inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Banda de crema amb fruita Pop de platja a la planxa amb all i julivert Xató Semiesferes de moscatell gelificat Guisat de pebrots verds farcits de carn Wok de potes de calamar amb tirabecs

divendres, 22 d’abril de 2016

Ceba escalivada amb pebre negre



Que si, que si, un plat tonto però ben bo que està, eh?.
Això mateix també passa amb La ceba al cop de puny.
Aquesta és una amanida de pocs ingredients, però que sempre resulta agradable, en boca i a la vista.
El punt picantet del pebre negre és la clau d'aquesta bàsica recepta. Poseu-ne la quantitat que us vagi millor segons el vostre paladar, però poseu-ne.
Us pot servir d'acompanyament per a molts altres plats.
Es conserva força dies dins la nevera.

Llegir més...

divendres, 15 d’abril de 2016

Amanida d'escalivada


Amanida fàcil de fer i extraordinàriament bona.
És clar, t'ha d'agradar l'escalivada, però això és una obvietat.
I fer l'escalivada sempre implica una mica de feina, tot i que a mi m'agrada.
M'agrada pelar la pell del pebrot, i cremar-me una mica fins i tot...
M'agrada notar el tacte suau de la ceba cuita, sota la capa de ceba torrada...
M'agrada fer tires de carn amb l'albergínia...
És divertit!
M'agrada submergir-ho tot en un bona quantitat d'oli del bo....
En definitiva, tot plegat és gustós de fer.
Total, en aquesta ocasió, vaig aprofitar la brasa d'una barbacoa de carn que havia fet a casa per coure les verdures embolicades amb paper d'alumini. Per tant, vaig preparar l'escalivada el dia abans, cosa que us recomano. A partir d'aquí, fer l'amanida que us proposo és qüestió de 10 minuts.
Un plat saborós, de la terra, que podeu complementar de moltes maneres.
Aquí us deixo la meva proposta.
Llegir més...

divendres, 8 d’abril de 2016

Bacallà amb calamarcets i romesco


Un plat molt fàcil de fer, de veritat us ho dic.
I amb un resultat extraordinari, d'aquells que quedes bé.
Que us caldrà? bons aliments, és clar.
He aconseguit uns lloms de bacallà dessalat excel·lents, al punt de sal i sense espines.
I d'altra banda, el torrat dels calamarcets li aporten a la recepta un punt de rigor al paladar, gairebé umami, que juntament amb la salsa romesco gratinada, fa que aquest plat, pel meu gust, sigui exquisit i altament recomanable.
Tasteu-lo i en parlem!
Llegir més...

divendres, 1 d’abril de 2016

Amanida de col i pastanaga "coleslaw"


Segons la wikipedia, Coleslaw o coleslaw (traduït a l'espanyol com Amanida de col) és una amanida que consisteix en col blanca crua picada de forma fina, i acompanyada de pastanaga igualment trossejada. Hi ha moltes variacions de la recepta que poden portar altres ingredients com llombarda, pinya, o poma. Aquesta amanida es barreja amb diferents amaniments com oli vegetal, vinagre o fins i tot una vinagreta.
Les versions més modernes de coleslaw contenen maionesa, i fins i tot depenent de les variacions regionals, algunes receptes incorporen mostassa. No obstant això pot afegir-se una varietat d'amaniments molt nombrosa. Generalment aquesta amanida se sol amanir unes hores abans de ser servida perquè els ingredients s'assentin bé.

El coleslaw s'empra com un plat d'acompanyament de barbacoa, fish and xips i altres plats. Al sud dels Estats Units s'acompanya generalment amb peix gat fregit. En aquesta regió és molt comuna servir com a acompanyament de emparedats, acompanyant als barbecue sandvitxos, hamburgueses, els frankfurts i chili.
Personalment, opino que, com passa amb moltes altres receptes, aquest és un plat que està molt més bo del que aparenta.
I es que és una gran combinació aquesta.
Espero que us agradi.

Llegir més...