inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Aquest Nadal, fes un regal diferent i col·labora amb la difusió del receptari tradicional Especial receptes de Nadal Sopa de pescadors Torró de crema cremada Patates estofades amb costella de porc Canelons de mel i mató Menjar blanc

divendres, 28 d’abril de 2017

Confit d'ànec amb salsa de fruits vermells



No fa massa que vam veure com preparar un senzill confit d'ànec amb poma i reducció de PX. A mi, el confit d'ànec m'agrada. De fet, l'ànec m'agrada de totes les maneres i aquesta en concret es una bona forma de gaudir-lo fàcil i ràpida.
Jo compro al mercat aquestes cuixes, grosses i maques, per 5,50€ cadascuna. No es barat si t'ho mires peça per peça, però si ho valores en conjunt pots oferir un bon dinar per un preu raonable i amb poca inversió de temps i d'ingredients addicionals. Ja m'emprenya més trobar consumir aquest plat fora, ja que molts restaurants es passen amb el preu. És un plat amb molta presència i, a més, el pots incloure a la carta en francès, el que el fa encara més particular. Però la seva elaboració es pràcticament nul·la i tot plegat no justifica el preu que en certs llocs ens demanen. Sabem el que costen aquestes cuixetes i quin serà el benefici aproximat pel restaurador. Per tant, un "poquito de por favor" senyors!... i siguem una mica més honrats.
Més enllà de gratinar les cuixes al forn, la gràcia d'aquest plat és l'acompanyament, una salsa de fruits vermells que encaixa magníficament amb les característiques d'aquesta consistent carn i la seva potència de gust. Si no teniu fruits vermells frescos (els podeu trobar congelats a La Sirena) podeu improvisar una salsa tot fent una reducció de melmelada de gerds, vi dolç (tipus mistela, garnatxa, moscatell) i unes gotes de llimona.
Espero que us agradi!


INGREDIENTS
estofat de fruits vermells
4 cuixes de d'ànec confitat

ELABORACIÓ
Primer de tot haureu de fer la salsa de fruits vermells. Llegiu aquesta recepta prèviament.
Ha de coure durant uns 20-25 minuts.
Un cop feta l'haureu de triturar amb una batedora elèctrica per deixar l'estofat ben fi.
Si us molesten les llavors es pot colar. La reserveu. De fet, aquesta salsa la podeu fer el dia abans (o dies abans). Es conserva durant força dies a la nevera.
Un cop feta la salsa, serà el moment d'enfornar les cuixes d'ànec.
Fins que quedin ben daurades.
I tot seguit, a emplatar.
Un plat senzill i ràpid de fer, sobretot si ja teniu la salsa feta.
Bon profit!


I PER BEURE...
Nom: Codorniu Anna Brut
Fabricant: Codorniu 
Tipus : Cava Brut 
Varietat/s : Chardonnay 70%, Macabeu 10%, Parellada 10%, Reserva 10% 
Capacitat : 75Cl.
  • Zona : D.O. Cava
  • Puresa, vivesa i feminitat defineixen aquest cava, i la combinació de la Chardonnay amb els tres raïms clàssics el destaquen com un cava brillant i de gran frescor procedent de les aromes fruiters i florals de la seva criança. Anna de Codorniu és el primer cava que va incorporar la varietat Chardonnay al seu cupatge. Delicats aromes i una frescor inconfusible s'uneixen en un cava de personalitat única. De matisos suaus i frescos al paladar. Destaca per la seva delicadesa plena de tons aromàtics. És viu i lleuger. Ideal per acompanyar els grans crustacis (llagosta, llamàntol) i per a peixos de carn blanca (llobarro, llenguado i daurada).
  • Font: www.petitceller.cat 
  • 2 comentaris :

    1. A casa el confit d'ànec agrada molt, i amb aquesta salsa queda perfecte.
      Tens tota la raó quan dius que els restaurants es passen amb el preu, i dol pagar-ho quan sabem el que costa fer-lo, tan econòmicament com amb feina.
      Ptnts
      Glòria

      ResponElimina
      Respostes
      1. També s'ha de pagar el servei, la taula, els suministraments, la neteja, etc. Un restaurant té un costos és evident, però jo penso que podrien ajustar una mica més el preu amb aquest producte.

        Elimina

    Gràcies pels teus comentaris !