inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 13 de setembre de 2016

Sangria de vi


Avui us vull presentar la meva recepta d'aquesta beguda tan representativa de la nostra península.
Com sabeu, hi ha moltes maneres de preparar una sangria i a tot arreu la fan diferent.
Les podeu trobar a la majoria de restaurants, sobretot en zones turístiques.
Però.... vosaltres les trobeu realment bones?.
Jo penso que, en general, se serveixen sangries poc treballades i, tot i que son refrescants i sempre entren bé, normalment no t'acaben de fer el pes: o la trobes massa dolça, o amb massa vi, o amb massa gas, o li falta sucre, o està empallegosa o no saps ben bé què té que no t'acaba de convèncer. Potser es de brick fins i tot.
Però sigui com sigui, al final, te l'acabes fotent, oi?.
Per què la sangria té un poder de seducció intrínsec: genera bon rotllo i ens predisposa a gaudir d'un bon dinar. Per aquesta mateixa raó, quan la sangria està horrorosa ens provoca una mena de frustració, i llavors es quan comencem a valorar que 15€ per aquella puta merda de sangria és un "robo"....
- "Fills de putaaaaaaa ! ".... cridaries.
En canvi, si la sangria es bona, o almenys acceptable, gairebé ningú repara en el seu preu.
És curiós, oi?.
Però com definim que una sangria es bona si al cap i a la fi tot es qüestió de gustos?.
Jo us donaré la meva opinió personal.
Una bona sangria ha de tenir gust a fruita.
Una bona sangria ha de tenir la dolçor correcte, ni molta ni poca.
Una bona sangria no ha de tenir un gust fort de vi, ni estar massa forta d'alcohol tampoc.
I una bona sangria t'ha de demanar que t'acabis tot el got de seguida i desitgis tornar-lo a omplir.
Doncs fer una bona sangria, de veritat, no costa pas gens. Escolliu fruita madura, escolliu un vinet bo (ni massa car ni massa barat), feu un almívar unes hores abans i prepareu-la seguint aquestes instruccions.
Només us caldrà fer un bon arrosset per acompanyar-la.
Amb aquests ingredients us sortiran dues sangries de mida normal (gerra de tota la vida).
Tasteu-la i en parlem!

INGREDIENTS
6 cullerades de sucre
100ml aigua
1 ampolla de vi negre
1 préssec de vinya madur
1 poma golden madura
2 refrescos de taronja
1 refresc de llimona
2 llimones
6-7 glaçons de gel grossos (de benzinera)
alcohol al gust (opcional)

VARIANTS:
- Hi podeu afegir plàtan i altres fruites
- Podeu utilitzar qualsevol tipus d'alcohol (rom, whisky, ginebra, conyac, etc...)
- Podeu utilitzar sucre en gra directament, però no queda igual
- Podeu posar una mica de gasosa o beguda gasificada
- Hi ha qui hi posa una branca de canyella

ELABORACIÓ
Prepareu la fruita. Si està una mica madura millor que millor. Renteu la pell.
Comenceu per preparar l'almívar. Tireu el sucre dins un bol.
Afegiu-hi l'aigua i remeneu-ho fins dissoldre el sucre.
Porteu-ho a ebullició i, quan arrenqui el bull, espereu un minut i apagueu el foc. Deixeu-ho refredar.
Mentrestant, aneu pelant el préssec i tallant-lo a trossos.
El que jo faig es preparar el vi amb la fruita i el sucre dins un bol gran o cassola on reposarà un parell d'hores fins que s'hagi de consumir. D'aquí, us en sortiran dues sangries, ja que després haurem d'afegir el gel i els refrescos.
Talleu la llimona a trossos amb pell.
Feu el mateix amb la poma.

I el mateix amb la taronja.
Si voleu, podeu esprémer el suc de mitja taronja.
Li donarà bon gustet.
A continuació, aboqueu-hi l'almívar fred.
I el vi, gairebé tot.
Aprofiteu una mica de vi per acabar de dissoldre tot l'almívar.
Deixeu-ho reposar almenys una hora dins la nevera.
A l'hora de servir-ho, poseu 6 o 7 glaçons dins una gerra. Afegiu-hi la meitat del preparat que teníem a la nevera (líquid i fruita), una llauna de refresc de taronja, mitja llauna de refresc de llimona i, si us ve de gust, un raig d'alcohol (rom, whisky, ginebra, conyac, etc...). Remeneu-ho.
Ja la podeu servir.
I a gaudir d'una sangria bona i fresqueta!
Bon profit!

8 comentaris :

  1. Ufffff..té bona pinta però no he pogut mai amb la sangría...

    una abraçada Albert

    ResponElimina
  2. Aixo es una sangría com Deu mana si senyor!!!!!!!!

    Una abraçada Albert.

    ResponElimina
  3. Quin fart de riure... No sé què m'agrada més, si la sangria o la teva gràcia per explicar com fer-la! Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. joas!...si, potser m'hauria de deixar anar una mica més. Normalment, em controlo bastant a l'hora d'escriure coses....

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !