inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 18 d’agost de 2016

Pets de monja


Recepta tradicional número 812 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Qui no ha gaudit mai d'uns pets de monja?
Com sabeu, no acostumo a criticar el llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català, més aviat tot el contrari. Però avui haig de fer una excepció: la recepta dels pets de monja no és la més encertada.
Jo he provat de fer-la, tal qual hi apareix, però el resultat son uns pets de monja molts suaus i esponjosos quan, tots sabem, que els pets de monja han de ser durs, cruixents i contundents. En realitat, tot plegat es resumeix en la quantitat de farina que hem d'emprar per fer la recepta.
Per tant, avui us faré referència a la recepta del llibre però us proposaré unes quantitats diferents.
Això si, us puc garantir que quan els tasteu direu:
"collons! doncs si que saben a pets de monja, si!".
Salut!


INGREDIENTS
250 g de farina
150 g de sucre blanc
3 ous (mida mitjana)
la ratlladura de mitja llimona

VARIANTS:
- Hi podeu afegir una mica de canyella de en pols
- Podeu utilitzar sucre morè, que es menys dolç que el blanc

ELABORACIÓ
Prepareu els ingredients
Trenqueu els ous en un bol
Afegiu-hi el sucre
Amb una barnilla, remeneu-ho amb ganes.
Fins que tingui una textura cremosa.
En aquest punt, afegiu-hi la ratlladura llimona.
Amb mitja hi ha suficient. Una llimona es massa.
Ara, ja hi podeu incorporar la farina.
Amb una llengua, remeneu-ho amb suavitat.
Fins que quedi la farina totalment integrada.
Us de quedar una textura força cremosa.
Per escudellar, utilitzeu una mànega amb un cornet llis de mida petita.
Escudelleu sobre la safata de forn amb paper cuisson. Si ho feu amb un cornet encara més petit li podreu donar la típica forma de pit, la punteta superior, m'enteneu oi?.
Procureu fer totes les rodones de la mateixa mida i, encara més important, col·locar-les de forma equidistant.
La separació entre elles garantirà una perfecte cocció. Amb 6-7 minuts a 180 graus les tindreu fetes, però això del forn ja sabeu que és un mon. Les poseu a 180 graus i les vigileu fins que siguin cuites.
Deixeu refredar els pets de monja.
I ja els podreu servir
Amb el café, a mitja tarda, per esmorçar, sempre entren bé, oi?
Bon profit!



I PER BEURE...


Nom: Llàgrimes de tardor - Mistela Negra
Varietat/s: 100% Garnatxa Tinta
Capacitat: 75cl
Zona: D.O.Terra Alta
Fabricant: Agrícola Falset Marçà S.C.L.
Vi dolç mistela procedent de raïm collit gairebé a la sobremaduració i de vinyes velles.
La seva elaboració consisteix en el desrapat del raïm i tot seguit se li afegeix l'alcohol vínic perquè no es produeixi la fermentació. A l'efecte d'aconseguir major concentració de color i aromes, es deixa macerar uns 15 dies, moment en què es premsa i es deixa reposar en dipòsit fins a l'hora de embotellar.
El resultat és una mistela llaminera i amb cos. Els tanins són suaus i molt ben integrats.
Font: http://www.lavinateria.net

5 comentaris :

  1. Hola Albert.....es nota la teva mà de pastisser eh??
    M'encanten els pets de monja però no tinc paciènca per fer-los...jeje.

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. ...que va, no cal ser pastisser per fer uns Pets de Monja...dona...
      Fes-los que no costa gens i t'encantaran!
      Una abraçada per a la seguidora més fidel!

      Elimina
  2. Jo o intentare,ja et trobabem a faltar...gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. je,je gràcies Conxita, si, he estat una mica desconectat ultimament però he tornat amb més força!

      Elimina
  3. Oooooo...pets de monja!!!!
    ME ENCANTAN!!!!!
    Els fare segur, no se quan però els faré segur.

    Petonets

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !