Per últim, incorporeu-hi la mantega i remeneu fins que quedi completament fosa. I ara si, una mica d'aigua i ja ho tindreu a punt.
Es interessant deixar refredar una estona aquest ganache. No completament, però es preferible evitar un contrast de temperatures massa agressiu entre la trufa i el glacejat.
A continuació, ja podreu cobrir al pastís amb el glacejat.
Ajudeu-vos d'una paletina per escampar-ho una mica, però sense grans manipulacions. No convé remenar massa el glacejat.
Assegureu-vos que arriba a tot arreu.
Un cop banyat, torneu a posar el pastis a la nevera per quallar el glacejat. Podeu posar una mica de paper a sota per no embrutar massa la nevera.
Un cop fred, us serà més fàcil traslladar el pastís a un cartró i blonda més maco.
Aprofiteu la trufa que us ha quedat per decorar el pastís amb una mànega i cornet estrellat.
Aquí podeu deixar anar tota la vostra creativitat, tot i que jo soc partidari de no carregar en excés un pastís i menys una mona.
Si voleu, podeu acabar de rematar la base del pastís amb trufa, però també podeu cobrir els laterals amb crocant o fideus de xocolata. En aquest blog trobareu diferents formes de decorar els pastissos.

I ja ho tenim això!
Reserveu-lo a la nevera fins que arribin les figuretes de la mona.
I finalment, ompliu-lo de tot allò que més agradi als vostres fills i/o fillols.
Aquest any ha tocat porquet, jeje.
Que no faltin les plomes, eh? és el que més il·lusió fa als nens!
Tothom a taula!
I com que us conec, que sou tafaners de mena, us mostro com ha quedat per dins també.
És pràcticament un Sacher si ho analitzeu i estava realment bo aquest pastís.
Ah!, que voleu veure com me'l menjo?
Cap problema, aquí teniu! jeje.
Bon profit!


I PER BEURE...


Nom: Anna Blanc de Blancs
Varietat/s: Chardonnay 70%, Parellada 15%, Xarel·lo i Macabeo 15%
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Codorniu
Cava molt gastronòmic, és un bon aliat per acompanyar d'inici a fi un menú: entrants, saltats de verdures, peixos, mariscs, carns a la brasa, postres, .... i moltes preparacions més.
En vista s'aprecia un color groc brillant amb reflexos verdosos. De bombolla fina i persistent que forma un continu rosari. En nas s'aprecien notes cítriques i de fruita tropical juntament amb altres complexos aromes de criança (torrats, brioix) que enriqueixen la paleta aromàtica. En boca és cremós, ampli i persistent. Aquestes característiques li ajuden a ser molt versàtil acompanyant una àmplia gamma gastronòmica.

Font: www.amigosdelasbodegas.com

3 comentaris :

  1. Estas fet un artista Albert!!!!!!! Com es nota l'ofici!!!!!!

    Una abraçada,

    Lourdes Gil

    ResponElimina
  2. Quina pintassa!!!!! El proper finde la farem, segur! Però a vegades som pocs i no ens l'acabem... Aguanta bé a la nevera? Quants dies dura bona? Just ens acaba de passar ara amb una mona de mantega, que està sense obrir (sencera) i ja té uns dies. L'hem tingut a la nevera. No sabem si estarà bona o què... Tu ens ho podries dir? Quants dies aguanta bona una mona de mantega de pastisseria??? Gràcies!!!!!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !