inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 7 d’octubre de 2016

Arròs de muntanya amb trompetes de la mort


De nou un arrosset.
Al final aquest blog acabarà especialitzant-se en arrossos, jeje...
I es que sóc tot un apassionat d'aquest cereal, ja ho sabeu.
No fa gaire vaig passar el dia a la bonica població de Mura, on vaig tastar un excel·lent arrosset que avui tinc el plaer de presentar-vos.
Si us agraden els bolets esteu de sort, ja que aquest arròs resulta d'allò més gustós. És d'aquells plats que no pots parar de menjar, que t'entra pels ulls, però encara t'entra millor per la boca.
Com veureu, incorpora ingredients senzills, fins i tot econòmics, i no costa gaire de fer.
Estic convençut que si el tasteu, repetireu.
Les trompetes de la mort les trobareu a qualsevol botiga de cereals i llegums secs. No son pas difícils de trobar.
Salut!


INGREDIENTS
400 g d'arròs
150 g trompetes de la mort seques
4 salsitxes de porc
2 trossos de costella de porc
1 tros de porro (de la part més blanca)
1 ceba trinxada
2 grans d'all
1 cullerada de pebre vermell
oli d'oliva
pebre negre
aigua
sal

VARIANTS:
- Podeu fer servir brou de pollastre o de verdura enlloc d'aigua
- Podeu posar altres tipus de carn
- S'hi pot afegir una mica de pebrot

ELABORACIÓ
Abans de res haureu de posar els bolets secs en remull, per hidratar-los.
Poseu-los en un bol amb abundant aigua.
Que quedin ben coberts. Deixeu-los hidratar un mínim de 30 minuts.
Mentrestant, prepareu i netegeu la resta de la verdura.
Prepareu també la carn.
Podeu fer servir salsitxes o, com he fet jo, una botifarreta prima que venen per "pams" al Mercat de Molins, molt bona per cert.
Talleu-la a trossets macos.
Renteu bé i trinxeu el tros de porro.
Feu el mateix amb la ceba
I talleu l'all a làmines.
Ratlleu els tomàquets.

Afegiu-hi una mica de pebre vermell i ho reserveu.

Ara, poseu la paella al foc amb un raig generós d'oli d'oliva i enrossiu l'all.
Mentrestant, saleu i empebreu la carn.
Aboqueu la carn a la paella abans no es cremi l'all.
Que quedi ben daurada per totes dues bandes.
Retireu tota la carn i reserveu-la.
Ara, aboqueu-hi l'all i deixeu que es faci transparent, que agafi coloret.
Passats uns minutets, ja hi podreu afegir el porro.
Barregeu-lo bé amb la ceba i deixeu que tot plegat agafi bon color.
Ara, passeu els bolets per un colador i aprofiteu l'aigua.
Un cop escorreguts els bolets...
aboqueu-los a la paella.
Deixeu que perdin tota l'aigua i es torrin una mica.
Remeneu-ho tot plegat.
Afegiu-hi el tomàquet.
I el remeneu.
Deixeu que redueixi l'aigua del tomàquet i que tot plegat, gairebé, caramel·litzi.
Ara, ja podreu afegir la carn a la paella.
I torneu a remenar.
La carn s'ha d'impregnar de tots els gustos i aromes.
Si voleu, en aquest punt, podeu parar el foc, agrupar tot el sofregit i...
tapar-ho. D'aquesta manera podeu sortir a fer el vermut, al parc amb els nens, o fer el que sigui fins que sigui l'hora de dinar. Després només us caldrà tirar l'arròs i en 20 minuts estareu dinant.
A continuació, enceneu el foc i tireu-hi l'arròs. Una tassa per persona, generalment.
Deixeu que es torri una mica l'arròs tot remenant.
I vigileu no es cremi. Sentireu un sorollet característic que fa l'arròs quan comença a torrar-se.
Aquest serà el moment d'afegir l'aigua d'hidratar els bolets. Si no en teniu prou per la quantitat d'arròs afegiu-hi més aigua o brou (sempre el doble de líquid mínim que d'arròs, i una mica més).
Saleu-ho.
Deixeu que faci xup xup a foc fort durant els primers 5 minuts.
Desprès abaixeu el foc i deixeu-lo coure uns 12-14 minuts més.
Quan l'arròs s'hagi cuit uns 16-17 minuts, ja podeu apagar el foc.
Tapeu la paella amb paper d'alumini i deixeu que la cocció passiva acabi de fer el gra d'arròs.
Passats uns 12-14 minuts ja estarà llest per consumir.
A que fot bona pinta?... doncs encara estava més bo.
I ja el podeu emplatar.
Ummm.... fa venir salivera oi?
Bon profit!




I PER BEURE...


Nom: Lafou El Sender 2014
Varietat/s: Syrah, Garnatxa
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Terra Alta
Fabricant: Bodegas LaFou Celler 
Vista: Color granat amb lluminositat robí. 
Aroma: Amplitud d'aromes, amb sensació de volum, maduresa i frescor, a parts iguals. És en aquesta part més fresca on destaquen les notes de fruita negra i lleugers balsàmics, sobre llit de garric i flor seca, que forma un entorn perfumat de gran volum i personalitat que ressona amb la Terra Alta.
Boca: Contundent lleugeresa de la Garnatxa. És un vi en què la dualitat frescor-volum van de la mà, refrescant i omplint el seu pas en boca. Joc en què els records, de fruita fresca combinats amb espècies i regalèssia, es debaten entre la dolçor llaminera i la lleugera tanicitat que estructura el conjunt.

Font: www.ideavinos.com

13 comentaris :

  1. Albert,

    ets un mag per no dir bruixa de la cuina.!

    ResponElimina
  2. Mare meva quin arròsss !!!!!!!!! de primera.com sempre Albert, té una pinta....

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dolors! està molt bo! no deixis de fer-lo!

      Elimina
  3. L'he fet avui, boníssim el recomano ;-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enhorabona Toni! recorda que si m'envies fotos les puc publicar dins la secció COM T'HA QUEDAT!

      Elimina
  4. Albert, sempre tinc el dubte de si és millor coure tots els ingredients (salsitxes i verdures) a la mateixa paella o si fer-ho a part...ara veig que tu ho fas tot directament a la paella. Ho faré així...
    Gràcies per la recepta

    ResponElimina
  5. Avui faré aquesta recepta però hi posaré ceps!
    Salut!

    ResponElimina
  6. Bon dia,

    Acabo de descubrir la vostra web buscant per fer un caldo de Nadal i porto una estona gaudint del menjar que cuinaré durant les properes setmanes.

    Aquest arrosset ja triga. Moltes felicitats.

    Una pregunta: Les quantitats de les receptes per a quanta gent son?

    Gracies per tot

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !