inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 27 de maig de 2016

Maduixes amb vinagre


Recepta tradicional número 648 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
De nou, la cuina em sorprèn.
Com a molts de vosaltres, la primera impressió que vaig tenir en conèixer aquesta recepta va ser una mena de "Puaj!, maduixes amb vinagre?".
I es que fàcilment et pots imaginar la combinació d'una maduixa amb un raig vinagre.
I es que certament, aquesta curiosa combinació no promet gaire, d'entrada.. 
Doncs, de vegades, la memòria del gust ens enganya.
Vaig buscar feedback per internet i, contràriament al que pensava, vaig trobar comentaris molt positius de persones gratament sorpreses amb el resultat. I jo en volia ser una altra.
Dit i fet, vaig decidir fer i tastar aquesta recepta i, sincerament us dic, que ara la considero una de les millors maneres de consumir maduixes que he tastat mai.
- "Fualaaaaaaaaaa! ...que exagerattttttttt!".....segurament crida algú.
Doncs sí, ho reitero.
El vinagre s'integra a la perfecció amb la maduixa i equilibra el seu gust tot anul·lant l'acidesa cítrica que dins la boca provoca aquell "aixxxxx!" que li resulta tant molest a tanta gent.
És una qüestió de química, vaja.
A més, amb una mica de repòs, el vinagre fa expulsar tot el líquid que conté la maduixa i es genera una salseta subtil i saborosa, i sense gens de gust a vinagre.
Per tant, tot el suquet que veieu a les imatges no és vinagre al 100%. De fet, la majoria és el propi suc de la maduixa amb el sucre fos.
En definitiva, aquesta és una recepta ben senzilla de fer i, creieu-me, val molt la pena tastar-la.
Feu-me cas per una vegada!


INGREDIENTS
600 g de maduixes fresques
150 g de sucre
unes gotes de vinagre


VARIANTS:
- podeu fer servir altres tipus de vinagre (de Poma, de Xerés, d'Herbes, etc..)

ELABORACIÓ
Es bo fer-se amb unes bones maduixes de temporada, ecològiques i madures al punt, a ser possible.
 Renteu-les bé sota l'aixeta.
 Seguidament, talleu les maduixes a trossos.
A continuació, agafeu una cullera de sopa i ompliu-la de sucre.
Podeu fer servir sucre morè si no us agrada tant dolç. Fins i tot, edulcorants com l'estèvia.
 Cap a dins!
Ara, el vinagre. 
Jo he utilitzat vinagre balsàmic de Mòdena, però podeu fer servir altres sense problemes.
Segons la intensitat del vinagre potser haureu de variar una mica la quantitat, però res res.
 Hi posarem dues cullerades de vinagre.
 Cap a dins!
 I ara una bona remenada. Que tot quedi ben impregnat de sucre i vinagre.
Seguidament, ho tapeu i ho reserveu a la nevera mínim dues hores, tot i que jo recomano fer aquestes maduixes el dia anterior.
 L'endemà notareu que, miraculosament, hi ha força líquid.
 Aquest suquet és espectacularment bo, creieu-me!.
 I ja les podeu servir
 Com sempre, amb una mica de gràcia, millor.
 I a gaudir!
Bon profit!

8 comentaris :

  1. Aquesta recepta sempre ha sigut un clàssic a casa meva. Però nosaltres utilitzàvem mitja llimona espremuda enlloc del vinagre. El resultat es el mateix: boníssim i mig!

    ResponElimina
  2. Jo les faig amb crema de vinagre balsàmic o de PX i no afegeixo tant de sucre. És la millor manera de menjar maduixes, totalment d'acord.

    Salut!

    ResponElimina
  3. Boníssimes. Gracies Albert!

    ResponElimina
  4. Si les combineu amb plàtan i/o amb gerds, veureu què deliciós!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'han agafat unes ganes de tastar-ho!!!!
      Gràcies!

      Elimina

Gràcies pels teus comentaris !