inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 1 d’abril de 2016

Amanida de col i pastanaga "coleslaw"


Segons la wikipedia, Coleslaw o coleslaw (traduït a l'espanyol com Amanida de col) és una amanida que consisteix en col blanca crua picada de forma fina, i acompanyada de pastanaga igualment trossejada. Hi ha moltes variacions de la recepta que poden portar altres ingredients com llombarda, pinya, o poma. Aquesta amanida es barreja amb diferents amaniments com oli vegetal, vinagre o fins i tot una vinagreta.
Les versions més modernes de coleslaw contenen maionesa, i fins i tot depenent de les variacions regionals, algunes receptes incorporen mostassa. No obstant això pot afegir-se una varietat d'amaniments molt nombrosa. Generalment aquesta amanida se sol amanir unes hores abans de ser servida perquè els ingredients s'assentin bé.

El coleslaw s'empra com un plat d'acompanyament de barbacoa, fish and xips i altres plats. Al sud dels Estats Units s'acompanya generalment amb peix gat fregit. En aquesta regió és molt comuna servir com a acompanyament de emparedats, acompanyant als barbecue sandvitxos, hamburgueses, els frankfurts i chili.
Personalment, opino que, com passa amb moltes altres receptes, aquest és un plat que està molt més bo del que aparenta.
I es que és una gran combinació aquesta.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
1 col
2 pastanagues
maionesa casoalana
1 cullerada de sucre
1 cullerada de sal
un raig de vinagre

VARIANTS:
- Hi podeu afegir una ceba tendra, llimona i pebre
- Podeu utilitzar vinagre de poma
- Hi ha versions fetes amb iogurt grec en comptes de maionesa

ELABORACIÓ
Prepareu la verdura
Arrenqueu les fulles més verdes de la col. Només ens interessa la part més blanc.
Talleu-la a trossos.
Us aconsello retirar el tronc o la part més dura de la col, ja que no és massa agradable en boca.
Com podeu veure, jo he utilitzat un ratllador.
D'aquesta manera la col queda ben petita.
Altrament, podeu optar per tallar la col amb ganivet procurant fer llesques molt primes.
També queda molt bé.
Un aspecte important d'aquesta amanida és la seva textura. Convé submergir la col en aigua durant una estona amb l'objectiu d'estovar-la una mica.
Molt bé. L'heu de tenir en remull un mínim de 30 minuts.
A continuació ja la podreu escórrer.
Passeu-la a un recipient.
Afegiu-hi un raig de vinagre. Podeu fer servir qualsevol tipus de vinagre o, fins i tot, obviar-lo.
En aquesta versió de "coleslaw" hi afegirem una mica de ceba tendra, que li va molt bé.
Talleu-la també molt fina, en juliana.
La incorporeu.
Amb l'ajuda d'un pelador o qualsevol mandolina que us permeti fer tires fines.
Finalment, si les tires son molt llargues, trossegeu-ho amb un ganivet.
Prepareu una maionesa casolana. Si ho preferiu, podeu emprar maionesa de pot, la que més us agradi. 
Afegiu-hi un parell de cullerots grans.
I remeneu.  La col ha de quedar enganxosa, però sense que hi hagi excés de maionesa.
A continuació afegiu-hi la pastanaga.
I remeneu-ho.
Una mica de sal.
I la cullerada de sucre, característica d'aquest plat.
Molt bé.
Al final, trobeu la textura i la quantitat de maionesa que més us agradi. Tingueu present que la maionesa engreixa i, tot i ser aquesta una amanida de verdures, haureu de vigilar el seu consum.
Remeneu-ho ben remenat i a la nevera.
Quan agafi fred ja la podreu servir.
La podeu emplatar per fer bonic.
I decorar el plat una mica.
O no.
O servir-la com acompanyament d'altres plat, que és la seva presentació més habitual.
Bon profit!

3 comentaris :


  1. Albert; Una molt bona amanida que és pot molt be menjar com a primer plat. Tallat tant finament amb la maionesa i el sucre, uns contrastos molt valorats al paladar.
    Salutacions Albert¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Quina il·lusió veure que publiques aquesta recepta! En el meu viatge de noces vam passar un mes a EEUU i a banda de les incansables patates fregides, l'acompanyant estrella era la coleslaw.

    ResponElimina
  3. Ostres, si ja m'agrada la de pot que vènen al super!!!...imagina't aquesta que és cassolana..ummm
    Gràcies x la recepta
    Per cert, aprofitant el comentari, tú que domines la pastisseria, mira provar de fer una autentica lemon curd. Vaig boja per trovar una recepta que serveixi com a farciment i cobertura de pastissos.

    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !