inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Coques de Sant Joan: Coca de fruita Coques de Sant Joan: Coca de llardons Coques de Sant Joan: Coca de crema Pèsols negres amb rosta i col confitada Bonítol salat amb tomàquet Tortell de nata

dimarts, 31 de maig de 2016

ARTICLE: Cap nen sense bigoti!



Més de 350.000 nens a casa nostra no tenen accés a aliments bàsics com la llet. Una bona alimentació és garantia d'un correcte desenvolupament físic i d'altres facultats, imprescindibles per formar-se o per desenvolupar la imaginació.
Ajuda'ns a garantir el dret dels nens a gaudir d'una infantesa plena.

La infantesa és una etapa fonamental de l’ésser humà, en la qual ens preparem per a la vida en molts aspectes. No cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació es pot associar amb problemes de creixement i amb l’afectació de les capacitats intel·lectuals. Per això, és molt important garantir que tots els nens tinguin assegurada una quantitat mínima de llet en la dieta. Perquè puguin créixer sans, sense preocupacions, i es puguin dedicar a allò que és realment important: ser nens.

La Gran Recollida de Llet és una iniciativa en favor del Banc dels Aliments per fer arribar el màxim possible de llet als menors que més ho necessiten. D’altra banda, també des del 9 de maig, però en aquest cas fins al 15 de juliol, serà possible contribuir econòmicament a la campanya mitjançant diverses vies, com ara caixers automàtics de l’entitat, a través d’SMS o on-line, entre d’altres opcions.

Tant els litres que es recullin com les donacions aniran a parar íntegrament al Banc dels Aliments més proper a les persones que hagin fet la contribució. A més, l’Obra Social ”la Caixa” es compromet a aportar un litre de llet per cada 10 que se’n recullin. És a dir, un 10 % més del total de llet aportada.

Fes la teva donació!

Per a més informació, visiteu la pàgina Gran Recollida de Llet.
Gràcies per la vostra col·laboració i per difondre també aquesta campanya solidària!
Llegir més...

divendres, 27 de maig de 2016

Maduixes amb vinagre


Recepta tradicional número 648 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
De nou, la cuina em sorprèn.
Com a molts de vosaltres, la primera impressió que vaig tenir en conèixer aquesta recepta va ser una mena de "Puaj!, maduixes amb vinagre?".
I es que fàcilment et pots imaginar la combinació d'una maduixa amb un raig vinagre.
I es que certament, aquesta curiosa combinació no promet gaire, d'entrada.. 
Doncs, de vegades, la memòria del gust ens enganya.
Vaig buscar feedback per internet i, contràriament al que pensava, vaig trobar comentaris molt positius de persones gratament sorpreses amb el resultat. I jo en volia ser una altra.
Dit i fet, vaig decidir fer i tastar aquesta recepta i, sincerament us dic, que ara la considero una de les millors maneres de consumir maduixes que he tastat mai.
- "Fualaaaaaaaaaa! ...que exagerattttttttt!".....segurament crida algú.
Doncs sí, ho reitero.
El vinagre s'integra a la perfecció amb la maduixa i equilibra el seu gust tot anul·lant l'acidesa cítrica que dins la boca provoca aquell "aixxxxx!" que li resulta tant molest a tanta gent.
És una qüestió de química, vaja.
A més, amb una mica de repòs, el vinagre fa expulsar tot el líquid que conté la maduixa i es genera una salseta subtil i saborosa, i sense gens de gust a vinagre.
Per tant, tot el suquet que veieu a les imatges no és vinagre al 100%. De fet, la majoria és el propi suc de la maduixa amb el sucre fos.
En definitiva, aquesta és una recepta ben senzilla de fer i, creieu-me, val molt la pena tastar-la.
Feu-me cas per una vegada!
Llegir més...

divendres, 13 de maig de 2016

Conill amb samfaina


Recepta tradicional número 418 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
I es que de tant en tant, ens hem de deixar de tonteries i gaudir d'un plat d'aquells de tota la vida, on hi puguin sucar pa amb ganes, i que el plaer de gaudir d'allò que en diem "bons aliments" sigui satisfet.
Cap misteri, cap nou invent, cap sofisticació i cap ingredient estrafolari.
Tan sols conill amb samfaina, sí, d'aquelles menges que sempre hem tingut a l'abast i (creuem els dits) sempre les hi tindrem.
Petits plaers que ens regala la vida que, tot sovint, ignorem injustament degut a la seva senzillesa.Jo us demano que el feu, aquest plat, que recupereu de l'oblit les receptes tradicionals, ni que sigui per donar-les a conèixer entre els més petits de la casa que, pot ser, encara no les han tastades mai.
Sí, ja que sé que molts i moltes no ho heu deixat de fer mai, però s'haurà d'esperonar les noves generacions, no?.
Aquest és un plat que es presento amb conill, però que el podeu fer amb pollastre també o, fins i tot, tots dos barrejats. Això si: procureu fer-ho amb bona verdura, si es possible ecològica i de temporada.
I la carn, de confiança sempre.
Així doncs, amics meus, gaudiu d'un bon conill!.... i per dinar, podeu fer aquesta recepta!.
Salut!

Llegir més...

divendres, 6 de maig de 2016

Fideuà de gambes


En aquest blog ja hem vist com fer diferents tipus de fideuades i arrossos.
Avui veurem com preparar una senzilla i efectiva fideuada, molt saborosa i que de ben segur calmarà els vostres desitjos de gaudir d'un bon àpat de Diumenge.
Com veureu, utilitzaré una combinació de gamba vermella (tipus Palamós)  i gamba blanca (tipus "Huelva"). Com passa amb tots aquests plats, serà imprescindible comptar amb un bon brou de peix, millor si es de "de pelut", amb peixos de roca.
Acompanyeu aquesta "fideuà" d'un bon allioli i, com no, d'un gran vi a l'alçada de l'ocasió.
Per a més receptes similars, us recomano filtrar per la categoria "Arrossos".
Aquestes quantitats corresponen a 6 persones.
Que vagi de gust!

Llegir més...