inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Aquest Nadal, fes un regal diferent i col·labora amb la difusió del receptari tradicional Especial receptes de Nadal Sopa de pescadors Torró de crema cremada Patates estofades amb costella de porc Canelons de mel i mató Menjar blanc

divendres, 31 de març de 2017

Pappardelle amb romesco, camagrocs i gambes


Us de confessar que fins ara no havia tastat mai el papperdelle. És una pasta interessant, m'ha agradat. Com veureu, per aquesta recepta, no utilitzo cap ingredient de temporada, per tant, la podeu fer en qualsevol època de l'any. Val a dir que, en temporada, podeu substituir els bolets secs per bolets frescos.
Jo he utilitza gamba grossa (tipus argentina), però podeu fer servir altres varietats (vermella, llagostí, gambot, etc).
La salsa romesco, en general, té un punt dolç que li va molt bé al calçot, però pot resultar excessiu per a la pasta. Per aquest motiu, prèviament, he fet un sofregit de ceba i alls tendres que he triturat amb una mica d'aigua d'hidratar els bolets. Un correcta barreja d'aquestes dues salses us proporcionarà un salsa resultant més idònia per aquesta pasta. En qualsevol cas, ja sabeu que això és qüestió de gustos i podeu posar-hi directament la salsa de romesco al plat, el que simplificarà també el procés d'elaboració. Però més enllà de la salsa, el muntatge final del plat és ben fàcil. No trigareu més de 15 minuts en bullir la pasta i servir a taula un plat d'alta cuina, d'aquells bons de veritat, amb el que segur que quedaràs bé amb els tens convidats.
Si el feu, us agrairé em feu saber la vostra opinió, ja sabeu que sóc xafarder de mena.



INGREDIENTS
400 g de pasta pappardelle (80-100g per persona)
12 gambes pelades grosses (3 per persona)
1 ceba trinxada
3 o 4 alls tendres trinxats
300 g salsa romesco
30 g camagroc sec
formatge parmesà en pols
pebre negre
aigua
oli d'oliva verge extra
sal

VARIANTS:
- Podeu fer servir altres tipus de bolets i marisc
- Podeu ometre el sofregit de ceba i alls tendres
- S'hi pot afegir una mica de brou de verd

ELABORACIÓ

Aquí teniu els pappardelle
Jo he agafat tres boles d'aquestes per persona. De moment, els reserveu, que els farem al final.l romesco el podeu fer prèviament o comprar-lo fet, que n'hi ha de ben bons.
Poseu a hidratar els bolets en un bol amb aigua.
Assegureu-vos que queden ben submergits.
Jo he optat per agafar unes gambes grosses argentines per fer aquest plat. Son saboroses i tenen força carn degut a la mida, i tampoc son excessivament cares.
Peleu les gambes i procureu retirar els budells, tot estirant la part negre que tenen al principi.
Us han de quedar les gambes netes. Les pells i els caps no ho farem servir avui.
Ho podeu guardar al congelador per fer un brou de peix més endavant.
Reserveu les gambes a la nevera fins el final.
Ara prepareu els ingredients per fer la salsa d'aquest plat.

El romesco el podeu fer prèviament o el podeu comprar fet, que en venen de ben bons.
Trinxeu la ceba
Trinxeu també els alls tendres, un cop rentats.
Sofregiu l'all tendre amb un raig d'oli d'oliva.
De seguida, afegiu-hi la ceba.
Deixeu que tot plegat agafi un bonic color daurat.
Passeu-ho a un bol per triturar.
Afegiu-hi al pot una mica del suc d'hidratar els bolets.
Una punteta de sal...
i tot ben triturat. 
Passeu aquesta salsa a una caçó.
Afegiu-li el romesco.
I ho barregeu.
Seguidament, afegiu un mica de l'aigua d'hidratar els bolets, però no tota, no més per liquar una mica la salsa i donar-li sabor a bolet.
Afegiu també un raig de llet, que ajudarà a lligar-ho tot i li donarà cremositat.

Una mica de sal i ho poseu a bullir.
Deixeu-ho bullir un parell de minuts, que redueixi un mica. Remeneu-ho constantment, ja que es pot cremar amb facilitat. Tasteu-ho i rectifiqueu de sal. Si l'all tendre és massa fort, hi podeu posar un polsim de sucre per rebaixar l'amargor. Ha de tenir un gust força intens, que quedarà compensat amb la pasta. Reserveu la salsa.
Poseu a escalfar abundant aigua una mica de sal per bullir la pasta.
Mentrestant, saltarem els bolets (ja colats) i les gambes.
Poseu els bolets en una paella amb un raig d'oli i una mica de sal.
Seguidament, saleu les gambes.
I empebreu-les.
Afegiu les gambes al bolets.
Deixeu una estona fins que els bolets comencin a enganxar-se una mica. Remeneu-ho bé.
Ara, la majoria d'aquests bolets els podeu afegir a la salsa. La resta, ho reservarem per decorar el plat.
Passeu els bolets a la salsa.
Molt bé, ja queda poc.
Quan l'aigua bulli, tireu-hi la pasta.
Aquests pappardelle estan fets en 6 minuts.
Genial, ja acabem!
Escorreu la pasta.
No hi tireu aigua freda mai. Heu de procurar fer la pasta just al moment de servir-la.
Per últim, poseu la pasta dins la salsa calenta.
Doneu-li un parell de voltes i ja podeu emplatar.
Un bona quantitat de pasta amb salsa...
i seguidament decoreu amb bolets i gambes.
Serviu la pasta amb una mica de formatge parmesà.
Podeu rematar la presentació amb formatge també.
I a dinar que està calent!
Un plat bo de debò!
Bon profit!


I PER BEURE...
Nom: Recaredo Intens Rosat Brut Natura GR 2009 
Fabricant: Tipus : Caves Recaredo 
Varietat/s : Monastrell, Pinot Noir 
Capacitat : 75Cl.

  • Zona : D.O. Cava
  • Cava amb un color molt pujat, vermell-maduixa. Sorprèn pel seu color potent, no és habitual en un cava rosat. Bona intensitat i molt llaminera, la piruleta, la fruita vermella en el seu punt de maduració, fons cremosos, molt juganer. Sorprèn, ja que es tracta d'un brut nature. Desplega un ampli i llaminer assortiment de matisos afruitats.
    Fresc, molt sec, lleugerament amarg, molt directe, equilibrat, potser una mica jove, molt afruitat i llaminer, llarg postgust, divertit.
    Si no anem equivocats l'únic cava rosat brut nature del mercat. Excel·lent aposta.

    Font: www.petitceller.cat

    6 comentaris :

    1. Pinta bé el plat!!!!

      Bon cap de semana Albert

      ResponElimina
    2. Moltes gracies pel teu blog Albert. M.encanta cuinar pero a vegades em falta imaginació. Amb el teu blog tinc una ajuda tremenda. Molts petons

      ResponElimina
    3. Quina sorpresa!!!! divendres el sr.Marceli a RAC1 parlant del llibre de l'Albert i de la Cuina de SEmpre.....

      ENHORABONAAA!!

      ResponElimina
      Respostes
      1. joas, si!, però es van quedar sense temps i gairebé no van dir res! l'entrevista era molt més llarga! una pena....
        Gràcies Dolors!

        Elimina

    Gràcies pels teus comentaris !