inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 3 de juny de 2016

Poti-poti de Mura


Recepta tradicional número 32 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Avui veurem una recepta del Bages, un plat típic, com el baietó, de la més que bonica localitat de Mura. I es que Mura, és un poble pintoresc que conserva tot el seu encant medieval amb carrers i places a l'entorn de l'església romànica de Sant Martí. Situat a 454 m d'altitud, en ple Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, es troba envoltat de carenes, torrents, gorgs, coves, fonts i balmes que podreu descobrir seguint algun dels nombrosos camins i senders.
Hi he estat varies vegades i, de veritat, us recomano visitar-lo i passar-hi una nit.
A continuació veurem com elaborar aquesta Amanida de bacallà amb patates, més coneguda com Poti-Poti. A primera vista, us adonareu de la senzillesa de la seva elaboració on la matèria primera, com sempre passa en aquests casos, determinarà el resultat.
Per tant, no escatimeu en aconseguir els millors tomàquets, el millor pebrot, les millors patates...
En boca, és una amanida que resulta fresca i agradable i que podeu acompanyar de més ingredients.
Un plat que podeu consumir tot l'any, però especialment indicat en èpoques d'estiu.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
4 tomàquets d'amanir tallats a rodanxes
4 patates
1 ceba tallada a tires
1 pebrot vermell tallat a tires
400 g de bacallà esqueixat i dessalat
100 g d'olives arbequines
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- S'hi poden posar Ous durs trinxats
- També s'hi pot afegir pebrot verd a més del vermell
- També es pot fer amb olives negres o verdes
- Es pot adornar amb botifarra negre i blanca i coliflor confitada amb vinagre
- Es pot acompanyar d'escarola i enciam
- Per amanir-ho, s'hi poden afegir unes gotes de vinagre

ELABORACIÓ
Prepareu tots els ingredients.
El bacallà el podeu comprar ja esqueixat i dessalat. Altrament, com he fet jo, el podeu comprar salat i dessalar-lo el dia abans.
Si el teniu en remull, un cop rentat, assequeu-lo amb paper de cuina.
Ara ja tenim el bacallà a punt per fer servir.
Poseu a bullir les patates. Ho podeu fer amb pell i pelar-les un cop bullides també.
Quan siguin toves, deixeu-les reposar, que es refredin.
Mentrestant, renteu i talleu el tomàquet a rodanxes.
Feu el mateix amb el pebrot vermell.
Quan la patata sigui freda, talleu també de la mateixa manera, a rodanxes de mig centímetre.
I ara la ceba: jo us recomano emprar ceba dolça, que no pica tant. De fet, si podeu, us recomano la ceba llarga de Berga, que és molt dolça i especialment indicada per fer aquesta mena d'amanides.
Tot i que no és fàcil de trobar fora de Berga, tot sigui dit.
Talleu la ceba a tires també.
Genial! ja ho tenim tot a punt per emplatar.
En una safata o plat, col·loqueu una primera capa de patata. Saleu-la.
Tireu-hi un raig d'oli d'oliva verge extra.
Seguidament, poseu-hi el bacallà. El podeu esqueixar més si voleu, i fer-lo en trossos més petits.
Un nou raig d'oli.
Ara hi posarem la ceba.
El tomàquet...
i el pebrot.
I per acabar, les olives arbequines per sobre.
Ho amanim bé amb oli. I si voleu, unes gotes de vinagre també.
Un últim polsim de sal i....
cap a taula!
Com podeu observar, les capes es defineixen perfectament. Hi ha altres presentacions d'aquest plat, tot esmicolant-ne els ingredients.
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Mas Comtal Rosat de Llàgrima
Varietat/s: Merlot
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Penedés
Fabricant: Mas Comtal
El vi Mas Comtal Rosat de Llàgrima és un vi dinàmic, fresc i ecològic! Llàgrimes de felicitat!
Aromes a confitures i fruits vermells, grosella, maduixa i herbes tauromàquies com el fonoll.
En boca és presenta molt fresc, llaminer i elegant.
Font: www.esperitdevi.cat

1 comentari :

  1. Que bo Albert!!!!!! M'encanta el bacalla.

    Una abracada,

    Lourdes

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !