inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 4 de novembre de 2016

Patates amb allioli


La wikipedia diu: Plat tradicional de la gastronomia d'Espanya purament estiuenc que pot trobar-se fàcilment en qualsevol lloc. Però a Catalunya, almenys, compte! per què si demanes patates amb allioli, segons el bar i la zona on siguis, et poden servir aquesta tapa freda o unes patates fregides amb allioli. Per tant, és important conèixer el lloc i preguntar-ho abans, per tal d'evitar cap confusió. Les patates amb allioli són un tipus de patates cuites en salmorra en forma de daus, de no més de 3 o 4 centímetres de costat, que es cobreixen de salsa allioli (recepta amb ou sencer). És un plat que se serveix fred ( acabat de treure de la nevera), i és aquesta la raó per la qual es menja freqüentment en els mesos de primavera-estiu generalment acompanyat d'una bona cervesa.
Al meu fill li encanten!


INGREDIENTS
2 o 3 patates bullides
allioli amb ou
julivert fresc
sal

VARIANTS:
- Podeu fer servir allioli amb rovell
- Podeu decorar-ho amb cibulet enlloc de julivert
- S'hi pot posar una mica de pebre negre

ELABORACIÓ
Escolliu el tipus de patata que més us agradi.
Peleu-les.
Poseu-les a bullir amb força aigua.
I poseu-hi sal sense por, abundant.
Passats uns 30 minuts, segons tipus i mida, ja tindreu la patata cuita. Deixeu-la refredar una estona.
Ara prepareu un allioli amb ou sencer (o maionesa amb all).
Si voleu més detalls visiteu la recepta Allioli amb ou.

Seguidament, talleu les patates a daus.
Barregeu les patates amb l'allioli.
Trinxeu una mica de julivert fresc.
Molt bé.
Tireu-lo per sobre.
I torneu a barrejar.
Deixeu reposar les patates a la nevera almenys una hora.
Serviu-les fredes.
Bon profit!

I PER BEURE...


Nom: Cervesa Glops Ale 
Zona: Hospitalet de Llobregat (Barcelona)
Fabricant: Llúpols i Llevats
L'empresa Llúpols i Llevats és la primera fàbrica de cervesa artesana que s’instal·la a Catalunya, al gener del 2005, de la mà d’Alex Padró. Elabora sis estils diferents de cervesa: Glops Torrada, Fumada, Negra, Blanca, Rossa, d’Hivern. 

2 comentaris :

Gràcies pels teus comentaris !