inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Coques de Sant Joan: Coca de fruita Coques de Sant Joan: Coca de llardons Coques de Sant Joan: Coca de crema Pèsols negres amb rosta i col confitada Bonítol salat amb tomàquet Tortell de nata

divendres, 3 de març de 2017

Faves a la brutesca


Recepta tradicional número 533 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
També conegudes com a Faves a la gitana.
Tradicionalment, s'enforquillaven les faves en un filferro i les posaven al caliu.
Però com veureu, podeu fer-les a la brasa directament.
D´aquelles coses tontes, però ben bones.
Anteriorment, ja hem vist com preparar la salsa de romesco, per tant, us recomano visitar aquesta recepta prèviament. Si voleu comprar-la feta, jo us puc recomanar una de la casa FRUITS, ScP, és la millor (industrial) que he estat.
Aprofiteu si feu una calçotada (per allò de la salsa) i les tasteu. Estic segur que us agradaran.


INGREDIENTS
Faves fresques amb tavella
Salsa romesco (no massa espesa)

VARIANTS:
- S'hi afegir pebre vermell picant

ELABORACIÓ
 Prepareu les faves amb tavella
La mida de la fava no importa gaire en aquesta recepta, però jo us aconsello una mida mitjana.
Podeu tallar les puntes, si us ve de gust, per facilitar després l'extracció de les faves cuites, tot i que no és imprescindible aquest pas.
 Si estan brutes o tenen terra li podeu passar una aigua. Però tampoc cal.
Antigament, s'enforquillaven les faves en un filferro per posar-les al caliu.
No cal que ho feu si utilitzeu una graella com faré jo, però us mostro com es faria amb el filferro.
Ha de travessar tota la tavella de punta a punta.
D'aquesta manera es podia clavar entre les brases.

Com us comentava, ens caldrà un bon caliu per fer-les.
No cal dir que les heu de posar en el sentit invers de l'estructura de la graella, per evitar que caiguin.
A més, si utilitzeu una graella de doble cara les podreu voltar amb més facilitat.
Vigileu-les bé, que es fan en 3-5 minuts per cada banda. No els cal més.
I ben calentes es quan s'han de consumir.

 El que us deia: aquesta salsa romesco és força recomanable.
Lamentablement, no sempre tenim el temps necessari per fer aquesta laboriosa salsa.
Serviu-les amb una mica de salsa al plat.
Desgraneu les faves en calent i suqueu-les a la salsa. Només heu de fer una lleugera pressió i les faves sortiran soles. A més, fa molta gràcia fer-ho, és divertit.
Seguidament, suqueu-les a la salsa i cap a dins!

Molt bones!
Bon profit!


I PER BEURE...
Nom: Camins del Priorat
Varietat/s: Garnatxa negra, cabernet sauvignon, carinyena, sirah.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O.Q. Priorat
Fabricant: Alvaro Palacios
El vi Camins del Priorat és elaborat per Álvaro Palacios, un dels grans productors i pioner de la DOQ Priorat. Estem davant d' un vi excepcional que et farà gaudir d'allò més.
Color: cirera, ribet violeta.
Aromes: fruites vermelles madures, mora, maduixa, pruna, florals, balsàmics, cacau i notes torrades.
Boca: fruita vermella, mores, aporten un toc molt llaminer, elegant, pas per boca sedós.
Font: http://www.esperitdevi.cat

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !