inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 18 de març de 2016

Brownie


Poques receptes he hagut de repetir tantes vegades com aquesta abans de publicar-la.
I es que he fet unes quantes proves abans de decidir-me per una recepta o altra.
Si us hi poseu, trobareu que hi ha moltes receptes diferents, i en certa manera, és comprensible. Cadascú l'adapta al seu gust.
Aquesta que us proposo avui, considero, té un punt d'equilibri just entre el que seria un pa de pessic i un crumble.
És dir, per a mi, un brownie ha de ser cruixentment tou o tovament cruixent.
Sembla una incoherència el que dic, oi?.
El que he buscat és trobar aquell punt d'untuositat que omple el paladar de xocolata intens.
En qualsevol cas, per a gustos colors, què diuen, però permeteu-me recomanar-vos aquest brownie i, si el voleu fer, us agrairé em feu arribar el vostre feedback.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
140 g farina fluixa
140 g mantega
2 ous
200 g cobertura de xocolata negra
50 g de cacau en pols
75 g de trossos de nous
150 g de sucre morè
5 g de sal
sucre llustre per decorar

VARIANTS:
- S'hi poden afegir panses
- Poden cobrir-lo amb sucre llustre
- Es pot acompanyar de xocolata desfeta, crema, nata, fruites, etc..

ELABORACIÓ
Prepareu tots els ingredients. Que no falti de res!, jeje.
Poseu la cobertura a desfer al bany maria.
Al mateix temps, talleu la mantega.
Afegiu-la al casso de la cobertura.
Deixeu que es desfacin a poc a poc.

D'altra banda, peseu la farina.
I el cacau en pols.
Els podeu barrejar.
En un cassó a part, peseu-hi el sucre.
Molt bé.
Peseu les nous pelades.
I talleu-les a trossos.
Vigileu la cobertura amb la maneta i remeneu-la de tant en tant per desfer els grumolls.
Un cop desfeta la barreja de cobertura i mantega (ganaché), barregeu-ho amb el sucre.
Feu servir una llengua per escurar-ho bé.
 I ho barregeu.
Seguidament, incorporeu-hi un ou.
Remeneu-ho i integreu bé aquest ou.
Un cop fet, repetiu el mateix amb el següent ou.
Poseu-hi la sal.
Afegiu-hi les nous.
Torneu a remenar.
I finalment, aboqueu-hi la farina amb el cacau.
Integreu bé tots els ingredients. Notareu que es transforma amb una pasta dura.
Tenint la massa preparada, busqueu un motlle de forn de perfil baix. Retalleu paper de forn i...
folreu el motlle. En realitat, això no es fa per evitar que s'enganxi. Es fa per què queda més bonic alhora de presentar el brownie a taula. Queda com més rústic.
Escudelleu la massa dins el motlle i repartiu-la bé. Degut a la densitat d'aquesta massa, també haureu d'aplicar una certa pressió, per evitar que quedin espais buits.
Es una massa amb força greix, el que us permetrà fer servir les mans per distribuir-la bé.
I veureu com no s'enganxa a les mans.
Si cal, retalleu el paper sobrant.
I ja només us quedarà enfornar el brownie a uns 200 graus durant uns 15 minuts.
I aquí teniu el resultat.
És important respectar l'alçada d'un brownie.
Talleu-lo en porcions individuals i serviu-lo com més us agradi. El podeu cobrir amb sucre llustre.
Jo he acompanyat el brownie d'una maduixa ben madura.
Una mica de menta per aromatitzar el plat i prou. Però podeu decorar aquestes postres amb xocolata, nata, crema, etc.
Bon profit!

I PER BEURE...


Nom: Orto Blanc
Varietat/s: Garnatxa Blanca, macabeu, tripó de gat, planta bona,mamella de monja.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Montsant
Fabricant: Orto Vins
Us resultarà molt llaminer, fresc a l’inici del pas per boca i amb una intensitat final on trobareu una barreja de compotes de fruites com els préssecs i les orellanes. Al nas el mateix i un xic de mel. Serà com gaudir del sabor del vi que bevien els avis, però amb les tècniques d’avui dia. 

4 comentaris :

  1. Fa molt bona pinta aquest brownie... em sembla que aquest cap de setmana provaré de fer-lo a veure com em surt. :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Només em fa por que si en faig... sóc capaç de cruspir-m'ho tot jo solet. Però m'arriscaré :-)

      Elimina
  2. Es perfecte! Bonissim un exit total!!! En tornaré a fer ara per 45 persones.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !