inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 24 d’octubre de 2016

Entrepà mallorquí



- Camareroooooo! un mallorquín!
Gairebé segur que us serviran un entrepà fet amb paté de sobrassada barat i un tros de formatge sense sabor, i amb pa de motlle.
Almenys, això és el que passa per aquestes contrades.
I està bo, eh? però us imagineu aquest conegut entrepà fet els productes autòctons Sobrassada de Mallorca IGP i formatge de Maó DOP?.
Segons la vikipèdia. la sobrassada és un embotit fet amb carn i xulla -cansalada- de porc, que es trempa amb sal i pebre bord dolç i coent. S'embut a dins els budells del mateix porc. Amb els budells prims es fan les llonganisses, i els gruixats reben el nom anatòmic (culana, bufeta, bisbe, poltrú).
Dins la cuina mallorquina, se sol consumir fregida el mateix dia de les matances o poc després. La llonganissa se sol menjar torrada durant l'hivern, i les sobrassades s'utilitzen per escampar a damunt el pa o per menjar crua quan és curada. La sobrassada s'elabora i és típica també a Menorca, on acostuma a ser menys greixosa, i a les Pitiüses.
El formatge de Maó és un formatge de pasta premsada no cuita de llet de vaca que té un Consell Regulador de Denominació d'Origen Protegida (DOP), de forma paral·lelepipèdica i d'arestes arrodonides, elaborat i madurat exclusivament a Menorca, segons la tradició i la normativa recollida en el reglament de la DOP.
En definitiva, amb aquests ingredients només us pot quedar un entrepà extraordinari i recomanable.
No publico masses entrades d'entrepans, però avui em penso que us faré venir salivera.
No us perdeu l'entrada "Pa amb sobrassada calenta".


INGREDIENTS
Sobrassada de Mallorca IGP
Formatge de Maó DOP

VARIANTS:
- Podeu triar el tipus de pa que més us agradi

ELABORACIÓ
Prepareu els ingredients
El formatge de Maó que jo trobo més adient per aquest entrepà és el semi-curat.
Talleu un parell o tres de llesques fines.
Perfecte. Traieu la crosta de les cantonades.
Ara talleu una bona llesca de sobrassada. En el meu cas, és sobrassada de Menorca.
I prepareu el pa.
Jo he fet servir una barra de pa de fusta, però ja us dic, qualsevol pa servirà.
Esteneu la sobrassada a sobre del pa.
Com ja vam veure no fa massa en l'entrada "Pa amb sobrassada calenta", podeu torrar la sobrassada de diverses maneres. A mi m'agrada el bufador, ràpid i efectiu.
Som-hi!
Quin gust que fa cremar amb un bufador, eh?
Us ha de quedar la sobrassada ben torradeta, així d'atractiva.
Immediatament, poseu-hi a sobre el formatge.
Molt bé.
I, de nou, amb el bufador torreu el formatge.
Ara sí, ja ho tenim llest.
Sobrassada i formatge en el seu punt més àlgid.
No caldria, però podeu afegir un raig d'oli d'oliva verge extra al pa. Però poc, que la sobrassada ja és molt greixosa.
Si voleu, podeu torrar una mica el pa, i cap a dins!
Ummmm! quin entrepà més bo i quina qualitat de productes!
I ara, per aquells que defenseu la versió amb pa de motlle, us ensenyo l'altre versió.
Tot igual, posem la sobrassada, la torrem i a sobre formatge per fondre.
Desfeu un trosset de mantega en una paella i...
torreu el pa per totes dues bandes.
Que quedi torradet, com feu amb els bikinis.
El partiu i ja el podeu servir.
De nou, molt bo, però diferent en aquest cas.
Bon profit!



I PER BEURE...


Nom: Cervesa Artesana Sullerica Fosca 
Zona: Sòller (Mallorca)
Fabricant: Coll Plaza, Guillem 
Cervesa ale, fosca-negra; amb aroma de torrats i de cacau. Escuma densa i alta.
Sabor més robust, però no excessiu. Té 25 IBU'S d'amargor i una graduació alcohòlica de 6% vol. 
Sullerica fosca s'aconsegueix amb 4 tipus de malt d'ordi diferents, i una malta de blat, tres tipus de llúpol, llevat especial, aigua de Sóller, cacau pur i flor de taronger.
Temperatura òptima de consum: 8-10 º c. Servir amb copa alta tancada per donar cabuda a tota l'escuma. 
Font: www.sullerica.com/

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !