inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
1er Diumenge de Maig: Dia de la mare Olla barrejada Peus de porc amb ceps Picantons al forn a les fines herbes Maires fregides

divendres, 29 de gener de 2016

Arròs amb conill i pollastre


Bon i econòmic arròs (que no paella) que podeu fer per a qualsevol trobada amb amics o família.
Ingredients força bàsics per a un resultat més que digne.
En aquest cas, he fet servir brou de l'Escudella que em va sobrar de Nadal, però podeu fer servir brou normal de pollastre, brou de verdura o aigua directament.
El més important, com sempre, és fer un bon sofregit, sense presses.
Com veureu, també hi he afegit unes salsitxes a trossets, que li encanten als més petits de la casa.
Si per mi fos, hi hagués posat mongeta verda i fava grossa, o ni que siguin uns pèsols de temporada, però quan tens convidats no et pots arriscar massa.
En aquest blog ja hem vist com fer molts arrossos. Per tant, no deixeu de passar per la categoria "Arrossos" on trobareu tota mena de plats suculents.
Tingueu en compte que les fotos d'aquesta recepta corresponen a quantitats per a 13-15 persones, però la recepta l'he publicat per a unes 6-8 persones.-
Espero que us agradi.
Llegir més...

divendres, 22 de gener de 2016

Pastís de full farcit d'ànec rostit

Passades les festes de Nadal sempre ens trobem la nevera menjar sobrant.
Avui us proposaré aquest pastís fet amb pasta de full i el sobrant d'un rostit de Nadal fet amb ànec de pagès, prunes i pinyons.
La feina més feixuga serà filtrar la carn de les parts dures (óssos, etc). Un cop fet, és un pastís que tindreu fet i cuit en 20 minuts de rellotge.
També ho podeu congelar per coure-ho més endavant.
El podeu servir calent, tebi o fred, com preferiu.
Salut!
Llegir més...

Crestes de pollastre rostit amb prunes


Durant les festes de Nadal generem força menjar sobrant que s'ha d'aprofitar, i ja no per allò de no llençar menjar, si no per què acostumo a ser menjar elaborat, bo i sovint de qualitat.
En aquesta ocasió, i aprofitant un pollastre rostit amb prunes sobrant del Nadal us presento unes crestes cuites al forn que podreu congelar i menjar més endavant, quan hagi passat el temps necessari per poder cremar tots els greixos del Nadal i, com no, ens torni a venir de gust aquell sabor.
Les crestes, com ja sabeu, es poden fregir però degut a que el farciment ja conté força greixos es més recomanable fer-les al forn que, a més a més i pel meu gust, queden més bones i s'aguanten millor.
De fet, la feina més punyetera d'aquesta mena de plats d'aprofitament és separar la part comestible de la no comestible (ossos, pells, pinyols, etc...).
La resta és un pim-pam.
Fàcil, no?
Llegir més...

divendres, 15 de gener de 2016

Farcellet cruixent de rap, vieira i gamba vermella amb salsa de marisc


Avui veurem com preparar un plat de festa, d'aquells que només es fan per a grans ocasions, pel temps que cal dedicar i pel cost dels ingredients. Per tant, parlem d'un plat ideal per les festes de Nadal.
Podeu fer servir pasta de full en comptes de brick, però la textura cruixent és important en aquest plat i res millor que el brick.
El més important, com gairebé sempre, serà el brou i el sofregit amb caps de gamba que prepararem prèviament, així com el propi farciment de rap, vieira i gamba vermella.
El resultat és un plat per assaborir amb tranquil·litat, sense presses, sense nens emprenyant, ben maridats i, sobretot sobretot, en bona companyia.
El farciment i la salsa els podeu preparar el dia abans.
Les quantitats d'aquesta recepta corresponen a unes 8-10 persones.
Espero que us agradi.
Llegir més...

divendres, 8 de gener de 2016

Tapa de pop amb patata i allioli de julivert


Avui us presento una tapa molt suggerent, d'aquelles que entren per la vista.
De fet, no és cap innovació, ja que no deixa de ser un pop a feira (que no falla mai), al que li donarem una presentació diferent i naparem amb un allioli suau de julivert.
Per a garantir l'èxit, és important donar una correcte cocció a la patata i, sobretot, al pop. Us recomano la lectura prèvia del consell "La cocció del pop".
La resta, bufar i fer ampolles.
Només us caldrà una mica de bon gust a l'hora de presentar aquest exitosa tapa que es menja tèbia.
Les quantitats d'aquesta recepta corresponen a quatre persones.
Espero que us agradi.
Llegir més...