inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 28 d’octubre de 2016

Cigrons amb espinacs


Recepta tradicional número 336/338 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
En aquest blog ja hem vist diferents maneres de guisar els cigrons amb els espinacs. Avui veurem la recepta tradicional més senzilla de totes.
Com veureu, jo he utilitzat cigronet de Mura, més petit, però normalment és un plat que es fa amb cigró de mida normal. No oblideu que per cuinar aquests plats necessiteu posar la llegum en remull el dia abans. Ho podeu fer amb cigrons ja cuits de pot, però llavors ja no disposareu del brou, el que fa que el plat sigui encara més exquisit.
D'elaboració senzilla, us deixo amb un plat molt saborós i nutritiu.
A mi m'encanta.


INGREDIENTS
800 g de cigrons bullits
1 kg d’espinacs frescos
1 ceba trinxada
2 grans d'all trinxats
100 g de cansalada tallada a daus petits
el brou de la cocció dels cigrons
aigua
oli d'oliva verge extra
sal

VARIANTS:
- Els espinacs poden bullir-se abans de posar-se a la paella.
- Es poden canviar els espinacs per bledes.
- S'hi pot afegir un tomàquet al sofregit
- Podeu afegiu uns quants pinyons

ELABORACIÓ

El dia anterior poseu els cigrons en remull amb una cullerada de bicarbonat.
L'endemà, coleu els cigrons i poseu aigua nova a l'olla.
Bulliu els cigrons fins que siguin cuits.
Els reserveu, així com el suc de coure´ls.
Prepareu la resta d'ingredients.
Talleu les arrels dels espinacs.
Submergiu-los en aigua per treure tota la sorra. Feu-los tres aigües.
Ara talleu la part més dura de la cansalada.
I feu-la a trossos.
Trinxeu la ceba.
Trinxeu l'all.
Poseu un bon raig d'oli d'oliva a escalfar en una cassola de fang.
Daureu la cansalada.
Afegiu-hi l'all.
Seguidament poseu-hi la ceba.
Deixeu que la ceba canvii de color.
Sense presses, que es faci un bon sofregidet.
Seguidament, afegiu-hi els espinacs.
Al principi, com veieu, sembla que hi caben pel seu volum. Però això de seguida canviarà.
Saleu-los una mica.
Tapeu la cassola uns instants.
De seguida notareu que els espinacs han reduït considerablement el seu volum.
Ja fa bona olor, oi?
Ara, ja podeu afegir-hi els cigrons cuits.
Remeneu-ho tot plegat una mica.
Afegiu una mica de brou de bullir els cigrons, sense que acabi de cobrir-ho tot, la quantitat justa.
Un cop posat el brou, deixeu-ho coure uns 15 minuts.
Rectifiqueu de sal si cal i ja podeu apagar el foc.
Deixeu reposar el plat 10-15 minuts abans de servir-lo.
I a gaudir!
Un bon plat de cullera!
Bon Profit!



I PER BEURE...
Nom: Petit Albert Brut 
Fabricant: Albert i Nova 
Tipus : Cava brut 
Varietat/s : Parellada, macabeu i xarel·lo 
Capacitat : 75 cl. 
Zona : DO Cava
Cava clàssic elaborat amb les tres varietats tradicionals i envellit a una temperatura constant de 16º.

3 comentaris :

  1. Aquesta es una de les formes de menjar cigrons que mes m'agrada. A més, ve molt de gust ara que comença a fer fred... llàstima que a casa no els hi agradi tant com a mi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord. És molt més bona del que sembla.
      Tsch!, i encara que només sigui per a tu, sempre val la pena fer-ne.
      Gràcies per la visita!

      Elimina
  2. Ohhh! Que maco el post! Ens encanta que sigui amb cigronets de Mura! Nosaltres és un dels plats que fem més a casa. En el restaurant no el fem però per tots els de casa sí!!
    Felicitats per la feina feta!
    Saludos des de Mura!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !