inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Aquest Nadal, fes un regal diferent i col·labora amb la difusió del receptari tradicional Especial receptes de Nadal Sopa de pescadors Torró de crema cremada Patates estofades amb costella de porc Canelons de mel i mató Menjar blanc

divendres, 28 d’octubre de 2016

Cigrons amb espinacs


Recepta tradicional número 336/338 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
En aquest blog ja hem vist diferents maneres de guisar els cigrons amb els espinacs. Avui veurem la recepta tradicional més senzilla de totes.
Com veureu, jo he utilitzat cigronet de Mura, més petit, però normalment és un plat que es fa amb cigró de mida normal. No oblideu que per cuinar aquests plats necessiteu posar la llegum en remull el dia abans. Ho podeu fer amb cigrons ja cuits de pot, però llavors ja no disposareu del brou, el que fa que el plat sigui encara més exquisit.
D'elaboració senzilla, us deixo amb un plat molt saborós i nutritiu.
A mi m'encanta.
Llegir més...

dilluns, 24 d’octubre de 2016

Entrepà mallorquí



- Camareroooooo! un mallorquín!
Gairebé segur que us serviran un entrepà fet amb paté de sobrassada barat i un tros de formatge sense sabor, i amb pa de motlle.
Almenys, això és el que passa per aquestes contrades.
I està bo, eh? però us imagineu aquest conegut entrepà fet els productes autòctons Sobrassada de Mallorca IGP i formatge de Maó DOP?.
Segons la vikipèdia. la sobrassada és un embotit fet amb carn i xulla -cansalada- de porc, que es trempa amb sal i pebre bord dolç i coent. S'embut a dins els budells del mateix porc. Amb els budells prims es fan les llonganisses, i els gruixats reben el nom anatòmic (culana, bufeta, bisbe, poltrú).
Dins la cuina mallorquina, se sol consumir fregida el mateix dia de les matances o poc després. La llonganissa se sol menjar torrada durant l'hivern, i les sobrassades s'utilitzen per escampar a damunt el pa o per menjar crua quan és curada. La sobrassada s'elabora i és típica també a Menorca, on acostuma a ser menys greixosa, i a les Pitiüses.
El formatge de Maó és un formatge de pasta premsada no cuita de llet de vaca que té un Consell Regulador de Denominació d'Origen Protegida (DOP), de forma paral·lelepipèdica i d'arestes arrodonides, elaborat i madurat exclusivament a Menorca, segons la tradició i la normativa recollida en el reglament de la DOP.
En definitiva, amb aquests ingredients només us pot quedar un entrepà extraordinari i recomanable.
No publico masses entrades d'entrepans, però avui em penso que us faré venir salivera.
No us perdeu l'entrada "Pa amb sobrassada calenta".
Llegir més...

dijous, 20 d’octubre de 2016

Gambes a l'allet


Avui us porto una recepta tradicional espanyola, d'aquelles que agraden però que (almenys per la meva zona) no es troba amb facilitat.
I es que unes bones gambes a l'allet ben fetes us poden deixar ben satisfets.
Avui veurem com fer la versió més estesa i senzilla, buscant sempre les arrels tradicionals de la cuina. 
Segons la wikipedia, les gambes a l'allet (gambas al ajillo) són un plat popular de la cuina espanyola que sol trobar-se majoritàriament al sud i centre del territori. Els ingredients que constitueixen aquest plat són gambes pelades, all i oli d'oliva. Se sol servir com a ració als bars. Aquest plat forma part dels típics plats de la cultura de bar d'Espanya i és tan popular que hi ha bars a Madrid que ho ofereixen com a plat principal. Les gambes a l'allet se solen cuinar en una cassola de fang on es posa a fregir prèviament all i julivert en oli d'oliva, per a continuació afegir les gambes pelades en l'últim moment. Algunes vegades es posen unes rodanxes de bitxo perquè li doni al plat un sabor lleugerament picant. Altres preparacions inclouen un raig de vi de xerès. Solen servir-se directament a la cassoleta de fang i amb l'oli bullent, amb una mica de julivert trinxat per sobre.
Les gambes a l'allet han de menjar-se ràpidament, sense que arribin a refredar-se.  

És una tapa que se sol prendre amb vi (blanc o negre).
Llegir més...

divendres, 14 d’octubre de 2016

Cigronets de Mura amb bacallà i allioli gratinat



Avui veurem una recepta més del Bages, un plat molt típic de la bonica localitat de Mura.
Mura és un poble pintoresc que conserva tot el seu encant medieval amb carrers i places a l'entorn de l'església romànica de Sant Martí. Situat a 454 m d'altitud, en ple Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, es troba envoltat de carenes, torrents, gorgs, coves, fonts i balmes que podreu descobrir seguint algun dels nombrosos camins i senders.
Hi he estat varies vegades i, de veritat, us recomano visitar-lo i passar-hi una nit.
Avui, us presento el cigronet de Mura!
Aquest cigró es reconeix perquè és fi, petit, sense pell i de fàcil cocció, i és especialment valorat en la gastronomia. En els darrers anys se n’ha recuperat el cultiu.
No oblideu que Mura celebra anualment La Festa de batre el cigronet, que acostuma a ser el primer diumenge de setembre. Una festa que recorda les feines agrícoles que s’han anat perdent, però que eren ben vives a mitjans del segle passat. A banda de la demostració de les tasques de batre el cigronet, també se’n fa la degustació i els restaurants fan una mostra gastronòmica amb el cigronet com a motiu principal.
Aquest plat que us porto avui, el podreu trobar a les cartes dels restaurants de Mura durant tot l'any.
Gaudiu d'aquesta recepta i dels peculiars productes de la nostra terra!
Les quantitats d'aquesta recepta corresponen a 6 persones.

Llegir més...

divendres, 7 d’octubre de 2016

Arròs de muntanya amb trompetes de la mort


De nou un arrosset.
Al final aquest blog acabarà especialitzant-se en arrossos, jeje...
I es que sóc tot un apassionat d'aquest cereal, ja ho sabeu.
No fa gaire vaig passar el dia a la bonica població de Mura, on vaig tastar un excel·lent arrosset que avui tinc el plaer de presentar-vos.
Si us agraden els bolets esteu de sort, ja que aquest arròs resulta d'allò més gustós. És d'aquells plats que no pots parar de menjar, que t'entra pels ulls, però encara t'entra millor per la boca.
Com veureu, incorpora ingredients senzills, fins i tot econòmics, i no costa gaire de fer.
Estic convençut que si el tasteu, repetireu.
Les trompetes de la mort les trobareu a qualsevol botiga de cereals i llegums secs. No son pas difícils de trobar.
Salut!
Llegir més...

dimecres, 5 d’octubre de 2016

Anunciat en aquest blog!



Aprofiteu el poder mediàtic d'un blog que té més de 300.000 visites al mes! . 
Aquesta és una de les formes de patrocinar la nostra feina i que es pot traduir en una important campanya publicitària pel vostre negoci, que revertirà en un clar ressò mediàtic dins el mon "bloguer" i de retruc en "facebook" , "twitter", "google+" i resta de xarxes socials.
La publicitat a internet està a l'ordre del dia i són milers els internautes que poden convertir-se en potencials clients per al vostre negoci.
Si esteu interessats en fer aparèixer la vostra publicitat en un lloc visible d'aquest blog, contacteu amb nosaltres a través de l'adreça de correu electrònic info@lacuinadesempre.cat.
A través d'aquesta proposta volem donar a conèixer el nostre blog de receptes de cuina i pastisseria tradicional. El blog www.lacuinadesempre.cat vol reivindicar la cuina de sempre, aquella de tota la vida, la del dia a dia i, alhora, esperonar a tothom a cuinar i a fer difusió de la nostra cultura arreu del món. Amb aquesta mena de "manual de cuina", volem que tothom estigui capacitat per cuinar els plats tradicionals de casa nostra... tot i no saber cuinar inicialment.
El blog www.lacuinadesempre.cat rep diàriament entre 7.000 i 20.000 visites amb un resultat de més de 300.000 pàgines vistes de promig al mes, i en temporada alta (Nadal, Diada, Sant Joan, Tot Sants, etc) les visites s'arriben a multiplicar per deu (dades extretes de Google Analytics).

Llegir més...