inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 15 d’abril de 2016

Amanida d'escalivada


Amanida fàcil de fer i extraordinàriament bona.
És clar, t'ha d'agradar l'escalivada, però això és una obvietat.
I fer l'escalivada sempre implica una mica de feina, tot i que a mi m'agrada.
M'agrada pelar la pell del pebrot, i cremar-me una mica fins i tot...
M'agrada notar el tacte suau de la ceba cuita, sota la capa de ceba torrada...
M'agrada fer tires de carn amb l'albergínia...
És divertit!
M'agrada submergir-ho tot en un bona quantitat d'oli del bo....
En definitiva, tot plegat és gustós de fer.
Total, en aquesta ocasió, vaig aprofitar la brasa d'una barbacoa de carn que havia fet a casa per coure les verdures embolicades amb paper d'alumini. Per tant, vaig preparar l'escalivada el dia abans, cosa que us recomano. A partir d'aquí, fer l'amanida que us proposo és qüestió de 10 minuts.
Un plat saborós, de la terra, que podeu complementar de moltes maneres.
Aquí us deixo la meva proposta.


INGREDIENTS
escalivada (pebrot, ceba, albergínia, etc...)
enciam llarg
tomàquet d'amanir
tonyina o bonítol en conserva
anxoves
vinagre
oli d'oliva verge extra
sal


VARIANTS:
- Hi podeu afegir olives (arbequines, d'Aragó, farcides, trencades, de la iaia, etc...)
- S'hi pot posar cranc (surimi) i daus de formatge fresc

ELABORACIÓ
Primer de tot necessitareu preparar una escalivada.
La podeu fer al forn o a la brasa.
Peleu tota la verdura escalivada i reserveu-la en un recipient.
No sé si us passa a vosaltres, però pelar la verdura escalivada produeix una mena de plaer inexplicable. És senzillament gustós de fer, i no sabria definir-ho millor.
I la flaire que fa, eh?
Jo he posat una bona quantitat d'oli d'oliva en una safata de vidre.
A continuació ha anat posant capes d'escalivada.
I finalment, ho he cobert tot amb més oli.
Si voleu, hi podeu afegir unes boles de pebre, que hi donaran gust.
I dexeu-ho reposar unes hores. De fet, jo la faig el dia anterior al seu consum. Està més bona.
Un cop feta l'escalivada, ens quedarà la part més senzilla: preparar l'amanida. Busqueu les fulles més maques d'enciam.
Un cop net, talleu l'enciam a tires.
A mi, personalment, m'emprenya molt que les amanides no estiguin ben escorregudes.
Per tant, us recomano utilitzar un senzill centrifugador manual, d'aquest que venen als "xinos".
D'aquesta manera aconseguireu amanides perfectes.
I sembla que no, però sempre hi ha més aigua de la que ens pensem.
Tireu un raig de vinagre a l'enciam.
Un mica d'oli d'oliva.
I sal.
Remeneu-ho bé i reserveu-ho.
A continuació, renteu i llateu el tomàquet d'amanir. Podeu utilitzar la varietat que més us agradi (raf, montserrat, cor de bou, esquena verd, etc...).
I a emplatar directament.
Poseu una primera capa d'enciam ja amanit en el fons del plat.
Seguidament, poseu-hi trossos de verdura de l'escalivada, com us agradi.
Poseu-hi també trossos grans de tonyina o bonítol.
I finalment, unes anxoves, que donaran més caràcter al plat.
Un nou raig d'oli d'oliva verge extra per sobre i llestos. Unes olivetes també li van molt bé.
Bon profit!

I PER BEURE...
Nom: Castell de les Pinyeres
Varietat/s: Garnatxa negra, cabernet sauvignon i carinyena.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Montsant
Fabricant: Celler El Masroig

Aromes: balsàmiques, cacau, xocolata, fruites vermelles, grosella, pruna i mora.
En boca és saborós i equilibrat, intens i llarg.
Criança en fusta de roure francès i americà durant 12 mesos.
Font: www.esperitdevi.cat

2 comentaris :

  1. Sóc súper fan de les escalivades, fresques, sanes i saboroses, a l'estiu en faig una per quinzena gairebé! Me la menjaria a totes hores... tot i que jo no embolico les verdures amb paper de plata, no sé perquè...

    ResponElimina
  2. buenos días, Albert!! da gusto pasar por tu espacio y encontrar una receta tan apetecible ;) esta la hacemos igual :) feliz día.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !