inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 19 de febrer de 2016

Picantons al forn



Una recepta senzilla de fer i preparar, que només requereix un cop d'ull de tant en tant.
D'altra banda, és un plat molt agraït ja que la presentació visual d'un picantó per a cada comensal atorga a l'àpat un caràcter ostentós, d'alta suculència, propi d'un entorn medieval.
No resteu importància a la cocció de les patates i el tomàquet, i que siguen uns dignes acompanyants. Sucar pa al tomàquet al suquet del plat serà un plaer que només estarà a l'alçada d'un tros d'aquest saborós pollastre punxat amb una tendra patatona.
En definitiva, i com es deia antigament, aquesta seria una menja pròpia de Diumenges, d'arreglar-se per sortir al carrer a fer un tomb, comprar el diari, fer un vermut i cap a casa que ens esperen els picantons.
Les quantitats d'aquesta recepta estan pensades per a 6 persones.
També us recomano la lectura de la recepta "Picantons a les fines herbes".
Gaudiu de l'àpat!


INGREDIENTS
6 picantons nets i preparats per al forn
1 quilo de patata
2 llimones
2 cebes
1 cabeça d'alls
12 tomàquets de penjar
1 got de vi blanc
fulles de llorer
una mica d'orenga
una mica de pebre vermell
2 branques de romaní fresc
oli d'oliva verge extra
pebre negre
sal


VARIANTS:
- Podeu afegir-hi altres herbes aromàtiques (farigola, sajolida, etc..)
- Es pot substituir el vi blanc per un raig de brandi o vi ranci

ELABORACIÓ
Netegeu bé els picantons i reserveu-les a la safata del forn.
Netegeu les llimones.
Talleu-les a trossos.
Introduïu dins de cada picantó un parell de trossos de llimona i un tros de branca de romaní.
Repetiu l'operació per a cada picantó. Deixeu uns trossos de llimona per dins la safata.

Aneu a per les cebes.
Peleu-les i talleu-les a trossos.
Tireu la ceba per sobre de la carn.

Seguidament, pelarem els alls.
Tirarem trossos d'all per sobre dels picantons també.
Al mateix temps hi posarem una mica d'orenga.
I una mica de pebre vermell.
Finalment, un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Sense por.
En una altra safata de forn, prepareu les patates. Talleu-les a llesques gruixudes i tireu-hi per sobre sal, pebre, pebre vermell, all i oli.
Incorporeu-hi també els tomàquets. Saleu-los.
Enforneu les dues safates a uns 190-200 graus centígrads.
uan els picantons portin 15-20 minuts afegiu-hi un got de vi blanc.
Als 30 minuts doneu-li la volta als picantons.
Controleu també la cocció de les patates fins que estigui toves i torrades.
Aneu ruixant els pollastrets amb la mateixa salsa de tant en tant.
En total hi estaran dins el forn al voltant d'una hora, tot i que dependrà de la mida del picantó i del tipus de forn.
Si convé, daureu-los una mica abans de treure'ls del forn, per torrar la pell.
Un cop cuits, només us quedarà emplatar-ho...
junt amb les patates que ja tenim cuites.
I poc més que obrir una bona ampolla de vi per maridar aquest plat tant suculent.
Bon profit!



I PER BEURE...
Nom: El Petit Carlania Trepat Fosc
Varietat/s: Trepat
Capacitat: 75cl
Zona: D.O. Conca de Barberà
Fabricant: Carlania Celler
El vi El Petit Carlania Trepat Fosc ha guanyat un premi Vinari 2014 com a millor vi negre jove i com a millor vi negre jove ecològic.
Aroma fresc, a magrana, pètals de flor vermella, gerds i espècies, i confitures.
En boca és especiat, amb notes afruitades i amb un final fresc i sec.
Font: www.esperitdevi.cat

7 comentaris :

  1. Esos picantones son un verdadero lujazo. Tienen una pinta espectacular.

    Saludos

    ResponElimina
  2. Ho provaré segur !!
    Les patates les poses al forn totalment crues ? De vegades ho he fet així mateix i m'han quedat algo crues...potser no vaig posar la temperatura adeqüada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com veuràs, en aquesta recepta, he cuit les patates en una altra safata. Per tant, li he donat a les patates la cocció necessària. Si es poden posar o no al mateix temps que el pollastre dependrà del gruix amb el que hagis tallat les patates. En qualsevol cas, és una bona pràctica posar primer les patates una estona. El més important és tenir-ho en compte, com has fet tu. Segur que que la propera vegada ho petaràs! jeje.
      Gràcies per les teves visites Mercè!

      Elimina
  3. Bon plat..vaig fer els picantons a les herbes i son Excel.lents...

    Una abraçada Albert

    ResponElimina
  4. M'ha agradat aixó de posar les patetes a part.
    Gracies pel secret!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !