inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 15 de juliol de 2016

Mona de Pasqua de mantega de dos colors (clara sobre fosca)


No fa massa vam veure com elaborar una mona de mantega de dos colors on el colors principal era el clar (fosca sobre clara). Bé, el d'avui és el mateix cas però, en aquest cas, la mantega que predomina és la fosca enlloc de la clara.
A més a mes, aquesta d'avui, té doble farciment: mantega i melmelada.
L'acabament, com amb totes les mones de mantega, l'he fet amb ametlla filada torrada i una decoració força clàssica, combinant mantega clara amb mantega fosca (tenyida amb cobertura).
Com sempre, abans de fer aquesta mona haureu de preparar el dia abans els ingredients necessaris com el sucre bany, la mantega i el pa de pessic.
De nou, us torno a mostrar pas a pas com fer una mona (o un pastís), però us aconsello veure altres receptes relacionades per obtenir més detall encara de cada pas. Altrament, ja ho sabeu, deixeu-me un comentari i el respondre el més aviat possible.
Som-hi?


INGREDIENTS
1 pa de pessic
sucre bany (80% almívar + 20%conyac)
mantega pastissera
200g cobertura de xocolata negra
300g ametlla filada
1 pot de melmelada de préssec

VARIANTS:
- Podeu farcir el pastís amb altres tipus de melmelada o amb la mateixa mantega

ELABORACIÓ
El pa de pessic ha d'estar fred. Millor si el feu el dia abans i el conserveu a la nevera tapat amb un drap.
Per qüestions d'estètica, repelarem la part fosca del pa de pessic.
Traieu també la part superior i aprofiteu per anivellar el pa de pessic.
Si l'heu fet suficientment alt, podeu fer-hi dos farciments (tres capes).
Si no, feu-ne una dues capes amb un únic tall. Procureu que quedi recte.
Com amb tots els pastissos, necessitarem una base metàl·lica o de metacrilat per a poder manipular-lo amb seguretat.
Prepareu el sucre bany: ja sabeu un almívar tradicional amb un bon raig de conyac. Si no voleu pels nens no hi poseu conyac. Fins i tot el podeu banyar amb llet directament.
Prepareu també la mantega. Si l'heu conservada a la nevera l'haureu d'escalfar una mica al foc, tot remenant-la fins que tingui una textura untable.
El primer que heu de fer es banyar amb alegria la capa inferior del pastís.
A continuació, poseu-hi la mantega pastissera.
Esteneu-la amb una paletina.
A sobre, poseu-hi la següent capa de pa de pessic i l'assenteu amb la mà. Que quedi a nivell.
De nou, torneu a banyar el pa de pessic.
Amb la paletina, treballeu una estona la melmelada, que es pugui estendre amb facilitat.
Apliqueu una bona quantitat de melmelada sobre el pa de pessic.
I esteneu-la amb la paletina.
Poseu l'última capa del pastis a sobre.
I torneu a banyar.
Poseu una mica de cobertura de xocolata a fondre al bany maria.
Separeu la mantega i guardeu una mica de decorar el pastís amb la mànega.
Amb la resta, tireu una bona quantitat de cobertura fosa.
Remeneu-la bé.
Quins colors, eh?
Heu d'aconseguir que s'integri bé, fins que la mantega agafi aquest color marró.
Ara ja podeu cobrir tot el pastís amb la mantega fosca.
No us amoïneu si no queda massa bé, ja que ara taparem els laterals amb l'ametlla.
L'ametlla filada la podeu comprar ja torrada o crua torrar-la al forn durant uns 6-8 minuts a 180 graus.
Apliqueu l'ametlla als laterals tot fent ús de la base metàl·lica i la paletina per agafar el pastís.
Per últim, si voleu, podeu fer unes aigües a la mantega amb un plàstic dentat que podeu fabricar-vos a casa amb molta facilitat.
OK seguim!
Prepareu dues mànegues: una amb cornet rodó llis i l'altre ratllat.
Com més us agradi, ompliu cada mànega amb mantega de diferent color.
I per fi, ja podeu decorar el pastís.
Jo he fet una clàssiques roses i algunes gotes.
I ja ho teniu això!
Amb l'ajuda de la paletina, retireu la base metal·lica i traspasseu al pastís a un cartró amb blonda.
I ara queda el més divertit de tot: decorar la mona amb uns pollets, que no poden faltar.
Unes plomes de colors
I ja només quedarà posar-hi la peça de xocolata amb els ninos, allò que porten els tiets a casa meva.
Sempre passa igual, no hi caben!
I es que hi ha de tot!
Aquesta mona la comparteixen 4 o 5 nens, així que hi ha ninos per tothom!... com el Thor!
...aquesta no la conec....
...aquesta tampoc, però m'agrada!
I aquest no sé, un Gormiti pot ser? ni idea nanos!
El que si que sí es que estava ben bona la mona i la tothom li va encantar.
Bon profit!


I PER BEURE...
 

Nom: Rexach Baqués Brut Nature Gran Reserva
Varietat/s: Macabeu, xarel·lo, parellada.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Celler Rexach Baqués

5 comentaris :

  1. La nina que no coneixes, és la Holly de "Ben & Holly", una fada diminuta

    ResponElimina
  2. La que t'agrada és una nina Gorjuss no?
    Ei, segur que m'he perdut alguna cosa, però com és que poses una recepta de Mona de Pasqua en ple estiu? Curiositat pura i dura...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pffff.....
      Montse, et podria dir que aquest blog és un receptari i, per tant, la publicació de receptes alimenta la base de dades i no té per què coincidir amb el calendari o moment actual. Quan arribi pasqua i busquis receptes de mones la trobaràs.
      Ningú diu que les receptes publicades als blogs hagin de pertànyer al moment viscut.
      Però hi ha una cosa que es diu sentit comú, certament.
      També et podria dir que tens raó, que no pinta res publicar una mona en ple estiu. Poc interès despertarà, oi?. Passaria el mateix amb la publicació d'una Olla Barrejada en ple agost.
      Però et diré la veritat: la tenia traspaperada i no volia haver d'esperar un any en publicar-la. Em tocava els nassos arrastrar-la a BORRADORES, mira. Diga'm atontat.
      Total, que ja està fet.
      I m'ho he pensat molt eh?... però he publicat una mona a l'estiu.
      Tsch.... que empanat, eh?.
      Ara estic preparant un risotto de gambes que publicaré aquesta setmana. El risotto no es de temporada, així que no fallaré, jeje.
      Gràcies pel teu feedback!

      Elimina
    2. Ja ja ja m'encanta la teva resposta, no esperava menys de tu!! Que consti que no era cap crítica, només que em va fer molta gràcia! Ole tú!
      😊

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !