inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 1 de juliol de 2016

Llagostins al forn


Recepta tradicional número 614 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català, també coneguda com a "Llagostí torrat" (613).
Una nova recepta tradicional catalana que farà llepar-vos els dits.
Recepta bàsica, xorres si voleu... si, si.
Però bona.
I el millor de tot es que només necessitareu 15 minuts per fer aquest plat: la meitat per preparar-ho i la meitat per coure-ho.
Serviu els llagostins calentons, del forn a la taula i, si us ve de gust, tireu-hi per sobre una mica d'all i julivert. Com sempre, si son frescos i grossos millor. Jo compro del tipus "tigre" que diuen, varietat gegant, marró o verd. Tot i que també podeu fer la mateixa recepta amb gambes o gambots.
Aquest és un plat que podeu fer a qualsevol època de l'any, però que entra especialment bé a l'estiu.
A que si?




INGREDIENTS
1 kg de llagostins
sal gruixuda
oli d'oliva

VARIANTS:
- Es poden servir amb all i julivert
- Podeu acompanyar-los de la salsa que més us agradi

ELABORACIÓ
Renteu els llagostins.
 Es important que tinguin una bona mida.
Ara, escampeu sal gruixuda en una plata de forn.
 Que quedi ben repartida
 A sobra, col·loqueu-hi els llagostins de forma equidistant per a garantir una cocció regular.
 Un raid d'oli d'oliva per sobre que no falti
 Ja ho tenim preparat. Escalfeu el forn a uns 200º graus.
Poseu la safata al forn fins que els llagostins estiguin cuits, que dependrà de la mida però seran uns 7-8 minuts
 Passat aquest temps, notareu que han canviat de color.
Ja els tindreu a punt per menjar.
 Poseu-los ben calents en un plat.
 Si us ve de gust, tritureu un all amb una mica d'oli, sal i julivert.
 Tireu-ho per sobre dels llagostins.
 I ja ho podeu servir a taula.
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Vi Blanc d'Orto Brisat
Varietat/s: Garnatxa blanca
Capacitat: 75cl
Zona: D.O.Montsant
Fabricant: Ortovins El Masroig
El Vi Blanc d'Orto Brisat és una altre dels grans vins del celler Orto Vins.
Qualitat en un vi blanc elaborat seguint els procediments d'un vi negre.
Aromes a crema, fruites blanques madures, confitura, mantega. Fresc, original i persistent.
Criança en botes de roure francès durant 6 mesos. Raïm procedent de 5 finques, 4 del Masroig i una de La Torre Fontaubella amb vingues d'entre 40 i 60 anys d'antiguitat.
Font: www.esperitdevi.cat

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !