inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 4 de març de 2016

Amanida de patata amb tonyina i cranc LCDS



Estic convençut que, a casa vostra, també és força habitual el consum d'amanides personalitzades.
Tots tenim les nostres tendències i predileccions i adaptem aquestes amanides al nostre gust personal. Això és molt bo i garanteix el gaudiment d'allò que cuinem al mateix temps que fomentem una certa creativitat a la cuina.
Per tant, avui, us mostraré una d'aquelles elaboracions personals, casolanes, gairebé privades que faig sovint a casa. Aquests tipus de plats, són receptes poc interessants amb un baix contingut tècnic, però que en veure-les publicades en un blog tot sovint ens ajuden a tenir noves idees casolanes i  permeten el desenvolupament d'alguna variant, fins i tot, més interessant encara.En realitat, es tracta de la versió de l'Amanida d'arròs LCDS que vam veure fa un temps però fent ús de patata cuita en comptes d'arròs.
Com sempre, si no dic res, les quantitats de la recepta corresponen a quatre persones.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
1 patata bullida gran
2 llaunes petites de tonyina en conserva
1 llauna petita d'olives farcides
1 ou dur
unes tires de surimi ("cranc")
oli d'oliva verge extra
maionesa casolana
pebre negre
sal

VARIANTS:
- Podeu decorar l'amanida amb tomàquets xerri i/o anxoves
- Podeu afegir-hi orenga

ELABORACIÓ
Prepareu tots els ingredients.
Peleu la patata.
Poseu-la a bullir. Quan estigui cuita reserveu-la fins que estigui freda.
En un bol aboqueu la tonyina.
Talleu les olives per la meitat.
I poseu-les amb la tonyina.

Prepareu una maionesa casolana tradicional.
Si voleu més informació passeu per la recepta "Maionesa casolana".
Tireu un parell de cullerades grans dins el bol.
Remeneu-ho tot plegat una mica.
Un cop la patata sigui freda, talleu-la a daus.
Aboqueu-la a la barreja inicial.
Tireu-hi un raig d'oliva d'oliva.
Saleu-les.
I empebreu-les.
I, de nou, tireu-hi un parell més de cullerots de maionesa casolana.
Remeneu de nou.
Finalment, poseu-hi el surimi a trossos per sobre, però no ho barregeu o es desfaran.

A l'hora d'emplatar, podeu fer servir uns bonics tomàquets xerri, que sempre omplen un plat.
I una anxoveta que no falti, jeje.
Una amanida fresca i que entra fàcilment per la vista.
Bon profit!



I PER BEURE...
Nom: Cava Rexach Baqués Rosat
Varietat/s: Pinot noir.
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Cava
Fabricant: Rexach Baqués

El Cava Rexach Baqués Rosat és un luxe al teu abast, per gaudir-ne sempre que vulguis.
Un cava excepcional.
De color rosa intens, cirera. Amb aromes a flors, gessamí, rosa, fruites vermelles, cirera i crema.
En boca, és fresc, elegant, molta fruita i floral, bombolla molt ben integrada, persistent. 
Font: www.esperitdevi.vat

2 comentaris :

  1. Que Bona!!!! això ja pinta primavera jeje...plat ideal per l'estiu..

    Bon cap de semana Albert

    ResponElimina
  2. Una amanida gairebé perfecta... només hi falta una mica de pebrotet escalivat. ;)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !