inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Llom de bacallà al forn sobre salsa de ceps amb cloïsses i trompetes de la mort Arròs de conill Bisbalenc Llagostins amb gavardina Postres de músic Entremesos

dijous, 26 de gener de 2017

Neules


Recepta tradicional número 607 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
No us vull enganyar, amics meus però tot i ser una recepta molt fàcil de fer, aquesta, requereix d'una certa habilitat, sobretot de velocitat i eficiència per tal d'evitar cremar-vos i que se us trenquin les neules amb una manipulació inapropiada.
Us confessaré que fins i tot a mi em costa fer-les.
Jo us ho explico i, si us ve de gust, les proveu de fer.
Com a mínim, serà divertit.
L'avantatge principal de fer-te tu les neules es que li pots donar el punt de torrat que més t'agrada i, evidentment, la bona estona que passes fent-les.
Som-hi!


INGREDIENTS
240 g de clara d'ou
180 g de farina
180 g de sucre
180 g de mantega
pell de llimona ratllada
aigua

VARIANTS:
- En lloc de mantega es pot fer amb llard
- Podeu utilitzar essència de llimona en lloc de la pell ratllada

ELABORACIÓ
Prepareu tots els ingredients, que no falti res.
Poseu la mantega a fondre en un cassó
No cal donar-li temperatura, només que es fongui i prou.
Molt bé
Ara peseu les clares d'ou. Sempre us recordo que en pastisseria s'ha de pesar tot, és important.
Barregeu les clares amb la farina passada pel sedàs...
el sucre...
i l'essència o ratlladura de llimona.
Munteu el batedor i...
barregeu-ho bé.
Seguidament, afegiu miquetes de mantega.
Vigileu que la massa la vagi admeten. A poc a poc, no voleu córrer!
Deixeu-ho que es barregi tot plegat uns minuts més.
Mentrestant, talleu trossos de paper de forn.
Amb cada paper farem una neula.
Preparem la safata amb el primer tros de paper.
Vigileu la massa.
Afegiu miquetes d'aigua fins que tingui la textura desitjada.
No ha de quedar consistent, més aviat líquida. Més fina que una pasta de crep.
En caldrà un cullerot.
Però abans, deixeu reposar la massa a la nevera durant almenys 10 minuts.
Poseu a escalar el forn a uns 160-170º graus.
Per fer neules us caldrà un pal cilíndric.
No ha de ser massa llar ni massa gruixut.
Ha de ser apropiada per poder enrotllar les neules just quan surtin del forn.
Quan tingueu al forn a punt, poseu un cullerot de pasta sobre el paper de forn.
Esteneu-lo bé amb una paletina.
Un cop el tingueu ben escampat poseu-lo a coure.
Doneu-li el punt de torrat que més us agrada. Però vigileu-les bé ja que es fan en qüestió de segons.
Tot just surti del forn, en calent (i amb compte de no cremar-vos) enrotlleu la neula amb el bastonet (que pot ser de fusta, metàl·lic, de plàstic, etc).
No badeu!, que si se us refreda massa se us trencarà tota la neula a l'enrotllar-la.
Ja enrotllada, deixeu-la refredar.
Repetiu el mateix procés fins acabar tota la pasta.
I ja les podeu gaudir.
Bon profit!


I PER BEURE...


Nom: Nèctar Terrenal Semi Dolç
Varietat/s: Xarel·lo i Parellada
Capacitat: 75cl
Zona: D.O.Cava
Fabricant: Llopart
Cava de Postres.
30 mesos de criança en rima.
Al nas: raïm madur, pomes i peres en confitura
En boca: notes de mel i fruits secs

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !