inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Coques de Sant Joan: Coca de fruita Coques de Sant Joan: Coca de llardons Coques de Sant Joan: Coca de crema Pèsols negres amb rosta i col confitada Bonítol salat amb tomàquet Tortell de nata

divendres, 10 de febrer de 2017

Pastis de cor rosa

 

Avui veurem com fer un pastís en forma de cor i de color rosa.
És tracte d'un pastís molt alegre a la vista. Jo l'he fet per l'aniversari de la meva filla, però bé el podeu fer i regalar a la vostra parella el dia dels enamorats, Sant Valentí.
Com ja sabeu, a l'hora de fer un pastís d'aquest tipus, heu de ser previsors i preparar el pa de pessic i l'almívar el dia anterior. L'endemà, el muntatge és relativament senzill de fer.
De fet, podeu fer-lo la setmana anterior i congelar-lo sense problema.
Tsch!, a la meva filla li va encantar!
Espero que us agradi a vosaltres també!


INGREDIENTS
1 pa de pessic amb cacau (tortada)
sucre bany (almívar i brandi)
granet de xocolata
1 litre de nata per muntar
250g de sucre
colorant alimentari vermell
peces decoratives en sucre

VARIANTS:
- Totes les que voleu, respecte a colors, nata, trufa, etc...

ELABORACIÓ
Com explico a la introducció, el dia abans haureu de preparar el pa de pessic amb cacau.
L'enforneu
I el deixeu refredar. Un cop fred el tapeu amb un drap net i a la nevera.
A l'hora de retallar el pa de pessic en forma de cor, podeu fer servir una plantilla de paper o, com he fet jo, directament a ull.
Primer ho marco lleugerament i si m'agrada llavors començo a tallar.
Serreu correctament, per a no esmicolar el pa de pessic.
Molt bé, ja té forma de cor.
Retalleu la part superior, més eixuta i aprofiteu per anivellar el pastís.
Ara, talleu horitzontalment el pa de pessic en dues capes. Si el pa de pessic és més gruixut, podeu fer-ne tres si voleu.
Un cop teniu el pa de pessic a punt, ja podeu posar a muntar la nata, però només la meitat, per al farciment. L'altra meitat la farem de color rosa.
A mig muntar, afegiu-hi el sucre: 125g per 500 ml de nata.
Mentre el munta la nata, barregeu l'almívar (fet la nit anterior) amb el brandi al 20%.
I pinteu amb generositat la primera capa del pa de pessic.
Vigileu la nata, no feu mantega!
Amb aquesta nata blanca farciu el pastís.
Procureu que quedi ben anivellat i no sobresurti dels costats.
Ara, col·loqueu l'altre capa de pa de pessic a sobre.
I novament, pinteu generosament el pa de pessic amb el sucre bany. De manera que no quedi eixut.
En paral·lel, poseu a muntar la resta de nata que donarem el color rosa.
Jo utilitzaré un colorant alimentari del fabricant Sosa.
No oblideu el sucre.
Ara, amb aquesta nata rosa cobriu tot el pastís. Feu servir una paletina per treballar, és el millor estri.
No cal que quedi perfecte, ja que ho cobrirem amb roses de nata fetes amb la mànega. Però que quedi decent.

Prepareu una mànega amb un cornet arrissat, similar a aquesta.
La ompliu
I ja podeu començar a decorar el pastís.
Jo he volgut fer tot de roses, però podeu decorar-ho al vostre gust.
Aprofiteu per traslladar el pastís a sobre d'un cartró amb blonda i el poseu a congelar.
Quan el pastís estigui una mica més fred (o congelat del tot) podreu aplicar millor el granet de xocolata.
Molt bé.
Conserveu el pastís dins el congelador i traieu-lo una hora abans de ser consumit. Això us permetrà fer el pastís una setmana abans si voleu.
I ara que falta fer?
Donar-li un punt extra de decoració. Jo he comprat aquestes floretes de sucre que trobareu a qualsevol gran superfície.
Molt bé.
Finalment, l'espelma i cap a taula.
Com veieu, hem hagut de posar unes xuxes pels nens també,
El voleu veure per dins?
Aquí us deixo un tros per a vosaltres!
Bon profit!

I PER BEURE...

Nom: Blancher Semi Reserva
Fabricant: Celler Blancher - Capdevila Pujol
Tipus : Cava
Varietat/s : Parellada, macabeu i xarel·lo 
Capacitat : 75 cl. 
Zona : DO Cava
24 mesos de fermentació en ampolla

2 comentaris :

  1. Quina passada! Molt xulo! La meva nena també fa set anys d'aquí poc, a veure si m'atreveixo... Gràcies!

    ResponElimina
  2. Quina passada de pastis,ja m'agradaria que em quedes aixis...gracies Albert

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !