inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Arriba la Quaresma amb els típics bunyols. Enguany, Dimecres de Cendra és l'1 de Març Escudella de blat de moro escairat Rebosteria pastissera: Pastes de poma Amanida d'alvocat, tomàquet i tonyina

divendres, 9 de desembre de 2016

Verdura amb arengada


Recepta tradicional número 1118 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Un plat senzill, tradicional, barat, fàcil i sa.
Vigileu una mica els hipertensos.
També podeu fer-lo amb sardines de la costa o amb filets d'arengada salats, o també rosta de porc.
La verdura l'haureu de coure amb poca sal, ja que l'arengada ens aportarà molta sal al plat.
Com sempre si no dic res, les quantitats de les receptes sempre son per a quatre persones.
Que vagi de gust!


INGREDIENTS
4 arengades
500 g de patates
1 kg de mongeta tendra
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- La verdura pot ser col, coliflor, bròquil, tirabecs, etc... és a dir, verdura de temporada
- Enlloc d'arengada, s'hi pot posar un tall de rosta
- Es pot posar l'arengada crua, a filets 
- Es pot posar l'arengada fregida, reserveu-ne l'oli per després la verdura

ELABORACIÓ
Prepareu els ingredients i poseu abundant aigua a bullir dins una olla amb una mica de sal.
L'arengada pot ser sense  netejar o també podeu comprar els filets ja nets.
La mongeta tendra, la renteu bé.
Li talleu les puntes.
I la feu a trossos.
Peleu la patata
I feu-la a trossos. Poseu la verdura a bullir. Si voleu més detall us recomano la lectura de la recepta Mongetes tendres bullides amb patata.
Ara haureu de netejar l'arengada. Poseu-la sobre un paper de diari o un full DinA4.
I l'emboliqueu.
Molt bé. Ara poseu-la dins una bossa de plàstic ben tancada.
A continuació poseu l'arengada entre la porta i el marc de la cuina i tanqueu la porta. Sense por.
Seguidament, obriu-ho.
Notareu que els budells de l'arengada han sortit fora. Acabeu d'arrencar-los i netegeu l'arengada sota l'aixeta.

Jo ho faig per treure la majoria d'escates, que son molestes a la boca.

Perfecte, l'arengada neta.
De seguida que tingueu la verdura cuita, poseu a escalfar la planxa del peix.
Quan sigui ben calenta, poseu-hi l'arengada.
I res, un minut per cada banda serà més que suficient.
Un bon raig d'oli d'oliva verga extra i a gaudir.
Bon profit!

I PER BEURE...
Cigonyes Negre. Celler: Castillo Perelada. DO Empordà.
Cupatge Garnatxa Negre i Shyrà. 6 mesos de criança en roure francès.
Preu aproximat: 10€
Un vi amb estructura i potència que, a l’hora deixi transmetre tota l’essència al plat. Trobareu els torrats que provenen del pas per la fusta acompanyats d’herbes aromàtiques. Ja a la boca es com féssiu una bona mossegada a un grapat de regalèssies vermelles i negres. I quan arribeu a les acaballes, un raig d’oli, un boci de pa i a escurar el plat, i un bon glop de vi per acabar!.

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !